-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Mozaart
aktív tag
válasz Throme #67862 üzenetére
Semmit. Még csak kettesben vagyunk.
De a star wars brick alkatreszeket mar jo par eve kulon ikeas feher dobozban gyujtom. (Tudom hulyeseg.. ) Nem szeretem keverni a tobbivel. Most már 1 2 eve pedig szettenkent vissza zacskozom az alkatreszeket miutan egyszer ossze raktam. (kivételt képez 1-2 urhajo mint a Jedi Starfighter mert az nagyon faja az mai napig vitrinben van)
De rám kulonosen igaz hogy a figurak mozgatnak inkabb. A kisebb szettek amugyis gyerekeknek lenne.Most peldaul lattam listazva a Yoda starfighter szettet (augustus 1) de listaáron 15k es 2 fig van benne az egyik Yoda. Yodát régóta akarok de ennyi pénzért.
[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
nagyúr
-
Crus
őstag
válasz Throme #67915 üzenetére
Kegyetlen kíváncsi lennék egy ilyen hamisítvány NES Lego klónra, mint ami a videóban is van. Vajon mennyire tudták jól lekopizni? Összenézném a saját példányommal szívesen.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Crus
őstag
válasz Throme #67919 üzenetére
Hiányos, törött, karcos? Sosem volt még ilyen gond a Legóval hála az égnek Megnéztem Alin... nem kellett volna. Elképesztő mi megy ott. 200$ körül Rivendell. Fogalmam sincs, hogy ezeket, miért hagyja a Lego ennyire elburjánzani. Annyira durva copyk, hogy az már ijesztő.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Throme #67919 üzenetére
az anyag egy dolog. ami problema, hogy a LEGOnal x mondjuk egy format hagynak tizezres nagysagrendig onteni egy elemre, mig mondjuk a kinaiak ezt elengedik millioig.
lehet kinezetre oke, de osszerakasnal jonne a meglepetes. ossze lehet rakni, csak feszul / lotyog.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
sb
veterán
válasz Throme #67961 üzenetére
Ez így van. Tök más gyártói/költség oldalról a döntés mint vásárlói oldalról.
Ami szempontunkból az a lényeg, hogy erre is figyelni kell/lehet. Amúgy továbbra is k nehéz optimálisan összehozni egy ilyet, még a normál elemösszetételre is, ha pedig még nekiáll az ember variálni... de 1-2 kiugró tételre biztos megéri ill. muszáj ha nincs más, mint az ábra is mutatja.@Gizmo86
Köszi a leírást, ilyesmiben gondolkodom én is, úgy általánosságban is. WV szetteknél néztem még hasonlóan, hogy 1-2 spec elemmel vagy cserével és a figurákkal nagyon sokat lehet fogni. Óra van itthon, papagáj helyett bagoly , szürke szobor helyett félig esetleg egy ezüstös-szürke minifig fej is akad. Ablakból van egy fél doboz, barna, fekete tuti, talán épp sand blue is, azt néztem, hogy a nemlétező sand green helyett az lehet, hogy valóban jól mutatna. Felülre nincs semmi de ez a csákányos megoldás szerintem jó lett.Nekem is kimaradt jó pár régi szett ezekből és kb. mind tetszik. Viszont akár modulart, akár mást (WV) többszörös áron biztos nem veszek meg, ahhoz túl jók az új szettek is relatíve olcsóbban. Ilyen kompromisszumos válogatás viszont nekem belefér, egyedül kivitelezni nehéz kissé.
[ Szerkesztve ]
-
kbalage2
aktív tag
válasz Throme #68017 üzenetére
Pont külön nem szeret a LEGO elektronikát árulni, nekik az nem éri meg, nem ők csinálják. Ez a motorokon és egyéb cuccokon is látszik, nem véletlen hogy magában méregdrága, azt akarják hogy szettbe vedd meg.
Tudnék erről nagyon hosszasan regélni, mármint hogy hol hibás a megközelítésük, egyszerűen sajnos nem rendszerben gondolkodnak hanem egy-egy szettre fókuszálnak. A Powered Up app-hoz is kaptunk tavaly egy szép tervezetet hogy mi lesz hogy lesz, hát annyi valósult meg belőle hogy frissítették a felületet. Kaptunk új még nehezebben értelmezhető ikonokat, dokumentáció vagy bármi magyarázat nélkül. Sikerült elérni hogy még azt a dokumentációt se lehessen használni amit anno én összeraktam az előző verzióhoz, köszönjük szépen...Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
kbalage2
aktív tag
válasz Throme #68039 üzenetére
Egyébként játék fronton meglepően sok appal irányítható jármű van mostanában már, de egy valódi távirányító egyértelműen a legkönnyebben kezelhető.
