Hirdetés

Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • King Unique

  titán

  válasz mancer7151 #14 üzenetére

  Meg, de értelme az nem sok van, mármint lassan 1 éve nem támogatott verziót (20H2) használni, ennyi erővel 7/8.1-et is lehetne. :DD

  Itt elég lenne csak szüneteltetni a frissítést, ahol ha a márciusi "B" kumulatív frissítés (CU) okoz gondot bizonyos SSD-knél, akkor azt lehet már a "C" / "D" opcionális CU-val javítják, vagy az áprilisi "B" CU-val. Meg ugye Windows 11-nél, annak a 22H2 verzióját érinti a KB5023706, ellenben a Windows 10-et pont nem.

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  titán

  válasz mancer7151 #18 üzenetére

  Amire ugye alapesetben nyilván nem feltétlen van szükség a megfelelő működéshez, mármint lényeges összetevőket, szolgáltatásokat kukázni, sőt inkább az utóbbi miatt szokott bizonyos esetekben gond lenni.
  Hát mondjuk azért javasolt frissíteni, hogy megkapjon a rendszer fontos biztonsági frissítéseket, hibajavításokat, verzión belüli fejlesztéseket, egyes új fejlesztéseket és funkciókat egy-egy újabb verziónál, stb. Meg szerencse hogy ez az általános, mármint a frissítés. :))

 • King Unique

  titán

  válasz sonique #34 üzenetére

  Ha már nincsen támogatva egy adott OS, egy adott Windows-verzió, akkor az igen, idővel egyre kevésbé lesz biztonságos és egyre elavultabbá, ha tetszik egyre sz@rabbá válik, ami tény. :D

  A harmadik féltől származó vírusirtó és tűzfal hiába naprakész, ha közben az OS meg egyre lyukasabb lesz, nem véletlenül figyelmeztetnek akár már egyes vírusirtó programok is, ha nem naprakész a rendszer. :))

  Ha épp nem alkalmas a frissítés, akkor eleve adott a szüneteltetés lehetősége, ami csak pár kattintás. De mondjuk nem mintha olyan gyakran lenne komolyabb frissítés, alapesetben csak havonta 1x települ automatikusan a patch kedden a havi "B" CU - a jelen cikkben is erről van szó - , + az MSRT és .NET, a többi rendszerint csak választható frissítés szokott lenni, amit nem telepít automatikusan a Windows Update.

  Egy munkagépen offline még elketyeghet a W7, de mivel konzumer vonalon már 3 éve EOL, + januárban már a fizetős ESU is megszűnt, így már nem nagyon van egyéb használatnál miről beszélni és nem véletlenül használnak szervezeti (cég, intézmény) szinten is évek óta egyre több helyütt újabb Windowsokat, ahol nyilván az utóbbiak is működhetnak jól és stabilan.
  A Windows Update-et nem véglegesen letiltani kell, hanem ha szükséges, akkor otthoni szinten is lehet késleltetni, átmenetileg szüneteltetni, automatikusról manuálisra állítani csoportházirendben; szervezeti szinten jobb helyeken pedig lenni szokott megfelelő üzemeltetés és nem random frissít a rendszer, stb. :)

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  titán

  válasz sonique #41 üzenetére

  Az nem marketing, ha leírnak ismert információkat és nyilvánvaló tényeket, pontosítva vagy akár megcáfolva egyes "érdekes" állításokat. :)

  Az komolyan kérdés, hogy egy nem támogatott Windows-verzió, ami nem kap a jövőben további biztonsági javításokat és idővel egyre több lesz benne a biztonsági rés, mitől lesz egyre lyukasabb? :D
  A "nálad" nyilván nem feltétlen azt jeleneti, hogy mindenkinél, meg pláne ha pl. egy Windows 10-nél a jelenlegi kb. másfél milliárd eszközt nézzük amin fut a rendszer.

  Igen, felesleges ezt ragozni, mert az általánosan javasolt nyilván nem a "nem frissítés" lesz, meg ugye már akinél gondot okoz egy-egy frissítés XY feltételek - jelen cikkben lásd ADATA SSD - teljesülése esetén, mert normál esetben ugye nem kellene, meg nem minden eszköznél.

  Igen, valóban káros az a mentalitás a frissítésre vonatkozóan, ami még kb. az XP-s időkből fennmaradt és manapság is hirdetik egyesek...
  A "semmi kontrol nincs a sajat géped felett" a frissítések vonatkozásában nyilván mese, mivel a Windows Update testreszabási lehetőségeinél eleve adja magát pl. a szüneteltetés, késleltetés, automatikusról manuálisra állítás, újraindítás ütemezése, + a frissítések egy része eleve csak opcionális, stb.
  Alapesetben pedig pont elég lehet pl. a 35 napos szüneteltetés, ha az adott havi "B" CU esetleg gondot okoz egyes hw/sw környezetekben, mivel jó esetleg akár még abban a hónapban javítják egy "C" / "D" / OOB CU-val, vagy a következő havi "B" CU-val, hol ilyenkor nyilván felesleges tovább halasztani.

  A Windows Update előbb felsorolt beállítási lehetőségeihez nyilván nem feltétlen kell Enterprise kiadás és elég lehet a Pro, sőt egy része Home kiadás esetén is beállítható helyileg, + akár 3rd party programok is opciók lehetnek ilyen célra.

  A biztonság szempontjából nyilván rizikósabb lehet online egy már nem támogatott Windows 7-et használni, amin ráadásul már a népszerű böngészők sem frissülnek újabb verziókra, mint egy eleve hosszú ideig teljes körűen aktívan támogatott Windows 11-et, ami tény...

  [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák