Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz janos666 #18510 üzenetére
Akiknel alszik a bitcoin, azoknal azert alszik, mert befekteteskent tekintenek ra. Tehat azok erre a lehetosegre nem ugranak elo, csak a novekvo arfolyamra, magyarul arfolyam stabilizalo hatasa van az ugras nagysagatol fuggoen kulonbozo mertekben. Ha en arra gondolok, mint itt joparan, hogy ez fog meg 10x ennyit erni, akkor nem fogom elkolteni ebayen.
Aki pedig termel es penzt akar belole az elobb utobb ugyis atvaltatotta, csak most helyette kozvetlen fizethet is.
Egyedul uj bitcoin usert tud behuzni egy ilyen kedvezmenyezest, mert azok akik csak kivancsiak voltak, de nem lattak a gyakorlati hasznat, most kedvet kapnak a hasznalatahoz. Akar csak azert mert egyszer ki akarjak probalni, hogy mi is ez es hogy megy, vagy nem biznak a bankokban, stb. stb..
A lenyeg, hogy egy ilyen hir csak vonzani tudja a felhasznalokat tehat szuksegszeru, hogy a felhasznaloi tabor novekedjen.A kupon az mas kerdes, az csak egyiranyu tranzakciora jo, mig bitcoint ide oda lehet valtani fiatra.
[ Szerkesztve ]
-
Elbandi
aktív tag
válasz janos666 #18510 üzenetére
ez jo hir:
lehet hogy most egybol mindig visszavaltja a kapott btc valami valutara, de kesobb megjelenhetnek a beszalitok kozott olyanok is akiknel btcvel is lehet fizetni (posta, futarceg), de akar lehet hogy a dolgozok fizeteset is valaki btcben fogja kerni. es majd a beszalitonak is lehet hogy lesz egyszer egy olyan kiadasa amit btcvel fog tudni fizetni.
ugyanigy, ha nekem van egy szolgaltatasom, es valaki btcben fizetett, akkor most mar nemkell valutara valtanom, mert az ebay-en el tudom kolteni.ha minnel tobben kezdik el hasznalni a btc a lancban annal inkabb kevesbe fog fuggeni az arfolyamtol a btc arra, es annal inkabb stabilabb lesz (= nemfog hullamozni az arfolyam). ha pedig stabil az ara (ami akar azt is jelenti hogy stabilan felfele novekszik), akkor kiszamithato, igy egyre tobben fognak vele foglalkozni.
-
Dexar007
veterán
válasz janos666 #18564 üzenetére
Most vagtam bele.:
rescan utan 0 btc fogadott az egyik tarcamban a tranzakciotortenetben pedig egyetlen egy egyseg.:
Állapot: conflicted
Dátum: 2014.04.14. 18:10
Jóváírás: 26.88673604 BTC
Nettó összeg: +26.88673604 BTC
Tranzakcióazonosító: 47fd6cc2a8361b44ec3f35d6e...Give me your cum,bull!
-
bazsyka
tag
-
AAntii
őstag
válasz janos666 #18702 üzenetére
Addig amíg ezek az emberek büntetlenül leléphetnek dollár százezreket vagy épp milliókat érő coinokkal nincs min csodálkozni. Nem vagyok az önbíráskodás híve, sőt, de azért az ilyen esetekben remélem, hogy egy-egy "nagy vesztes" felveszi a patkányokkal a "kapcsolatot".
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
adi mester
aktív tag
válasz janos666 #18773 üzenetére
Áh, hamarabb írtam hozzászólást, mint hogy átszámolgassam a dolgot. Nem igazán érné meg riggel bányászni, nem igen hozná vissza az áramszámlát a gép. Lenne egy jó kis tápom, memóriám, processzorom, még talán alaplapom is egy gép össze építséhez, de ezen az árfolyamon elég sok idő lenne, mire meggazdagodnék a bányászatból.
Minden esetre videokártya még érdekelhet, de csak nyomott áron:
280X - 45 - 50K
290X - 60 - 70K
pár darabra vevő lennék, de lehet nem érdemes erőltetnem ezt a dolgot...Csak két közönséges herkentyű husi, de ha egy bajnok tudásával szakértő módon hajítjuk el: "Ez a jegy a fájdalomba, csak odaaaa :D
-
pappkarcsi
senior tag
-
shortcutme
tag
válasz janos666 #18816 üzenetére
Szerintem nem fura, a kezdeti ijedelem után általában mindig van korrekció.
A bitstamp eléggé bizalomgerjesztően kezelte a dolgot, így úgy érzem nincs ok pánikra. Elvileg mindenkinek megvan a pénze, csak biztonsági okok miatt állították le az oldalt.
Más kérdés, hogy a hétvégi esés a hír korábbi kiszivárgása miatt történt-e...[ Szerkesztve ]
-
ff-thomas
aktív tag
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz janos666 #19425 üzenetére
Helló! A helyzet az, hogy a 480-asok az új driverrel mennek, meg van egy kis energiafelhasználási problémájuk, de persze sokkal kevesebbet fogyasztanak mint mondjuk egy R9 390. Amit tudni kell, hogy az ethereum egy DAG file-t használ, amit a videókártya memóriájában tárol. Ez a file idővel mindig nagyobb lesz. Ez azt okozza, hogy a régebbi, 2-3 Gigabyte memóriás kártyáknál lassulás tapasztalható, ahogy egyre közelebb érnek a max memóriájukhoz. Ezért van az, hogy pl egy 280x az ethereum első pár ezer blokkját még 25 Mhs-el bányászta ki, most pedig ugyanez a kártya már csak 19 Mhs-t teljesít.
Ennek tudatában kell videókártyát választani hosszabb távra. A lényeg, hogy mostmár, akármelyik érmét is bányászod, érdemes 8GB rammal szerelt kártyát venni. Ethereum bányászatnál tehát a 280x kb. 19-20 Mhs-t teljesít, a 290-290x-ek 29 Mhs-t, az R9 390-390x 31 Mhs-t. 380-380x-em még nem volt, de mivel 4 Gb ramos, ezért gondolom ez is kb a 280x körül mozog 20-22 Mhs-t tud.Tehát, ha csak pár kártyában gondolkozol, akkor R9 390 8GB rammal, ebből 3db már tud 93 Mhs-t ezzel elég jól lehet érméket bányászni. Jelenleg az Expanse+Sia coin elég jól hoz, ezt a Claymore féle etherbányász programmal lehet bányászni. Egy 290x 450 Mhs-el bányászik Siacoin-t az expanse mellett, én 2 db 290x-el napi 2600 siacoin-t bányászom. 3 kártyával 2 db 290x, 1 db 390 összejön napi 10-11 expanse. Ezzel lehet számolni jelenleg.
Esetleg, mivel leesett a hashrate, ether-t is lehet bányászni, azaz ETH-t, mondjuk a nanopool-on, vagy a dwarfpoolon.
U.I.: dwarfpool néha nekem sem jön be, de amikor visszatér az oldal megvannak a bányászott érmék, szóval csak frontend problémájuk van néha.
Ja, a 480-asok helyett, ha tudsz várni, akkor érdemes megnézni a 490-eseket, hátha azoknak nincs baja.
[ Szerkesztve ]
2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz janos666 #19430 üzenetére
Ehhez csak annyit tudok hozzátenni, hogy ahogy olvastam, a 1060-1070 garnitúra nem tud olyan jól bányászni, hogy megérje vele vesződni, itt még mindig az AMD a nyerő. A 390 valóban a 290 kipofozása, de érdekes módon jobb az áramfelhasználása, hűtése, ezért meggondolandó. Egy szabály van, gigabyte-ot ne vegyél, a hűtésük mindnek el van b.szva. Msi, XFX, Asus, bármi csak ne gigabyte.
A 285-el is az a baj, hogy csak 2GB-os, akkor inkább már 380 4GB rammal. Azok nem fogyasztanak annyit és elég jó a teljesítmény/ár arányuk, talán mondhatom, hogy a legjobb, csak a ram mennyiség ront a képen.
A többiről talán valaki más akinek van is Nvidia-ája vagy 285-380-al bányászik.
-
gipszklipsz
csendes tag
válasz janos666 #19455 üzenetére
win7 alatt VNC-vel tűrhető a távelérés sebessége, és nem kell kamu monitort se dugni a radeonra. A Claymore minerhez tartozik egy ethman.exe, amivel távolról lehet monitorozni a rigeket + config fájlokat cserélgetni/küldeni a rigeknek távolról, plusz még az ethman monitorozását el lehet érni http-n.
[ Szerkesztve ]
-
Mesterlovesz
aktív tag
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz janos666 #19464 üzenetére
Igen, ez sajnos így van, ami nagyon megéri arra rögtön kijön egy asic. X11-re már az aliexpressen is lehet venni 25 mhs-es gépeket, ami elég jó sebességben, de árban még kicsit magas szerintem. És az is igaz, hogy a táp és az alaplap, ram, cpu rész mindig fix marad, csak kb. 1,5-2 évente a videókártyák avulnak el. Ha 3-4 hónap alatt sikerül visszahozni az árukat akkor már jó vagy, mert az eladásnál még visszajön egy kis nyereség.
Jelenleg a Nicehash az ami jól fizet, ezt olvasom mindenhol.
Ja, és az fő szabály, hogy előrendelni nem szabad semmit, csak ha színes, szagos már a gép és mondjuk a cryptomining blog letesztelte akkor érdemes venni belőle, 200 Mhs-ért azért elég jó ár a 2600 dollár, vastagon megérné, mert tudja az összes ethereum algós érmét.
[ Szerkesztve ]
-
tetris
tag
válasz janos666 #19475 üzenetére
A wattman rohadt bugos. Nekem állítgatások között legtöbbször kell egy reboot, hogy felfogja őket...
4 kártyával simán tudom külön állítani mindnek, ref sapphire.Fölösleges körök elkerülése végett: Igen, ami hirdetésem aktív, az még megvan. Posta csak vevő költségére és felelősségére.
-
ff-thomas
aktív tag
válasz janos666 #19506 üzenetére
köszi a tippeket, holnap eljátszok ezekkel.
ma kaptam siemens65 kollégától egy usb3-as risert, amilyet itt linkeltetek is feljebb (aliexpressről). sajnos ezzel is fagy a gép..
riser nélkül 3 kártyával stabilan működik.
nem lehet, hogy régebbi alaplappal/chipsettel kéne riget építenem? ASROCK Z170 OC FORMULA van most az egyik gépben, a másik hasonló tüneteket produkál, ott MSI lap van, szintén Z170-nel.
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz janos666 #19538 üzenetére
Igen, érdekes, hogy vannak észérveim! Én is olvastam, hogy a refencia példányok sokat fogyasztanak. Kiváncsi vagyok, hogy mennyit esznek a custom-ok. Én vettem 2 db 1200w-os tápot, az egyik gold, a másik silver, de szerintem ezek is kevesek lesznek 5-5 db 480-hoz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest