Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • King Unique

  titán

  válasz sonique #34 üzenetére

  Ha már nincsen támogatva egy adott OS, egy adott Windows-verzió, akkor az igen, idővel egyre kevésbé lesz biztonságos és egyre elavultabbá, ha tetszik egyre sz@rabbá válik, ami tény. :D

  A harmadik féltől származó vírusirtó és tűzfal hiába naprakész, ha közben az OS meg egyre lyukasabb lesz, nem véletlenül figyelmeztetnek akár már egyes vírusirtó programok is, ha nem naprakész a rendszer. :))

  Ha épp nem alkalmas a frissítés, akkor eleve adott a szüneteltetés lehetősége, ami csak pár kattintás. De mondjuk nem mintha olyan gyakran lenne komolyabb frissítés, alapesetben csak havonta 1x települ automatikusan a patch kedden a havi "B" CU - a jelen cikkben is erről van szó - , + az MSRT és .NET, a többi rendszerint csak választható frissítés szokott lenni, amit nem telepít automatikusan a Windows Update.

  Egy munkagépen offline még elketyeghet a W7, de mivel konzumer vonalon már 3 éve EOL, + januárban már a fizetős ESU is megszűnt, így már nem nagyon van egyéb használatnál miről beszélni és nem véletlenül használnak szervezeti (cég, intézmény) szinten is évek óta egyre több helyütt újabb Windowsokat, ahol nyilván az utóbbiak is működhetnak jól és stabilan.
  A Windows Update-et nem véglegesen letiltani kell, hanem ha szükséges, akkor otthoni szinten is lehet késleltetni, átmenetileg szüneteltetni, automatikusról manuálisra állítani csoportházirendben; szervezeti szinten jobb helyeken pedig lenni szokott megfelelő üzemeltetés és nem random frissít a rendszer, stb. :)

  [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés