Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lappa86

    tag

    Na, jöjjenek az én tapasztalataim is.
    35 éves vagyok, a látásom kb 18 éve változatlan, -10 körüli, az utcán és munkához kontaktlencsét hordtam, itthon inkább szemüveget. Az előzetes állapotfelmérések során kiderült, hogy viszonylag vastag a szaruhártyám, ezért a teljes dioptria leszedhető, azonban a tegnapi műtét beleegyező nyilatkozatánál már az írták, hogy kb -1 dioptria maradhat. Mindegy, belevágtam, azért ennyivel teljes életet lehet élni szemüveg nélkül is.
    A műtét miatt rettenetesen izgultam, a Xanax se sokat használt, de eléggé profin kezelték az orvosok, látták hogy ideges vagyok, ezért beszéltettek a munkámról műtét előtt, amíg vártam, hogy az érzéstelenítő hatni kezdjen. Maga a műtét (Visumax volt egyébként) szerintem a legbizarrabb élmény, amit valaha átéltem, semmi fájdalom, de nagyon fura érzés, hogy látod, mi történik. A lebenyképzést nagyon simán tűrtem, amikor a lebenyt fel- és visszahajtották, azt kicsit éreztem és akkor nehéz volt egyenesen előre néznem, maga a lézer munkájánál pedig nagyon kellett koncentrálni a szemmozgásokra, eléggé meg kellett erőltetni magam, de sikerült, mert egyszer sem állt le a lézer.
    A műtét után égető, viszkető érzést, szemszárazságot, fájdalmat egyáltalán nem tapasztaltam, a pihenés után el tudtam már olvasni közelről a monitort. A cseppentések sem csípnek, inkább mentálisan megterhelő, hogy állandóan figyelni kell az órát. A vízfüggönylátás erősen megvolt, a fényudvarlátás csekély mértékben. Idegentestérzés a jobb szemben volt (ott kicsit nehezebben tudták visszahajtani a lebenyt), de nem jelentős, estére kicsit rosszabbodott.
    Másnap reggel viszont nagyon fájt mindkét szemem, elsősorban az extrém kiszáradás miatt, ez kb 10-15 perc alatt jelentősen javult, főleg azután, hogy már tudtam műkönnyezni. A kontrollvizsgálaton 55%-os lett mindkét szemem, a kettő együtt 80%, nagyon remélem, hogy ez még javulni fog, mert ezzel egyelőre elégedetlen vagyok. A doktornő azt mondta, hogy előbb várjuk meg, amíg teljesen meggyógyul a szemem, erre koncentráljak, és próbálgassam külön-külön a szemeimet közelre és távolra is.
    Itt tartunk most, telefont, monitort a szokásos távolságból tudom használni, még ha egy nagyon enyhén homályos is, de a távolabbi dolgokat nem látom jól; majd az egyhetes kontroll után is megírom a tapasztalataimat.

    Always with the negative waves.

Új hozzászólás Aktív témák