Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz scarf #6143 üzenetére

    Az fsutil fsinfo ntfsinfo x: paranccsal értelemszerűen csak akkor kérdezhető le a logikai-fizikai szektorméret Windowson, amikor már benne van a dokkolóban / külső házban a már inicializált, particionált, NTFS-re formázott, valamint meghajtóbetűjellel rendelkező HDD.
    Az adott dokkolóknál és külső házaknál rendszerint nem szokták közölni a gyártók, hogy milyen logikai-fizikai szektorméretet használ az eszköz, vagyis jobb híján csak a tényleges kipróbálásra, itteni / egyéb tapasztalatokra - más már vett olyat és kipróbálta - lehet hagyatkozni ez ügyben.
    Az előző válaszban már le lett írva, hogy a 4kn (4Ke) megoldás manapság már egyre kevésbé jellemző és az újabb gyártású dokkolóknál, külső házaknál rendszerint 512e szektorméret szokott lenni.
    Ha tönkremegy egy 4Kn (4Ke) szektorméretet használó dokkoló / külső ház és nincsen másik 4Kn-es dokkoló / külső ház amibe a 2+ TB | GPT séma szerinti HDD-t át lehetne tenni, akkor 512e alapon nem lehet közvetlenül hozzáférni a HDD tartalmához, mármint GPT-védőpartícióként fog megjelenni a Windows lemezkezelőjében, lásd egy korábbi válaszban leírtakat. Viszont adatmentő programmal elvileg lehet rá esély, ha tudja kezelni az adott program a 4Kn (4Ke) meghajtókat, lásd ugyancsak egy korábbi válaszban leírtakat.
    Az adatbiztonság ott kezdődik, hogy a fontos adatokról van legalább 1, de inkább 2-3 db különálló biztonsági másolat, lásd az egyik társtopikban bővebben kifejtve. Ahol akkor nyilván nem különösebben lesz téma, ha egy 4Kn-es dokkoló vagy külső ház esetleg tönkremegy, mivel másik tárolóeszközökön 1:1-ben megtalálhatók lesznek ugyanazok a fontos adatok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák