Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szejler

    csendes tag

    Üdv a projektorosoknak!

    Kedvet kaptam egy kisebb méretű darabhoz(3,5" lcd, 50w led stb), egyelőre egy pofás bortartó fadobozom van hozzá :), az LCD döntés előtt, vagy 640x480 25$, vagy egy iphone 4 refurbished kijelző a duplájáért. Az utóbbi főleg a vezérlő miatt kérdéses, a 640x-hez van készen.

    Viszont.

    A diy fórumokat végignézve szembesültem azzal, hogy a régi analóg SLR optikákon senki sem gondolkodik, ami alapból persze nem alkalmas, hiszen a befogott kisfilmes képkocka használhatatlan (az egymással szembeforgatott két optika túl nagy, túl drága és túl nagy a fényerő veszteség). De egy az optikához való közgyűrűvel és egy optikus által belefaragott meniscus lencsével ez elvileg korrigálható. Az optikus szerint is, csak pontosan ki kell számolni a lencse méretezését, a lencse 2-3 ezer ft-ból megáll.
    Előnyök (ha sikerül): minimális a fényerő veszteség, és pár ezer ft-ból kis szerencsével akár zoom optikát is össze lehetne rakni. Egy m42-es foglalatot a projektor dobozára erősítve pedig akár cserélhető optikás is lehet a rendszer.
    Az eddigi számításaim szerint ha sikerül, akkor egy 70-200mm zoomobjektív pl tökéletes lenne a 3,5"-os lcd-hez. Ilyet (főleg ha találsz egy blendehibás darabot, olcsón meg lehet úszni.)

    Vélemények?

Új hozzászólás Aktív témák