- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TökJenő
újonc
Sziasztok!
algopyrinnel ki lehet bírni vagy kelleni fog a cataflam?
hányadik naptól ehetek pl rántotthúst?mikortól lehet alkoholt inni?
mi van akkor ha nem kelek fel éjjel inni?
mit vigyek feltétlenül magammal a kórházba? -
Vercsike
csendes tag
Sziasztok! Kedden műtöttek érzéstelenítésben, pénteken engedtek haza. 35-40 percig tartott a műtét, nehezen jöttek ki a manduláim hegesek voltak, nem volt kellemes, de rosszabbra számítottam. Jobb mandulámnál éreztem a vagdosást... biztosan azért nem sikerült rendesen elérzésteleníteni, mert be voltak gyulladva. Utána a vérzés se akart elállni, jegelni kellett a nyakam/torkom, de aztán rendben volt minden, "csak" a fájdalom maradt, azóta is tart, sőt azt kell írjam ebbe a pár napba még jobban erősödött. Remélem most már lassan könnyebb lesz. Éjszakánként nem ébredek fel inni, kórházba azt mondták nem is kell. Múlt éjjel felébredtem fájdalomra és akkor ittam, de nem éreztem reggel, hogy jobb lenne sajnos. Flector port kaptam itthonra, elég jó, de persze nem csodaszer Kitartás mindenkinek. Én nagyon féltem a műtéttől és hogy kórházba kell lennem, még sose voltam, de ha lehet ilyet írni kellemesen csalódtam. A Doktornőm egy angyal volt, és a műtőben is nagyon kedvesen, türelmesen bántak velem, biztattak, dicsértek stb. ápolónők is nagyon jól bánnak a betegekkel, úgyhogy "nagy mázlim" volt Remélem most hogy eltávolították a gócos manduláim, újra minden rendbe jön
-
villambozse1
csendes tag
Sziasztok Sorstársak!
Mindig olvasom a hozzászólásaitokat. Engem 2 hete műtöttek altatásban. Még mindig fáj, de már csak napi két Catalfán tablettát veszek be,igaz hogy én sokkal idősebb vagyok mint Ti, ezért tovább tart a gyógyulás mint Nektek. De a fájdalmat ki kell bírni, hiszen ez is el fog mulni. erre kell gondolnunk. Mindennap abba reménykedni hogy holnap jobb lesz. Sokat kell innni és enni akármennyire is fáj. Gyógyuljatok minnél hamarabb.
-
CöcBömb
csendes tag
válasz TökJenő #1601 üzenetére
Szia!
Nekem az algopyrin ínjekció se csillapított, pedig az hamarabb hat és erősebben.....Tehát nekem csak a Cataflam-V volt a jó.
Nem ajánlatos az első 2 hétben rántott húst, meg kemény darabosat enni...de én a műtét másnapján már pizzát ettem, rántott csirkét, mindenfélét, persze jól megrágva...a nyelésnél meg jön a rákészülés
Alkoholról inkább nem nyilatkozom Sok rémhírt hallottam a gyümölcsökkel kapcsolatban is, de én simán ettem a narancsot, almát, citromos teát mindenfélét, amit tiltottak ...és nem csípett!
Első napokban érdemes felkelni gyakrabban, mert a sebnek nedvesnek kell lennie és a nyállal nem kap annyi folyadékot....
Feltétlenül vigyél a kórházba : egy adag önbizalmat , nedves törlőkendőt, a papírjaidat (nekem egy leletem utolsó pillanatban lett meg...majdnem nem lett műtét emiatt...)...Fájdalomcsillapítót...bár első két nap nekem még nem kellett.....amit gondolsz, hogy vinni szeretnél, azt vigyed....ott adnak rengeteg gézt, ha esetleg hánynál....jah, és wc papírt pár hengerrel mert ha sokat kell inni, akkor természetszerűen ki is fog jönniKi méltó látni a csodát, az a csodát magában hordja...
-
zsanó
csendes tag
műtét után mennyi idővel szabad hajat mosni és hajat festeni? 4 éjszakát kell a kórházba tölteni?
-
tunci125
csendes tag
válasz TökJenő #1601 üzenetére
Szia!
Nekem az algopyrin injekció sem hatott de a cataflam csodákra képes.
Rántott húsról ne álmodj vagy 2 hétig.
Semmi nincs ha nem kelsz fel éjjel inni, csak jobban kiszárad reggelre és akkor jobban fog fájni. De szerintem úgysem tudod átaludni az éjszakát, legalábbis én 1 hétig nem tudtam. 1-2 óránként felkeltem, gyorsan ittam és így elviselhető volt. Én kb. a 9. naptól egyáltalán nem ettem gyógyszert.
Feltétlenül vigyél magaddal sok-sok-sok szénsavmentes vizet, mert itt legalábbis csak édes granulátumos teát adtak ami nem mindig esik olyan jól. Az első 2 napban annyiból jó, hogy nem nagyon eszel de legalább van benne szénhidrát és nem fogsz elájulni a sok gyógyszertől.
De kibirható, kitartást -
tunci125
csendes tag
-
villambozse1
csendes tag
A reggeli ébredés könnyítése érdekében én az alábbit csináltam: 1/2 literes üvegbe feloldottam egy tabletta Cataflánt és éjjel amikor felébredtem mindig ittam belőle, reggelig szépen elfogyott a víz is és nem száradt ki a seb, ami a legfontosabb, hogy nem ébredtem fel nagy fájdalommal. Nekem bevált.
[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
válasz villambozse1 #1610 üzenetére
ez jó taktika...
-
alicike
csendes tag
Nekem azt mondta a doktornöm,ha akár egyetlen véreset is köpök,azonnal menjek befelé,ne várjak,mert lehet akkor még elég egy két vérzéscsillapitó injekció,és nem kell újra műtöbe vonulni!
-
kicsinyuszi
csendes tag
Sziasztok! Nekem mult het csutortokon volt a mutetem! Az lehet, h ma mar levalt pici seb? Mert en ugy ereztem, es ahogy megneztem, ugy is latszik! Es az a fele mar nem is faj, csak a jobb oldali! De azt nehezebben is vette ki a doki, tovabb tartott neki! Ez lehetseges? Meg fenn all a veszely, hogy beverzik??
-
alicike
csendes tag
szia!nekem is akkor vették,ki,de nekem tele a szám a csúnya fehérrel
még fennáll!amig teljesen lenem válik!de nekem azt mondta a doki,a legveszéylesebb az 5-8 nap -
tunci125
csendes tag
Szia!
Nekem nem volt jelentős, bár az elsőnél mire észrevettem nyeltem egy csomó vért, amit sikerült is kihánynom mikor lekezelték. De egyébként csak egy kicsit véres volt a nyálam, és másodjára is mire bementem el is állt, de ez nem azért volt mert elállt a vérzés hanem egy kis alvadt vérdarab elállította, de mikor leszívták elindult a vérzés. Ha egy kicsit véres a nyálad azonnal menj be szerintem. Nekem is azt mondták, hogy veszélyes, mert nagyon sok hajszál ér van ott és komolyabb is lehet. Hallottam már olyat (nem ijesztgetésképpen) akinél annyira vérzett, hogy életmentő műtétet végeztek nála mikor visszament annyir vérzett. Azt mondják, hogy felnőtteknél veszélyesebb, pedig ha utána olvasol az elmúlt években szinte csak gyerekek haltak meg mandulaműtét után és a legtöbb azért mert elvérzett. A gyerekeknek sokkal kevesebb vérük van és sajnos hamarabb bekövetkezik náluk. -
tunci125
csendes tag
Van még egy jó taktika, hogy a lepedék hamarabb lemenjen ami nekem is bevált: gyerek orbit rágót rágtam és az szépen ledörzsölte és mivel termeli a nyálat a rágó sokkal jobb érzés. Ajánlom minden mandulaműtöttnek. Már másnak is bevált. De csak gyümölcsöst, mert a mentolos csípett. Van itt olyan aki gömbrágót használt. Állítólag az is jó.
Sok szerencsét. -
alicike
csendes tag
válasz Vercsike #1621 üzenetére
nekem azt mondták,hogy a legveaszélyesebb az 5-ik 8ik nap közt!de amig van lepedék,addig végig fennáll
hányadik napon vérzett be Neked?énis parázok nagyon,mert a jobb oldalon tök vastagnak látom ezt a lepedéket,abalon szépen tisztul...csak injekciót kaptál?nem nyúltak Hozzá?ugye? -
Vercsike
csendes tag
válasz alicike #1622 üzenetére
múlt hét kedden volt a műtétem, és ahogy teltek a napok egyre kevésbé tartottam tőle, hogy baj lesz és mikor nem is gondoltam volna rá na akkor éreztem meg a vér ízét a számba Doki belenézett de óvatosan ne izgulj és egy szuri semmi más. Még mondta, hogy bent kéne maradni reggelig, de mivel 2 percnyire lakom a kórháztól, meg tudtam vele beszélni, hogy ne kelljen. Ma viszont voltam kontrollon és minden rendben, nem is kell többet mennem, amin nagyon meglepődtem azt hittem több kontroll lesz
-
rovar1
csendes tag
Sportolni meddig nem szabad?
futás, kocogás illetve súlyzózás,konditerem érdekelneAzért az komoly, hogy 2004 óta vagyok újonc :)
-
rovar1
csendes tag
....és még amúgy a mindennapi élet?
1hétig fekvés? vagy azért lehet csavarogni, vezetni, bukfencezni?Azért az komoly, hogy 2004 óta vagyok újonc :)
-
alicike
csendes tag
Hát,én nem vagyok jól ez volt akilencedik napom,kedden megyek kontollra!ez a fülfájás...kigondolta volna!
-
kicsinyuszi
csendes tag
Sziasztok! Nekem ma van 11. napja, h kiszedtek a mandulaimat! Mar csak napi 2 tabi, de az nelkul is mar kibirnam Nagyon jo, mar mindent eszek Jah, es azt akarom kerdezni, mar furodhetek forro vizben?
-
Spano
csendes tag
Nahát kapja be mindenki, aki itt ijesztgeti a népet, hogy vért hány, meg vért köpdös, meg ilyen rossz olyan rossz...
25 éves vagyok, 5 napja vették ki, altatás NÉLKÜL! Kaptam egy injekciót a popóba reggel, majd jött a műtős fiú, felgyalogoltunk a műtőterembe, a doki már várt. Befújta a torkom lidokain spray-el, innentől kezdve semmit nem éreztem. Párszor szúrt a torkomba egy lótűvel (én még nem láttam akkorát ) de ugye nem éreztem semmit... Nem akarok ijesztgetni, használt különböző szerszámokat, igen... de az időt direkt néztem az ilyen fórumok miatt: 9:51kor fújt be a spray-el, 10:02kor álltam fel a székből és saját lábon mentem le... Ennyit a nagy műtétről! Nagyon haragszom az olyan szájhős fórumozókra, akik belém hozták az ideget műtét előtt: "lehánytam a dokit egy liter vérrel" "jajj annyira fájt a tű szúrás" stb... stb...
A műtét utána 2 óra a legkellemetlenebb, mert akkor se köpni, se nyelni, nekem meg annyira nyelhetnékem volt... utána kaptam még egy injekciót, és be is aludtam pár órára... Felkelés után fáj t a torkom, meg nem nagyon tudtam nyelni, de erőltettem, teát sokat ittam, cataflam fájdalomcsillapítót nem is kértem, a nővér erőszakolta rám, hogy de igenis kell... szerintem ha erőlteted a teaivást, 10-15 korty után magától megszűnik a nyelés miatti fájdalom. De ez csak az én véleményem. Szóval akinek mandula műtéte lesz és nem altatják, ne olvasson ilyen ökör hozzászólásokat, mert nem igaz, semmi gond nem volt a műtéttel, és azután se. Én is jól be voltam tojva, és 10 perc alatt vége volt. Szóval nem beparázni, ma már hamar megvan -
Spano
csendes tag
Még annyit, hogy nekem mindkét mandulám tályogos volt, és heges, ennek ellenére SEM éreztem fájónak az injekciót a manduláimba... A lidokain spray és az injekció beadás között a doki nekem nem is várta meg, hogy ne tudjak beszélni, láttam másnál addig beszéltek vele, míg nem tudott és utána kapta a szurit. Nálam kb 1 percet várt, aztán szurt.
Még azt kihagytam, hogy debrecenbe végezték a klinikán. És mégegyszer mondom, semmi gond nem volt vele. -
zsanó
csendes tag
Nyilván van annyi eszed, hogy felfogd, nem mindenkinek egyforma a műtét. Alpári stílusod meg csak téged minősít. Én mindenkinek NAGYON NAGYON köszönöm, hogy elmesélte, hogy élte meg, neki milyen volt!!!
-
Vercsike
csendes tag
Nekem hatalmas segítség volt ez a fórum és így legalább fel tudtam készülni még a legrosszabbra is! Nem hinném, hogy bárki is kamuzna itt, szobatársam műtét alatt vérzett nagyon, én a 2 órába mikor csorgatni kellett és nem is akart elállni, jegelni kellett. 35-40 percig tartott a műtétem, mert nem akarták megadni magukat a manduláim és meg kellett velük szenvedni, én nem mértem az időt, nem azzal voltam elfoglalva, de szobatársam mérte amúgy testvéremnek akinek 13 éve (vagy még több) volt a műtéte csodálkozott is, hogy mit csináltak velem addig, neki 15 perc alatt megvolt, tehát ez is mindenkinél más. Holnap leszek 2 hetes, péntek óta nem szedek fájdalomcsillapítót, nem írom, hogy nem fáj, mert ez nem igaz, de elviselhető Lassan már mindent merek enni, kivétel a rántott dolgok, azzal inkább még várok. Nem volt könnyű, (volt 1 bevérzés is) de ahogy olvastam sokaknak sokkal nehezebb volt, úgyhogy még így is "szerencsésnek" érzem magam Kitartás! És csak az olvasgasson ilyen fórumokat akinek segítségére van, aki szeretné tudni mikre számíthat. Mert ha csak megijedtek tőle...
-
alicike
csendes tag
nekem ma van a12-ik napom,és speciel,én rosszabbul vagyok 3 napja,mint az azt megelőzöekben,szóval,szerintem itt senki nem kamuzik,mindenki azt irja le,amit érez!!!nem vagyunk egyformák,látszik ebből is!ma megyek vissza kontrollra,kiváncsi vagyok mit mond a doki
-
alicike
csendes tag
válasz kicsinyuszi #1629 üzenetére
én végig két cataflamot szedtem naponta...viszont most 3 napja nem tudok aludni,annyira fáj a fülem,meg alszok,kb fél órát,ha azt annak lehet nevezni,aztán meg felriadok,és tökre fáj a seb,iszok pár kortyot,megint fél óra alvás,és ez megy reggelig..reggel,meg olyan vagyok,mint a mosott....
-
CöcBömb
csendes tag
válasz alicike #1635 üzenetére
Alicém....Én is 3 Cataflamot kiváltottam..........a harmadikat már nem ettem meg.....szóval szerintem is kell neked is a második.....most a háziorvostól kaptam egy papírt, hogy van valami új izlandi zuzmó készítmény, ami ilyen torokfájásra, rekedtségre meg ilyenekre jó.....majd kiváltom, hátha beválik...........
Elhiszem, hogy fáradt vagy....én a mai napig nem tudom kialudni magam...ez ezzel jár sajnosBOLDOG NŐNAPOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ki méltó látni a csodát, az a csodát magában hordja...
-
Andika81
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok,én is megyek műtétre 29-én.Egy kicsit bevagyok parázva,de várom is mert engem fél éve műtöttek gerincsérvre,és sajnos a keresztcsonti izületem meg a hátam is fáj,nem tud lemenni a gyulladás,már a térdeim is fájnak és jó lenne ha elmúlna.Idült mandula gyulladásom van.Nekem is hullik eléggé a hajam,de nem foltos.Igazából a gerinc műtét előtt is 2x volt begyulladva meg most is 2x volt,és akkor is fájdogál ha nincs begyulladva,viszket is,meg kapar,tiszta fehér,de nekem azt mondták gomba is van rajta mert a számban is vannak ilyen fehér foltok,sőt most 1 hónapja a húgyhólyagomban is találtak gombát,ami miatt szívok.Remélem ha kikapják ezt a is szemetet,egy része megoldódik a bajomnak.Volt valakinek hasonló tünete?
-
Cyrin
addikt
akkor hamarosan vége...
-
alicike
csendes tag
jajj,nemaakr jobb lenni,mindenki csak türelemre int! az elsö egy hét,leányálom volt,a mostanihoz képest...
-
alicike
csendes tag
jajj,nemaakr jobb lenni,mindenki csak türelemre int! az elsö egy hét,leányálom volt,a mostanihoz képest...
-
tunci125
csendes tag
Szia!
Nekem is Debrecenbe műtötték a Klinikán. És én pont az vagyok aki vért hányt, bár a bevérzésnél, és a műtétet végig öklöndöztem. Ja és nagyon fájt az injekció. A lidokain nekem semmit sem ért. Mikor másodjára bevérzett és visszamentem akkor is befújták lidokainnal és már sütötték is elfele. Mindent éreztem. Mintha az égő cigarettát nyomnák el a nyelved alá. Ja és háromszor egymás után kb. fél perces szünetekkel. Nem kivánom neked de ha te is átélted volna azt akkor nem írnál ilyeneket. De még jöhet neked is a fekete leves. Nem vagy túl a nehezén még az biztos. Majd meglátod!!! -
Spano
csendes tag
Én már tényleg nem tudom, hogy hogy működik ez...
Nekem tényleg nem volt semmi gond műtét közben és utána se. Ahogy leírtam, úgy volt. Ez a 6. napom, eddig 2 cataflam fogyott, de az is a műtét napján meg másnap. Utána reggel 1 algoflex, de 2 napja már semmi. Tényleg nem tudom. Egyáltalán nem fáj, folyamatosan teát iszok, és kenyeret eszek, hogy lehozza a torkomról ezt a valamit, mert érzem, hogy mindíg felgyülemlik ott valami. Most akkor melyik nap fog iszonyúan fájni? Mert olvastam, hogy 4-5. nap de az már elmúlt. Vagy majd 7-8? Nem kötözködni akarok, meg okoskodni sem, de nem lehet, hogy ha túl sok cataflamot eszel, akkor az csak felerősíti a kis fájdalmat is ha kimegy a hatása? Mert azért valljuk be, nem túl jó az ha napi 3-4 cataflamot megeszik az ember. -
Andika81
csendes tag
Azt mondták a Cataflam nem is jó mert a vérzést elősegíti,én az algopyrinre allergiás vagyok,akkor milyen fájdalom csillapítót írassak?
-
penjoe
újonc
Sziasztok! Arra lennék kíváncsi, hogy mi volt a műtét előtti tabletta? Bár csak felet kaptam belőle, nagyon laza lett minden.
Gondoltam érettségi előtt is jól jönne.
-
Phvhun
őstag
Nekem nem fájt alapesetbe nagyon, csak amikor diós sütit ettem.
Ekkor meg a hűtőből hozzá lett nyomva a torkomhoz egy nagy tejföl, attól egy idő után jó lett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android szakmai topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Rendszergazda topic
- Elektromos autók - motorok