Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • T 1000

    aktív tag

    válasz Kukorica2 #2849 üzenetére

    Egyrész az orsó illesztésein, hézagain bemegy a víz, meg a dzsuva, azt ki kell takarítani, másrészt a hőmérséklet változástól (nyáron 40 fok, télen -10) a zsír felkeményedik, szennyeződik. Elsősorban olyan orsóknál, ahol még perselyes az illesztés, a zsírzás nélkülözhetetlen, mert kikopik a pesely és akkor elkezd kotyogni a cuccos. A ''komoly'' orsók szerkezeti felépítése nem sokban tér el a 15 évvel ezelőttitől, a minőségi orsókban az anyag más, Pl. möanyag, vagy bonomit helyett fém, vagy fémötvözet van, de az is kopik. Régebbi orsók esetében, ahol a fékrendszer belülről nyitott az olvadt zsír befolyhat a fémlamellák közzé, ahol összeáll a szennyeződéssel vagy egyszerüen beszárad (mert a zsír ilyet is tud) és ilyenkor betapad a fék, márpedig az az egyik legfontosabb eleme az orsónak. Én most javítottam meg egy 15 éves orsót, ami nyeletőfékes és elektromos kapásjelző van beleépítve, besz@rás. Minden esetre aki nem ért a szereléshez, bízza a karbantartást szakemberre.

Új hozzászólás Aktív témák