Hirdetés

Aktív témák

  • dabadab

    titán

    válasz Scoobyka #24423 üzenetére

    Az az elkepzelesed, miszerint azert adnak jobb kepet az "1.3-as kabelek", mert azokon -a nagyobb maximalis atviteli sebesseg miatt - mast kuld at a lejatszo (nagyobb felbontast, lip syncet, miegyebet), minimum a kovetkezo pontokon utkozik a valosaggal:

    1. A lejatszonak fogalma sincs arrol, hogy milyen kabellel van osszekotve a kijelzovel, tekintve, hogy a HDMI 1.3 funkcionalisan semmifele valtozast nem hozott a kabelek teren, csak a maximalis savszelesseget novelte a ketszeresere, az meg, hogy a kabel birja-e, csak lejatszas soran derul ki es akkor is csak a masik oldal veszi eszre (mivel ott lesz adatvesztes).

    2. Az 1080p/60Hz/8bit siman belefer a "regi" HDMI szabvany altal adott savszelessegbe.

    3. Ennel tobbet ugyse lehet rarakni a kabelre, mert nincs hozza forras, valamint a lejatszok es a megjelenitok sem tamogatnak ennel nagyobb felbontasu jelet.

    4. A "lip sync" barmilyen kabelen megy, mivel elhanyagolhato savszelesseget igenyel.
    (Arra azert mindenkinek felhivnam a figyelmet (mivel a jelek szerint teljesen teves elkepzelesek vannak a fejekben), hogy ez a feature arra szolgal, hogy a TV egyeztesse az erositovel, hogy mekkora a TV input lagje (az, hogy a HDMI kabel miatt elcsuszhat a kep es a hang, tovabbra sem igaz) es igy az erosito megfelelo kesleltetessel jatssza le a hangot: ha a hangot is a TV adja, akkor ez nyilvan nem jatszik.)

    Szoval ez meg a kovetkezo hozzaszolasod erosen az "OMFG ROTFL" kategoriaba tartozik.

    DRM is theft

Aktív témák