A LEGO változatnak nem kell építettnek lenni, a jelenlegi Powered Up vonat távirányító is egy célszerszám, csak vannak rajta itt-ott studok a csatlakoztatáshoz. Kell 2 joystick, pár gomb, esetleg kapcsoló és kész. Gyári szettekhez fel lehet programozni a profilokat és mehetne úgy ahogy van rögtön, a többit meg lehetne konfigurálni az alkalmazásból. Egyértelműen meg lehetne csinálni, minden adott hozzá, egyszerűen a LEGO-nál úgy gondolják hogy nincs annyi hozzáadott értéke az appos irányításhoz képest hogy nekik megérje a fejlesztés.
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
Lajti
tag
válasz Throme #68043 üzenetére
Szerintem is így van. A buggy-t pl. én egyszerűen nem tudtam rendesen irányítani a telefonnal. Eleve nem volt képes magát eléggé középre beállítani sehogy se, így a sebessége miatt mindig pillanatok alatt az egyenes helyett elfordult az útról. Utánakormányozni meg nem tudtam normálisan, mert az app sem érzékel normálisan, hiába a csúszka, inkább bináris az egész (erre még rá lehet, fogni, hogy rosszul csinálom, de hát ez egy gyerekjáték, szóval inkább ne), úgy pedig nagyon gyorsan elfordul, ésmeg kellett állni vele. Pár métert tudtam menni vele, addigra nagyon eltért, megállás, mert túl gyorsan fordul, nagy nehezen irányba állás, megint pár méter, megint elfordul... nem volt fun, pedig annak kéne lennie.
-
sb
veterán
válasz Throme #68039 üzenetére
Én az ő - táv elkerülési - szempontjaikat (nehézségeiket) próbáltam leírni, nem az én véleményem. Az enyém az, hogy meg lehetne csinálni, ahogy írjátok. És hogy jobb is a fizikai táv mint az app-os. Ill. legyen mindkettő és bármit lehet használni. A fizikai egyszerűbb, jobb, az app univerzálisabb (ott épp az volt az új fejlesztések egyike, hogy bármennyi gombot, csuszkát kitehetsz ahogy csak szeretnéd).
A lényeg, hogy megoldható lenne. Ahogy írjátok: ami egyszerű, megy, kanyarodik, arra elég szinte 1 setup és a modellek 70%-a le van kezelve. Én továbbgondoltam, hogy mi van az összetettebbekkel... de arra meg más setupot kell előre programozni és ennyi. A hc programozás nélküliség csak azt jelenti, hogy nekünk nem kell, ők beállítanak 10 setupot és problem solved. Esetleg nem setupot, hanem app-on keresztül állítható - de csak egyszerűen, nem programozással - gombokat, ahogy Balázs írja. Ezzel a maradék 30% is megoldva átlagusereknek is.
A végére maradó 0% , aki pedig programozás nélkül várja, hogy fizikai távos (kötött) és tök univerzális (a 26 motoros, 11 érzékelős moc-jának) is programozás nélkül menjen a táv: ilyen valószínűleg nincs. De ha mégis, a köztes, app setupos megoldással ez is menne.
szerk: Amit írtál, előre hátra, gáz/fék, épp erre mondtam az élő példát, hogy a jelenlegi Lego táv is tudja magától, appmentesen, gombbal vagy alapból setupolva egy City hubbal. A Technic hubra meg nem lehet becsatlakozni X éve... tehát ami van azt se csinálják tovább minimálisan sem. Ha City hub lenne a sima Technic autókban ez már ma is működik a 70%-ra. De Technic hub van bennük és nem használható, pár óra munka hiányzik belőle.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Throme #68294 üzenetére
Nagyon jol nez ki. A vizeses talan porgetheto 90 fokot,, es akkor a to felé folyna.Nem sima ugy, lehet van 1-2 stud elteres, es van meg egy pad is a fal es a to kozott, azt is at kell pakolni valahova, de szerintem is esztetikusabb lenne, mint a semmibe folyva. Kezdő árát nézve, 25/db-ert talan behuzhato lesz.
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Gizmo86
csendes tag
válasz Throme #68294 üzenetére
Nézegettem, hogy milyen moc-ok vannak belőle, ez is jól néz ki, viszont az alábbi annyira bejött, hogy úgy döntöttem megépítem. Két szett + valamennyi plusz alkatrész:
https://rebrickable.com/mocs/MOC-151740/aaronaar/big-botanical-garden-15-baseplate-modular-modification-of-x2-sets-41757/#details -
sb
veterán
válasz Throme #68439 üzenetére
Belenéztünk a Disney kastélyos videóba (? ), ott már előkerült az Audis doboz, így már vártuk az új review-t (a kastélyt ott abba is hagytuk azzal a lendülettel ).
Jó lett a videó és az autó is! Ha valaki nulláról belépő, relatíve sok motoros és kiegyensúlyozott rc szettet szeretne annak tök jó lesz szvsz. Plusz jól néz ki.
Hub+1-2db motor kiegnek (meg a pár új elemért, bár azok elég hasznosak lennének) nekem kicsit drága így is, de relatíve meg nagyon jó az ára 3 motorhoz. Szóval még így is top esélyes, hogy mégis ez lesz behúzva más szett és +BL hub/motorok helyett. -
kbalage2
aktív tag
válasz Throme #68439 üzenetére
Ahogy a kolléga mondta, ez a kisebb felni. Nem tudom Batman mit szólna a piroshoz, én maradnék a feketénél ott
#68440sb - németeknél már 135 EUR-ért is van előrendelés, és ez még csak az induló ár. Még ha BL-en vadászod össze az elektronikát akkor se áll meg 100 EUR alatt, nem beszélve arról hogy mekkora szatyor speckó fekete panelt kapsz hozzá. Alkatrészcsomagnak szerintem elsőrangú, lehet hogy a Liebherr okozta potenciális fájdalmat akarták ellensúlyozni ezzel
-
Mauzes
addikt
válasz Throme #68472 üzenetére
Visszanézve ém még csak nem is akciósan vettem a Camaro-t tavaly (s@h), hanem csak annak tűnt. Októberben 65k + dupla vip pont + 2 db jóféle gwp, így a végén 45-re jött ki. A 48k-s akció kocka.hu-n volt novemberben, és ott is volt 1 gwp bizonyos értékhatár felett. Idén februárban a Camaro immár tényleg akciósan 57k + dupla vip pont + 1 db gwp, szintén ~45 a végén.
De volt s@h dupla vip időszak novemberben is + 2 db gwp-vel, meg decemberben is volt dupla vip + 3 db gwp-vel.
HUN_Sector: igen, a 4x4-es volt idén februárban a gwp, dupla vip mellett (szerintem nem dec 1).
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz Throme #68480 üzenetére
Az Audi baromi jó ajánlat de nyilván ugyanúgy csak a Lego+Lego elektronika elég drága koordináta rendszerében.
A korábbi 25k-s akciós Buggy-t meg azon belül is nehéz überelni. Egyébként játszós távirányítós autóra amúgy is a legszórakoztatóbb lehet szvsz a sebessége miatt.
Anno amikor én vettem az első hub+motort akkor a Top Gear rally autó volt kapható 36-40k közötti webshop áron. Az Audi pedig jóval nagyobb, több, nemcsak motorban, az elemszám dupla, a felfüggesztése is kifejezetten erős/jó lett szinte bármihez viszonyítva, a rallyban meg nem is létezett. Szóval ha több kell akkor ahhoz képest egy várható 55k-s ár jónak számít sajnos, a Buggy lógott ki a sorból az extra akcióban.
Nálunk a Lego elsősorban építésre kell, sok motor, hub. Ilyen szempontból jó, mert játszani is lehet, a Buggy is meg volt már építve, de bármi más megoldható, nekünk ez a lényeg. Külön, kifejezetten távirányítós modellként pedig mindig kérdés, hogy mi a jobb. Egy "rendes" RC kisautó ami ennél valószínűleg még sokkal jobb élmény és olcsóbb, vs relatíve olcsó, de amúgy még mindig drága Lego RC... szvsz a Lego akkor éri meg ilyen formában is, ha más is épülhet belőle. Csak így kap többet az ember a pénzéért.
A kommenteket is Mo-ra értetted? Én épp most olvastam bele németeknél és ott is az köszönt vissza, hogy listaáron kb. semmit, náluk is már nyitásra -20-30%-al indulnak a készletek, pl. az új Technic Peugeot vagy John Deere.
-
Neurotoxin
őstag
válasz Throme #68480 üzenetére
Amilyen vastagon fog a Lego árceruzája mostanában (december óta követem újra komolyabban), nagy eséllyel be lehet lőni az autó témájú szettek árát. Nyílván, ha valami magasan nyit, annyival is több fog leesni egy 20-30%-os akcióban, de egyetértek, nagyon dúrván elszálltak az árak és erről az árfolyam is tehet
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
sb
veterán
válasz Throme #68522 üzenetére
Az orra is enyhén ívelt hátra, szinte alig, mégis nagy a különbség a full egyenes motorház oldal és az alig meglévő ív között. A hátsó ívelt részt mintha oda szabták volna, de oldalirányban ott is jóval több az ív.
Ezt a finom, sok helyen ívelt, itt-ott tört formát szvsz esélytelen visszaadni Legoban. -
sb
veterán
válasz Throme #68528 üzenetére
A Mustang, Porsche most 71k listaáron, webshopban kb. 55k. A Pickup pedig listaáron 55k és webshopban 40, de nemrég 36-38k-ért is volt még. Elég jó az a Pickup így is.
A C1 63k lesz S@H-on. Relatíve jóval drágább, kb. 1200 vs 1700db a Pickuphoz képest, a licenszeltek szerinti az ára.
Ettől függetlenül ebben is lesz szerintem a mostani árfolyamhoz képest HUF-ban -30% majd egyszer. (Vagy ezt is német shopban kell megnézni, ha szokásuk szerint ott nyitásra rádobnak -30%-ot és nem is 420, hanem 370-en váltjuk akkor... )
-
kbalage2
aktív tag
válasz Throme #68528 üzenetére
Azért ez nem úgy működik hogy a tervező szabadon szárnyalna de jön a szúrós szemű managger aki leszedegeti az extra alkatrészeket a modellről A tervezők pontosan tudják hogy milyen megkötések mentén kell nekiállni a projektnek, adott büdzsé van, alkatrész-keret, megvan hogy mennyi új színt használhatnak, van-e lehetőség új alkatrészt csináltani, mennyi idő alatt kell végigzongorázni az egészet stb. Nekik ez a meló, eleve ezeket követve megy végig az egész folyamat.
-
Mauzes
addikt
válasz Throme #68576 üzenetére
Érzésre szerintem nagyrészt igen, de a kifutott szettek ára azért nem egyenesen arányos az új árakkal. De az eladók (nepperek) is nyilván észlelik az árszint változásokat és megpróbálnak profitálni belőle. Persze a nap végén kereslet-kínálat dönti el. Kíváncsi lennék, mekkora forgalom csökkenést észlelnek az eladók, szerintem jelentős lehet.
-
sb
veterán
válasz Throme #68576 üzenetére
Előre ott sem lelkesedtek az árért 1-2 fórumban, brickfanatics-on még a megjelenés előtt is arról írtak, hogy az EU-ban 5xx EUR lesz, miközben az USA-ban 700 USD. Fura lett volna és nem is ez történt, de mutatja, hogy erősen kérdéses az árazás szvsz. De kint szvsz most készül a recesszió év végére/jövőre.
Csak jelzésértékű, de a kis 50 EUR Technic szett is 53 lett az új Huracannal, szóval megy tovább az emelés.
Más: Vicces a Disney gwp-nél, hogy állítólag kint órák alatt elfogyott (meg a szettek is), EU/UK-ban van most is. Nyilván sokkal több ott a fan, de azt hittem erre jobban készültek.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz Throme #68588 üzenetére
Érdekes, mert a gyerkőcnek most kellett megrendelnem az Űrkorszak meséit. A Lego oldalán volt a legolcsóbb ingyenes szállítással és pontokkal, na meg így beváltottam az űrhajós gwp szettet is, szóval így jó áron volt. Valahogy neki is ez a vonal jön be, képek, dioráma és egyes technic szettek. Én most szerszem be a Nagy hullámot nagyon jó áron, rajta vagyok a Csillagos éj beszerzésén, jönnek az új diorámák, na meg a Nagy piramis, illetve az űr témához és a NASA témához kapcsolódva a Technic Mars Rover.
[ Szerkesztve ]
76269 Bosszúállók tornya új 150k plusz posta
-
sb
veterán
válasz Throme #68588 üzenetére
Friends, amivel vigyázni kell, mert jónéhány tetszik.
... és érkezik a Dreamzzz, amiből a cápahajó bejön, de drága lesz.Nézted már őket? Vmikor múlt héten futottam bele a cápás speed build videóba. Elég elborult. Itt is megvan a szokásos különbség, listaár 60k-hoz képest kint 40 alatt akcióban, szóval ilyesmi magasságba várható majd, szvsz 40 alá benézhet.
Viszont, hogy hogy bedurrantották ezt a témát!? Nem figyeltem hol/hogy jön tartalom mert nyilván ez a része nem érdekes nekünk, de már ott figyel vagy 10 rész a youtube-on magyar szinkronnal a sorozatból. A gyerekek is be vannak támadva rendesen. -
-
RapaNui1
aktív tag
válasz Throme #68622 üzenetére
Én is úgy gondolom, hogy minimum 25-30%-al olcsóbban hozzá lehet majd jutni. Kérdes az, hogy kell-e az ajándék készlet meg VIP pontok stb, de engem mostanában a SAH árak még ezekkel az opciókkal sem győztek meg kivéve egy-két olyan terméket ami sem webshopokban sem jófogas és más hasonló helyeken sem olcsóbbak. Egyébként én most vettem meg az SW diorámákat, a Nagy piramist, a Mars Rovert, meg a Hokusait. Hihetetlen hogy a külföldi árak még a magyar árakra is fényévekkel rávernek.
76269 Bosszúállók tornya új 150k plusz posta
-
kbalage2
aktív tag
válasz Throme #68628 üzenetére
Falnak menő tesztet azért csináltam a CaDA-val mert látszott építés közben hogy könnyen potyog róla minden. Az Audi-t többször leejtettem 30-40cm magasságból a videóban és kutya baja se lett, ez szerintem többet mutatott ebben az esetben mintha nekikoccantottam volna a falnak
-
sb
veterán
válasz Throme #68622 üzenetére
Ehhez nem kell jósolni, ott a német webshopban, kosárba tudod tenni ebben a pillanatban és meg tudod rendelni 130-135 EUR áron. 140 volt a saját mo-i szállításukkal az egyikben ha jól emlékszem.
szerk: Falnak ütközés. Tudom, hogy valós lehet az igény de én mindig összerezzenek amikor ütik a szettet. Most nemrég azt néztem kínlódva ahogy az Audival a patakban hajtanak.
Pedig pl. ha nem is törés szempontjából, a Zetrosnál emlékszem, hogy a falnál jött ki a hajtási lánc gyenge pontja ami már tök releváns és fontos infó.[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz Throme #68755 üzenetére
A szellemház is fasza a havas téma miatt. Engem valóban nem zavar a vérfarkas, bele tudom integrálni a karácsonyi szettbe. Tavaly úgyis kimaradt, inkább a baltásgyilkosos slasher volt a fő csapás, idén lehet valami klasszikus szörnyes lesz, szinte a teljes Universal szörnycsapat megvan, pont a gyűjthető régi vérfarkas hiányzik csak, meg az egyik gyűjthető zombi, de zombi később is volt.
Vonatot mi is akarunk a fa alá, csak nem tudom, mi legyen. A jelenleg kaphatókból a tehervonat a szimpatikusabb a klasszikus vonat kinézet miatt, bár az igazi egy gőzös lenne, a tavaly kifutott HP vonatot majdnem meg is vettem, bár abba még motort kéne építeni.Idén már tervezem a Mikulás mech vs. Amerika kapitány mech csata folytatását is, még időben vagyok, ugyanis jó lenne némi épített díszlettel pár perces stop motion animációban megcsinálni a 2. részt, a forgatókönyv fejben már alakul, a nyitó jelenetben Amerika Kapitány és Rozsomák (ő van még meg mechben is) épp egy kocsmában mulat, de akarok egy rövid snittet főcímnek a Péntek 13 VI. rész mintájára is, ahogy a gonosz Mikulás kikel a sírjából egy villámcsapás miatt.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
addikt
válasz Throme #68755 üzenetére
Megmondom őszintén erre várok, szerintem nagyon feelinges. Gyakorlatilag ha Manóház+Mikilátogatás+ Roxmorts+vonat, akkor készen is vagyok karácsony ügyileg (:
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs