- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
Üdv!
Arno orsókról van valami tapasztalat?"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
erik365
senior tag
Sziasztok!
Próbálta már valaki a Promix pelleteket?
Ha igen mi a kialakult vélemény róla?1.4 T-jet M32
-
Zoli bácsi
őstag
válasz r6man123 #58097 üzenetére
"Adhat bármi pluszt egy "általános kétrészes" bothoz képest?"
Hogyne, ebben a dobósúly tartományban nem is igazán kapsz általános botot. Az "általános" botok nehezebbek, nagyobb dobósúlytartományban készülnek. Pergess egy általános bottal fél órát... aztán megtudod mennyivel más a pergető bot.
Volt a kezembe ez a bot, nem rossz ennyit megér, én a nem megtámasztott spiccgyűrű miatt hanyagoltam. Én ebben a dobósúly és ár kategóriába [ezt] vettem. Könnyebb, és támasztott a spiccgyűrű. -
Zoli bácsi
őstag
válasz koko52 #58102 üzenetére
Kerüld. Egy volt, pecapláza akcióba vettem, nekiadtam egy kolléga fiának. Gagyi, nem tudom melyik típus volt, kisebb volt mint méretéből gondoltam, használhatatlan fék.... Úgy általában kerülöm az Energofish orsóit, nem részletezném, saját tapasztalat. Botjaik vannak jók, olcsó orsóik kerülendők.
-
koko52
nagyúr
válasz Zoli bácsi #58105 üzenetére
És mit ajánlasz 10k alatt 60-as méretben. Feeder (max 20-30m) valamint úszós 5m-es bot."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz @mriya@ #58107 üzenetére
Van egy akadó, amit látogatok. Onnan egy harcsázó bottal fonott 40-essel kell kikapni a halat vagy vége a bulinak. Külön nem veszek ezekre az alkalmakra orsót, hanem átdobom ezt.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz @mriya@ #58110 üzenetére
Igen, ezért írtam, hogy 60-as méret, nem akartam részletezni.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Budapesthez közel még mindig Dunakeszi az egyetlen, ahol vizsgálgatva az ingatlan.com-ot hajlandó lennék lakni, mert meg tudom fizetni, illetve tetszik a környék a többi városhoz képest. Tény, hogy borzasztó sűrű, de azért sok fa van az utcákban.
A repülőtérhez közel Alagligetnél nézegettem már személyesen lakásokat. Onnan még viszonylag kijutni is gyors. Viszont eddig bárhol voltam, 2008 körül épült lakásokról van szó, csak kicsikartam mindenkiből, hogy mennyi gond volt már a lakással... Beázások, teljes fürdőszoba bontás..
Amit most általános problémának látok, azok az erkélyek. Egyszerűen nem tudom mit raktak rájuk, de mindenhol azt hallom, hogy eláztatják az alsó szomszédot. Kinéztem egy lakást, ami most tetszik, az egyetlen probléma, hogy az egyik szobában van egy folt, ami most is kicsit nedves (elvileg már 2 éve), a felső szomszéd erkélye miatt, idén kezdik el az adott épület erkélyeit felújítani. Így még lehet bele is megyek a vásárlásba, csak nem lesz nagyobb gond...Viszont nem tudom mennyire jó 'befektetés'. Most van Pesten egy garzon lakásom, ami 5 év alatt árban a duplájára emelkedett és első nap vagy 10-en hívtak mikor felraktam. Ezzel szemben DUnakeszin úgy látom nem kapkodnak ezekért. Így felmerül bennem a kérdés, ha 5 évre tervezünk most nagyobbra váltani és közben gyűjteni, nem csinálok-e rossz befektetést, mert nem fogom tudni eladni vagy még több gond lesz a lakással...
Egy kb 30 cm átmérőjű folt van a falon, nemrég a tulaj míg nincs teljes erkély felbontás, fugázott egyet, de azóta is kicsit nedves a folt.
Nem is tudom, hogy konkrét választ várok-e erre a posztra, csak kiírtam magamból. Valaki él egyébként a környéken?
-
tepenzed
őstag
Jézusom gyerekek, most nézem, hogy én ezt a lakásvásárlás topicba akartam írni Látszik, hogy állandóan ide járok ...
[ Szerkesztve ]
-
@mriya@
őstag
válasz FireFox1996 #58113 üzenetére
17,40 kg, mint írtam is. 👍
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
-
@mriya@
őstag
válasz FireFox1996 #58121 üzenetére
Nálam szépen látszik.
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
Zoli bácsi
őstag
válasz koko52 #58108 üzenetére
Fonott 40-es zsinórhoz..10ezres orsó... Valamelyik harcsázó orsót nézd meg, azoknak a fékje is állítható nagyobb fékerőre, match/feeder orsók fékjét max pár kilóig húzhatod. Ezek feeder/match botra óriásiak, és nehezek, viszont a 40-es fonotthoz ilyen kell.
Szerintem vegyél egy kisebb match/feeder orsót pl: [link]
Meg egy brutálisabbat a fonotthoz: [link] -
Steady74
Topikgazda
válasz tepenzed #58118 üzenetére
Dunakeszire sosem költöznék, copás a bejutás, copás a hazajutás. Dunakeszi alsó felé az aluljárónál sokszor a Spar előtt van a sor vége, onnan araszolás 40 perc az aluljáróig, ha meg az Auchan felé mész vagy a régi 2es úton, ott is be van állva délután 3 után minden nap. Nem lenne idegem 1 órát autózni reggel egyet meg hazafelé, annyit nem ér meg.
-
A Zéé
addikt
válasz Steady74 #58125 üzenetére
kivéve, ha reális opció bejárásra a vonat, mert mondjuk a Nyugati környékén van a dolgozó. De kocsival tényleg szopókanyalóka. Amúgy meg fújpest is szívás újra, már simán visszaállt a VIII. ker. közepe és az otthon közti 45 perces út hazafelé
[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
gban
Közösségépítő
válasz Steady74 #58125 üzenetére
Mert rossz irányba mész
Ott dolgoztam pár évet, reggel mentem, este jöttem, mindig csak szembe volt gond, én jó irányba mentemViszont kolléganőm lánya vonatozott be minden nap iskolába, szinte nem volt olyan nap hogy beért, mindig késtek a vonatok, így ő is 1 órát átlagban.
Szóval a vonat még gázabb mint bármi más.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
vendingo
veterán
Én ilyen szempontból szerencsés vagyok. Régi melóhelyem 3 perc volt kocsival, a mostani pedig 6 perc, pedig szomszéd település. 10 percen bellül kb 10 horgászvíz van a közelemben. :)
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz @mriya@ #58111 üzenetére
Azt nem tudom h minek kell minden fotot ugy csinalni mintha 110 kilos halat fogtal volna. A 17 kilos mar boven jol nez ki ahhoz h tartsd az aranyokat nagyjabol. /vagom h nem te vagy a kepen csak ugy altalaban irom
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
@mriya@
őstag
válasz BÁ Nutrition #58132 üzenetére
Mindenki úgy fotóz, ahogy neki tetszik.
Én is szoktam fényképezni, csak igyekszem a legrövidebb idő alatt visszaengedni a halacst.
És mivel a legtöbb esetben társaság nélkül horgászom, így én nem is vagyok a fotókon. 😈Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
-
Mexbacsi
tag
Sziasztok! Teljesen kezdőként szeretnék belevagni a horgászat szépségébe, amihez tanácsot szeretnék kérni. Elolvastam az összefoglalót és hasznos infók vannak benne, de némi bizonytalanság van bennem azért. Konkrét tavakra nézve (Hatvan, Palotás) milyen kezdoszettet tudnátok ajánlani? Ezeken a tavakon ha jól tudom leginkább pontyot lehet fogni és ehhez mit érdemes választani bot és orsó tekintetében? Eddig uszoval és fenekezessel volt dolgom, de nem tudom hogy ezekre a tavakra jó lenne e.
-
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Mexbacsi #58138 üzenetére
Nem írtad milyen módszerrel horgásznál. Manapság feeder a divatos..
Alap feeder felszerelés: [link] [link] Egy huszasból megvan bot és orsó, ez alá nem érdemes menni. Kicsit több pénzért botból Nevis Vanity széria, tetszőleges dobósúly és hossz tartományban.
Ha úszózni is szeretnél, egy öszvér megoldás, Match+feeder bot: [link] Erre egy könnyű orsó 40-es, és úszózni, fenekezni is használhatod. Például: [link]
Ha úszós bot kell, akkor Match, szerintem legjobb ár/érték: [ [link] Erre egy tetszőleges orsó, pl amit fentebb írtam.
Csak fenekezéshez bojlis bot, de itt felmerülnek kérdések.. Rövid dobásokhoz elég egy 3m-es, messzebbre 3,6, 3,9m-es kellene. Szállítási hossz számít? Egy kétrészes, hosszabb bot szállítási hossza 180-200cm. Háromrészesé 130cm körül van.
Lágyabb (fárasztani jobb) vagy keményebb (nagyobbat lehet dobni) bot kellene, 3, vagy 3,5 lbs erősség?
Így hirtelen ennyi jutott eszembe..Mindenre jó botot nem nagyon tudsz venni, szóval jó lenne eldönteni milyen módszerrel akarsz horgászni...
Azt javasolnám, kicsit told ki a kereted, és vegyél egy alap feeder, meg egy alap match botot, mindegyiket orsóval. Aztán később meglátod mi tetszik, merre fejlesztesz, vagy megelégedsz ennyivel.... -
bilon73
aktív tag
miben különbözik a match spicc a feeder spicctől?
amúgy a match boton mekkorák a gyűrűk, egy csúszó úszós szereléknél a stopper (cérnabog) átfér?
a gyereknek néha felteszek úszót a feeder botomra, de mivel baromi kicsi a spiccgyűrű, így a max mélység meg van határozva.
-
Mexbacsi
tag
válasz Zoli bácsi #58139 üzenetére
Vao, köszi a részletes infót. Azért nem írtam módszert és inkább tavat mert nem tudom mivel lenne ott érdemes horgászni pontyra pl. Vannak egész szép halak Palotason, persze nem célom rögtön kifogni életem halát első alkalmakkor, de ha ráakad kezdőként ne tegyem rögtön tönkre vele a felszerelést. Eddig az úszózás / fenékezés szimpatikus volt.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
válasz bilon73 #58142 üzenetére
A feeder spicc sokkal lágyabb, cserélhető, eltérhet az anyaga a bot anyagától. A match bot vége nem cserélhető, bot anyagából készül, és azért erősebb mint a feeder spicc, nem feladata a kapás jelzése.
Általában kicsik a match bot gyűrűi, vékony zsinórhoz tervezték. Mostanában egyre több a nagy(obb) gyűrűs match és feeder bot, szóval ez gyártónként, típusonként változhat.
A cérnaütközőnek illene átcsúszni a gyűrűkön, nekem átcsúszik, de minimálisan megfogja a dobás lendületét....Bár volt hogy megakasztotta a dobást.
Ötlet: Nekem pecaboltba a spiccgyűrűt lecserélték nagyobbra, öngyújtóval lemelegítették, és egy csepp pinnalatragasztó...
Szerintem egy könnyű feeder botba betenni egy erősebb spiccet, és azzal úszózni nem ördögtöl való, nincs már nagy különbség egy könnyű feeder, meg egy átlag match bot között. (Ahogy egy bojlis bot meg egy heavy feeder közt is néha már csak a jelzőspicc a különbség, de ebbe most ne menjünk bele.. ) -
KunEmber
senior tag
Skacok, kendermagot honnan, milyen formában érdemes venni?
Ma voltam a hínár miatt elvesztett kosaraimat pótolni a Walterben, de valahogy nem láttam át igazán a kínálatot. Ott csak olyan kendermag volt ami kukoricával meg még csomó dologgal volt egybe főzve, de akkora szemek is voltak benne, mint egy lóbab. Az már gondolom pontyos anyag. Decathlonba is átugrottam, ott volt ilyen aprómagos cucc, előfőzött, de ott meg 3.000 Ft volt másfél liter.
Azt hittem, ez ilyen párszázas cucc. Kérlek világosítsatok fel, hogy honnan-milyet-hogyan! Köszönöm!
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
tepenzed
őstag
válasz tepenzed #58101 üzenetére
Azt a tanácsot kaptam, hogy sokkal beljebb keressem a márnát ezen a szakaszon az erős sodrásban és nem is kell oda etetni, tegyek fel sajtot és meg fogja érezni.
Ólommal kéne dobálni elvileg 50-60 métert. Csak ugyebár már 40-en is megy a sodrásban a 240g kosár is.
Ilyesmi ólmot ajánlottak, de itt nem láttam boltban, webshopokban is ritka, 190g volt a legnagyobb amit találtam belőle. Kérdéses, hogy ez mennyire akad, lehet drága mulatság lesz..
[link][ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest