Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz martillo #69259 üzenetére

    Ilyet még nem láttam, de a laminált lerakásakor körben a fal mellett kb 1 cm dilatációs hézagot kell hagyni.
    Erre azért van szükség, hogy a parketta ha dagadna, legyen helye. Ezt a hézagot hivatott eltakarni a szegélyléc.

    Praktikusan ékek, méghozzá egymással szembeforduló ékek segítenek abban, hogy ez a hézag a lerakáskor meglegyen és ne változzon, miközben te nyomod, feszegeted, ütöd-vered a lamináltat a helyére. Az egymással szembefordított ékekkel tudod állítani a hézag mértékét, mert hát magyar építőipar a síkok tekintetében nem ismeri az egyenes, merőleges, függőleges fogalmakat. Lerakás után pedig az ékeket ki kell venni, hogy amit velük beállítottál hézagot, annak legyen helye.

    Namármost ez a szivacs mindenhol egységesen vastag, a falad meg görbe, hasa van. Masszív szopás lesz használni. Gondolom, nem is zár össze nullára, mint a levegő, tehát a tervezett dilatációból el is vesz. A szegőt hogy rakod fel? Ehhez ragasztod, ami szart sem ér, vagy klipszet fúrsz fel, amivel a frissen rakott laminált parkettára vakolatport szórsz, a tokmánnyal jól össze is vered, a falról nem is beszélve... Az meg, hogy nedvesség elleni védelmet ad, nettó hülyeség: jól megszívja magát és direktbe áztatja a lamináltat ott, ahol a legérzékenyebb: a vágott oldal teljes keresztmetszetén. Amúgy is minek nedvesség elleni védelem, ha a garanciális feltételek betartásával száraz aljzatra raktad a padlót?

    Itt van 30 ék és grátisz szerszám fele annyiért. Az 15 pár, raksz méterenként egyet a hosszú oldal mentén, mondjuk 6 párt, a rövid oldalon meg a kezdő végre soronként egy párt, az 9 sor, bő másfél métert leraksz, mire elfogy. Eddigre lent van kb 60 kg laminált parketta, ami már nem mozdul meg, így a sarokból a sor elejéről az első párt rakod az új sorhoz és így tovább.
    A párazárást meg elintézed párafékező, vagy párazáró fóliával, amit kb 10 centivel felhajtasz, majd szegőzés előtt méretre vágsz.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák