- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- TCL LCD és LED TV-k
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Androidos tablet topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dolphine
addikt
-
Topikgazda
-
-
Topikgazda
válasz Dolphine #3356 üzenetére
Nem igazán tudom, hogy a naptár app és a MD milyen viszonyban vannak a szinkronizálást illetően egymással. Arra gondolok, hogy amikor a naptár app-ban történik egy változás (új esemény, módosítás, törlés), akkor annak előbb szinkronizálnia kell az adatbázist és ezt figyeli a MD. Tehát a MD nem kérdezi le X. időnként a naptár adatbázist. Azért is gondolom, hogy ez így van, mert a MD beállításaiban az eseményeknél mindennek van -frissítési gyakoriság- beállítása, aminek erre szüksége van, de a naptár nincs a beállítások között.
Üdv: Mcrazy
-
Topikgazda
Na azt hiszem megvan a késedelemre a válasz.
Megnéztem a felhasználói fiókokat és a naptár szinkronizálásnál 12:35 volt az utolsó.
Ugyanis akkor teszteltem éppen egy eseményt. Most kitöröltem azt az eseményt a naptár app-ban és megint elindult a szinkronizálás. Ezért gondolom, hogy amikor egy esemény kezdődik vagy végződik, akkor indul egy szinkronizálás az adatbázissal és ennek a szinkronnak a végeredményét figyeli a MD. Ha ez pozitívan zárult és volt a MD számára értékelhető változás, akkor indítja az eseményt, ha bármi meghiúsult, akkor nem fog történni semmi. Na most ez a válasz időbe telik, amig megérkezik. Ahogy korábban is írtam, több tényezőtől is függ és ezért a MD eseménye ettől függően fog aktiválódni kisebb-nagyobb eltéréssel.Üdv: Mcrazy
-
Topikgazda
Azt hiszem most adom fel a naptár tesztelgetést, de végleg.
A történet a következő. Kikapcsoltam a teljes internethozzáférést a mobilon. (mobilnet+Wifi)
A MD figyeli a lokális naptárbejegyzéseket. Internet nélkül az első teszt alkalmával az értesítés több mint 1 perc múlva jelent meg, a MD pedig kb 1perc 20mp múlva jelzett.
2. teszt alkalmával az értesítés 1 perc 30mp múlva jelent meg, de a MD nem érzékelt semmit.
A 3. teszt alkalmával mindent, ami internetet biztosít, visszakapcsoltam. A naptár 50mp múlva értesített, a MD pedig 2 perc múlva jelezte, hogy volt naptáresemény.
Innentől fogva tényleg nem értem, hogy ez az egész hogy működik, de ha valaki rávezetne, megemelném előtte a nemlétező kalapom és nagyon boldog lennék.Üdv: Mcrazy
-
tomy86
addikt
Az ellenőrzés előre opciót én is csak egy naptárhoz kötött makró esetén használom. Ott is azért, hogy már az esemény előtt fél órával némítsa a telefont.
Kiváncsi leszek, hogy holnap milyen eltérések lesznek, mert eddig nem néztem, hogy percre pontosan mikor fut le a makró, mert nem volt fontos az ilyen fokú pontosság. -
Dolphine
addikt
Látom jól belemerült mindenki a témába
Beállítottam hajnali 3 és 4 között az időpontokat kíváncsi vagyok, hogy a napló szerint mikor fut le a makró!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Topikgazda
válasz Dolphine #3365 üzenetére
Belemerültünk az elején, de én már inkább kiábrándulok belőle.
Sokféle makrót készítettem már, egész különlegeseket is, de ez a Naptár téma a pontatlanságával, kiismerhetetlenségével eléggé kedvét tudja szegni az embernek. Úgy érzem, hogy ennek a működése nem a hozzáértésen múlik.Üdv: Mcrazy
-
tomy86
addikt
Kíváncsiságból beállítottam egy teszteseményt és visszanéztem a rendszernaplót is.
Eddig nálam az esemény kezdete után 2-3 másodperccel lefutott a makró (de csak három eseményt tudtam visszakövetni).
Az viszont tény, hogy a repülőmódtól teljesen összezuhan (ez nálam 1:30-9:30 között van beállítva). Főleg, ami az esemény végét illeti.
1. esemény kezdete 2:00. A makró lefutott 2:00:11-kor ez még rendben
esemény vége 6:00. A macrodroid logban 6:00-kor meg is jelenik, hogy esemény vége, viszont a hozzá tartozó makrót csak 5 perccel később futtatta le.
2. esemény kezdete 1:30. A makró 4 másodperccel később lefut.
esemény vége 4:30. A logban csak 4:50-kor jelenik meg az esemény vége bejegyzés, majd csak ez után 5 perccel, tehát az esemény tényleges vége után 25 perccel fut le a hozzátartozó makró.Holnap majd megírom, hogy nálam napközben hogy teljesít, ami a pontosságot illeti.
-
Dolphine
addikt
Ahogy ígértem leírom a tapasztalatokat.
Ahogy tomy86 írta az első makró pontosan lefut, utána eléggé hektikus a dolog.
Van egy elméletem, hogy miért ilyen, lehet, hogy butaság!
A megfejtés szerintem a rendszer a Doze módja, illetve a Deep Sleep
link
Szerintem ez kavarja össze a MacroDroidot. Ha elméletem nem csal, akkor napközben, amikor többször nézel a telefonodra, nem olyan sűrűn fordul elő a Doze mód, vagy a Deep Sleep, így pontosabban fut le a makró.Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
DrKapocs
őstag
-
Dolphine
addikt
A MacroDroidban meg lehet azt adni eseménynél, hogy egy adott napon, vagy egy adott napon belüli időintervallumban (8-14 között) van esemény?
Esemény létrehozásánál van ilyen, hogy adott napon, de ott időpont is van amit nem értek, hogy miért? A dátum és időpont esemény akkor miben különbözik?Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Topikgazda
válasz Dolphine #3372 üzenetére
#3370Dolphine
"Esemény létrehozásánál van ilyen, hogy adott napon, de ott időpont is van amit nem értek, hogy miért? A dátum és időpont esemény akkor miben különbözik?"Adott napon: A későbbiekben módosítva lesz a következőre: A hét/hónap napján
1. A hét napja: A hét egyetlen napjára és azon belül egy időpontra van beállítási lehetőség.
2. A hónap napja: Az év összes vagy egyetlen hónapjának, egy kiválasztott napjára és azon belül egy időpontra van beállítási lehetőségDátum/Időpont: A későbbiekben módosítva lesz a következőre: Időpont adott napon
- A hét bármely napján (akár többet is kíválsztva) egy időpontra van beállítási lehetőség.Remélem érthető és értelmezhető a különbség a két esemény között.
#3372Dolphine
Nem készült teljes makró. Amit DrKapocs linkelt, az egy bemutató volt abból a célból, hogy kell használni a feltételeket, ha egy eseményt, vagy műveletet eltérő napokon és azon belül is eltérő időpontokban kell használni.[ Szerkesztve ]
Üdv: Mcrazy
-
tomy86
addikt
Napközben 2-6 másodperc között futott le a makró az esemény kezdéskor és a vége után.
Egy esetben viszont csak 30 másodperccel az után lezdte futtatni a makrót, hogy a logban megjelent, hogy érzékelte az esemény kezdetét.
Az is furcsa, hogy repülőmódban az esemény kezdetét relatíve pontosan érzékeli, de a végét teljesen ötletszerűen (ahogy korábban is írtam).
Amit leginkább nem értek, hogy ha egyszer érzékeli pl. az esemény végét, akkor miért csak jóval később indítja el az ehhez társított makrót.[ Szerkesztve ]
-
DrKapocs
őstag
Egy ilyen makrót lehet/van értelme "elegánsabbá" tenni? (Nálam már ez is előrehaladás volt, hogy össze tudtam vonni 7 makrót egybe az "if - end if" megtanulásával.)
#3372 Dolphine:
Ahogyan Mcrazy fórumtárs is írta, nem a művelet volt a lényeg, hanem az esemény rész. Egyébként csak annyit csinált a makró, hogy adott céges wifi hálózathoz csatlakozáskor rezgőre váltott a készülék, lecsatlakozáskor normálra. De nem használom, mert nem mindenhol stabil a céges wifi, így olyankor is normálra vált, amikor nem kellene. -
kamant
csendes tag
Sziasztok!
Időnként csinálja a telefonom, hogy itthon vagy a munkahelyemen csatlakozik a wifire, de nincs internet elérése (""nem lehet az internetre csatlakozni") és ilyenkor feleslegesen a mobilnetet használja. (Bizonyos dolgokat csak ezen a 2 helyen engedek, ez megy a wifi ssid figyelésével.)
Folyamatosan nem ellenőrizgetem (az állapotsor csak a wifi kapcsolatot jelzi, a menübe/beállításokba nem lépkedek), csak akkor veszem észre, amikor jelez, hogy sok mobilnet fogyott.
Ha ki/bekapcsolom a wifit, vagy újra csatlakoztatom az adott hálózatra, akkor már megy rendesen.
Meg lehet-e oldani és ha igen hogyan, hogy ilyen esetben a MD automatikusan kapcsolódjon újra vagy kapcsolja ki/be a wifit?
Köszönöm. -
Topikgazda
-
DrKapocs
őstag
Volt egy olyan makróm (Édesanyám megcsörget, én pedig visszahívom; híváskor törli a nem fogadott hívást), ami egy régebbi macrodroid verzión (5.30.7) futott néhány napig, utána valamiért nem működött. Néztem a rendszernaplót, egyszerűen nem látta a nem fogadott hívás értesítést. Újraindítva a telefont újra jó volt pár napig. A többi makró hibátlanul futott. Úgy döntöttem frissítem az appot, feltettem az 5.36.8-as verziót. Azóta (legalábbis eddig) minden makróm fut, hiba nélkül. Viszont én a Helpert nem frissítettem, maradtam az 1.7-es verzión. Nálam van olyan makró, ami BT vezérlést tartalmaz és eddig úgy tűnt, hogy hibátlanul fut a régi Helperrel. Érdemes lenne azt is frissítenem? Láttam már 1.10 is van.
[ Szerkesztve ]
-
kanyi51
senior tag
Sajnos vannak ilyen stiklijei. Nálam repülö modot nem minden reggel kapcsolja ki, van hogy hetekig jol müködik majd egyszercsak nem megy napokon keresztül, De este a bekapcsolás mindig jol megy.
A log mint a Tied, lefut minden rendben. Még nem sikerült kideritenem a miértet. -
7Sony7
addikt
.
Gyerekek, fel akartam tenni a kölök telójára is az Md-t, de jól látom, hogy időkorlátos a free? Nekem prémcsi van, de úgy rémlik, régen nem volt időkorlát, hanem talán limitált volt a makrók száma?
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
zeon.hu
nagyúr
Google play szolgáltatások üzenetét szeretném az órán is látni (igazából a Google Pay üzen, de a play szolgáltatás jeleníti meg).
Viszont a Galaxy Wear alkalmazásban meg sem jelenik, mint lehetőség.
El lehetne ezt valahogy kapni és átküldeni?
MD benne van a listában.#?*@&!
Új hozzászólás Aktív témák
- Panasonic Toughbook CF-54-3 i5 2,6 GHz 8 GB RAM 256GB SSD
- Getac UX10 G2 i5-10210U 8GB RAM 256GB SSD Win 10 Pro
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest