- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
mark!
őstag
válasz Sliderxy #6915 üzenetére
[link] nemrég találtam meg itthon a könyveket, és kishúgom elég gyorsan átrágta magát rajtuk, bár őt most a szent johanna gimi foglalkoztatja leginkább (11 lesz nyár végén)
teljesen más: valami alternatíva bookdepositoryra? nagyon szarul érintett h megszűnt, nem találtam azóta se mást, így most secondhand veszem a könyveim, de nagyon sok minden nincs, vagy horribilis árakat kérnek értük.
[ Szerkesztve ]
>
-
nagyúr
Aszkold Jakubovszkij: A galaktika kupolája (1976)
Huszonpár évvel ezelőtt beletört a bicskám ebbe a novella- / kisregény-gyűjteménybe, és őszintén szólva fogalmam sincs, hogy honnan jött az ötlet, hogy most elővegyem De jó ötlet volt
Jakubovszkij prózája tipikus kelet-európai sci-fi, sőt, inkább még a szoc. blokk írói között is szélsőségesnek számít azzal, hogy mennyire eltolja a hangsúlyt a tudományról az emberre. Fantasztikum viszont van benne bőven - a speciális helyzetek speciális gondolatokat szülnek, olyannyira, hogy néha már az is kétessé válik, hogy a főhőseink emberek-e, vagy inkább már csak emberi gyökerekkel rendelkező next level lények.
Az írások sajátos hangulatúak, és logikailag sokszor elég nehezen követhetőek, ez utóbbi aspektust érdemes is elengedni. A rövid (10-20 oldalas) novellák remekül működnek, kedvenceim a Mefisztó és a Barát, de a többi is jó - egy-egy rövid hangulatkép a többnyire extrém szituációkból, és arról, hogyan élik ezt meg az emberek. A hosszabb darabok viszont egy idő után fárasztóvá válnak, a hősök hajlamosak körbe-körbe járni a saját fejükben, és bár valahonnan valahová mennek, a valahová többnyire nem igazán érdekes.
Elszánt sci-fistáknak tudom ajánlani a könyvet - bizonyos szempontból igazi kincs, de azt hiszem, 100%-ban még mindig nem sikerült befogadni. Majd 70-75 évesen újra előveszem"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
mark!
őstag
valami jó sword & sorcery sorozat kéne így nyárra, wheel of time-ról nagyon jókat hallottam, de az irgalmatlanul sok könyv és soha nem érnék a végére, szóval nem lenne rossz ha megállna olyan 8-10 rész körül, vagy jelenleg folyamatban lévő sorozatok pár megjelent résszel.
nem feltétlenül ragaszkodok a sword and sorceryhez, de most azt kívántam meg, szóval vagy lovagos vagy varázslós téma lenne a legjobb.>
-
Bozek
nagyúr
Lehet, hogy a DiBook-nál valaki figyeli ezt a topikot? 1 órával a hozzászólásom után kikerültek Molyra a Fumax újdonságok.
(Most néztem csak be, mert mindig kidobál és nincs kedvem bejelentkezni, ha csak 1-1 könyvre keresek rá)
A következő könyv, amit várok, az a Térség novelláskötet, elvonási tüneteim vannak.
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
válasz tibaimp #6961 üzenetére
Elviekben nyolc novella van összerakva a Memory's Legion kötetben, a Fumax írta, hogy szándékukban áll kiadni, de ki tudja, hogy mikor. Olyan is belekerült, ami amúgy külön nem jelent meg.
-
elfelejtette
veterán
-
petipetya
nagyúr
30%-os névnapi kupon vihető a book24-en: 7HJNLF8F
30 napig érvényes, csak papír alapú könyvre[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
Észak Koreából megszökött egy lány és írt egy könyvet, ami nagyon sikeres lett. Tudjátok esetleg a címét, illetve hogy hol kapható?
-
mark!
őstag
hihetetlen módon találtak a líránál egy 2017-es varjak lakomáját, amire több mint fél éve vadászok, több boltot felhívtam, sehol nem tudtak a régi kiadásról infót adni, elfogyott, nem lesz újranyomva stb aztán kapok egy sms-t ma, hogy átvehetem a csomagom, mindenre számítottam csak erre nem
[ Szerkesztve ]
>
-
V.Stryker
nagyúr
Tudtok ajánlani útikönyveket. Ilyen utazások, közbeni kalandok leírása. Mint a Motorral a világ körül.
-
-
V.Stryker
nagyúr
-
mark!
őstag
kaptam szukitshoz 08.31-ig felhasználható 500ft-os kupont, 12k feletti vásárlásra, max 50% kedvezményű termékekre használható fel. ha kell valakinek, odaadom, van 3db
[ Szerkesztve ]
>
-
tibaimp
nagyúr
A Középfölde Históriája sorozat magyarországi megjelenése jelenleg hol tart?
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Rendo84
senior tag
Sci-fi, fantasy könyvek Moobius: [link]
Van köztük néhány könyv amik ritkán kapnak ekkora akciót: Gyűrűk ura triológia, néhány Metró könyv, George R R Martin könyvek, stb... -
csemege86
tag
Lovecraft-ot kezdem el. A Szukits-féle Howard Phillips Lovecraft összes művei 1-3. tényleg az összes magyarul kiadott műve? Ha a teljes (magyarul megjelent) életművét keresem?
-
kuntics
aktív tag
Nem, a harmadikban is vannak történetek, köztük elég ismertek is. Pl patkányok a falban,Erich Zann muzsikája, Dagon, Árnyék Innsmouth fölött, Cthulhu hívása. 549 oldal az egész könyv, 413. oldaltól jönnek töredékek, versek, más műfajos művek és végül a levelezések. Szukitsnal meg csak nem változtattak rajta azóta.
#lovecraft -
ben11
őstag
Sziasztok!
Andy Weir Project Hail Mary-hez hasonlót tudtok ajánlani esetleg? Ez nagyon tetszett, persze tőle megvolt a Marsi is.
Ami külön tetszett az a két faj interakciója, egymás megismerése stb.
Gyerekként a kristálykönnyek is nagyon tetszett Fostertől.[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
-
doc
nagyúr
válasz elfelejtette #6991 üzenetére
Ahamm: [link]
-
vjacintka
tag
Politikai avagy történelmi szatíra jellegű könyvek?
Hasonlókra gondolok, mint az:
-Timur Vermes - Nézd ki van itt
-Bödőcs - Meg Se Kínáltak -
Bozek
nagyúr
válasz vjacintka #6993 üzenetére
Esetleg Stanley Steel: Abszurdisztán. Csak a szereplők változtak.
-
arcsin
senior tag
válasz vjacintka #6993 üzenetére
Esetleg:
https://moly.hu/konyvek/dmitry-glukhovsky-orosz-nepellenes-mesek
Én a vonaton szoktam olvasni (25 p) Nagyon jó, ajánlom a bővített, szines borítós kiadást, mert abban nyolccal több novella is szerepel.
Sokszor meglepően "érzem" az összekacsintásokat bizonyos storykban meg azt, hogy mi miért van, anélkül hogy le lelenne írva ,sajnos. -
-igu-
addikt
Khaled Hosseini - Ezeregy tündöklő nap
Régebben olvastam már tőle egyebeket is (Ima a tengeren, Papírsárkányok), és igazából azokat is ajánlom, de ezt jobban.
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Apollyon
Korrektor
Richard Shepherd - Holtak vallatója
Még valamikor tavasszal láttam egy cikket a telexen a doktor új könyvéről (ami még nincs meg), így beszereztem az első könyvét és nemrégiben olvastam el.
Szóval én bírom a horrort, a trancsírozással sincs semmi bajom a filmekben... mert azokról tudom, hogy nem igazi. Ellenben a vérvételtől már rosszul leszek, szédülök, ájuldozás határán vagyok. Gondoltam jó ötlet akkor ez a könyv.
Szerencsére annyira nem durvul bele, részben önéletrajzos olvasmány, amikor épp nem, akkor az egyes eseteit részletezi ahova kihívták, a körülményeket, az anatómiát is, illetve a jogi vonatkozásokat. Nagyon érdekes, azért bőven nem olyan a könyv, mint végignézni egy igazi boncolást (nem bírnám). Ellenben elég sok mindent meg lehet tudni, mi miért és hogyan történik az emberi testtel, amikor beáll a halál, mindezt úgy leírva, hogy még én is rosszullét nélkül végig tudjam olvasni, annak ellenére, hogy néhányszor borzalmas baleseteket és gyilkosságokat ír le. Kicsit hozzáadott, hogy bele tudtam élni magam, mert egy részük itt történt Londonban, amely helyszínek mellett szinte naponta elmegyek.Most kicsit pihenőre teszem ezt a témát, mert sok volt a halálból, de a második könyvét is el fogom olvasni, valószínűleg jövőre.
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
laracroft
aktív tag
-
laracroft
aktív tag
Bocs kifutottam a szerkesztési időből.
Mégis lesz fordítás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest