Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • V3RT3X

    csendes tag

    válasz V3RT3X #1182 üzenetére

    Pfuh, szép egy éjszaka volt a tegnapi.

    Először is a linkelt 3DMark eredményt senki ne vegye alapul, elfelejtkeztem róla, hogy az eredeti CD-ről telepítve még fel kell frissíteni a szoftvert, így viszont még bejátszott a PhysX, jócskán besegítve az i5-nek a CPU tesztben (régen tesztelgettem, pedig korábban tudtam, hogy hajnalban tesztelni nem jó ötlet).

    Másodszor pedig gyanús volt nekem ez a 3DMark elszállás, mert a HD 4000-et kiiktatva is elkezdett jelentkezni, mikor újrapróbáltam a már 1.1-es Vantage-t. Úgyhogy kipróbáltam az Unigine Heaven 3.0-t, hátha a 3DMark nem szereti ezt a kártyát. Nos a Heaven se szerette, egészen BSOD-ig nem szerette, futás közben pedig szépen kivehető textúrahibákat produkált, már ameddig futott.
    Itt kezdtem el megijedni.
    Felraktam a 304.79-es béta drivert, hátha jobb lesz, nem lett, sőt, 3DMark alatt is elkezedtek gyűlni a villódzó textúra gondok. Ennél a pontnál vettem elő a dobozát, de egy életünk alapon még megpróbáltam valamit.
    Feltettem az MSI (áldassék a neve) Afterburnert, hátha enged még egy esélyt, és elkezdtem módszeresen visszahúzni a kártya órajelét. Előbb a GPU-t, de az nem oldotta meg maradéktalanul a gondokat, utóbb a VGA memóriát, ami viszont mindent megoldott.

    Effektív 150Mhz-el megrövidítve a 660-ast, 1175Mhz-re levéve a RAM-ot fut a 3DMark, lemegy a Heaven gond nélkül, 70 fok helyett 67-re melegszik csak a kártya, textúra és pixel hibáknak pedig nyoma sincs, pedig visszaraktam a GPU-t 835/950 Mhz-re, bekapcsolt energiagazdálkodás és Optimus mellett se akadozik, viszont persze gyengébben produkál. Hogy mennyivel azt nem tudom pontosan, játékot még nem próbáltam, ahhoz már túl fáradt vagyok, de szerettem volna közzétenni az esetem, hátha hasznos információ lesz számotokra.

    Nekem meg marad a kérdés, most akkor mi legyen?

Új hozzászólás Aktív témák