-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
DonThomasino
veterán
válasz venember83 #21348 üzenetére
Engem az lepett meg nagyon, hogy
még álruhába volt a pali." I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
ludsimon
veterán
válasz venember83 #21348 üzenetére
Ekkora erőkarral mit vártunk?
Még a busznak a kapaszkodócsövét is átvágja.
Azért ekkorával nem járkálnak a tolvajok, max 8. ker környékén.
Kisebbel kellett volna bemutatni, mert ez nagyon extrém lett. Persze, amit el akarnak vinni el is fognak vinni.Azért eléggé nyugtalanító, hogy a legdrágább zár se véd meg egy ilyen eszközzel szemben.
Ezért kell egy olcsó rohangálós bringa amit otthagyhatsz bárhol és viszonylag normális U lakattal lezárva.Bagira01:
Hát 4000Ft-ot elkérni centrírozásra meg 4db küllőért, Te tudod.
Én 500Ft-ot se adnék ki érte, megcsinálom magamnak.[ Szerkesztve ]
undefined
-
ludsimon
veterán
Azt hiszem jól döntöttem, hogy megvárom a délutánt.
Már felszakadozó felhőzetet ígérnek délutánra.
Kéne már egy nagyobbat menni.[ Szerkesztve ]
undefined
-
venember83
nagyúr
válasz ludsimon #21355 üzenetére
Szerintem viszont jól mutatja, hogy mindegy, mivel zárod a bringát. Csak eszköz kérdése, hogy elvigyék. A Specit pl. semmivel lezárva sem hagynám ott sehol.
Bagira01: Kifűzik teljesen s újrafűzik a kereket, vagy mi kerül ennyibe? Gondolom, hogy nem pár küllő és küllőanya betevéséért és centrírozásért kérnek ennyit.
[ Szerkesztve ]
-
Bagira01
veterán
válasz venember83 #21357 üzenetére
Elvittem és mondtam, hogy kéne 2 külső 2 belső meg centírozás, küllőcseréről még szó se volt. Azt mondták 10k(6k a külsők+belsők) akkor gondolom a 4k az a centírozás. Elhoztam, mert sokallottam érte. Itthon megnéztem rendesen és 4db küllő el van rohadva,úh azokat is cserélni kell. Az a baj, hogy itt a környéken(10km-e körzet) kb csak ez az egy bolt van.
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
venember83
nagyúr
válasz Bagira01 #21358 üzenetére
Értem. Ez így valóban elég soknak tűnik. A kerékpár értékéhez képest bőven túlzás.
Esetleg érdeklődj raczger kollégánál, ő kit javasol. Ő is szentendrei, ha jól tudom. Én tuti, hogy csakazértis inkább bevinném pl. egy bp-i szervizbe a gépet. Aki ennyire elszállt az árakkal, az számoljon a következményekkel.
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
No srácok, 10-es skálán ér 6-ot egy ilyen Abus Catena 685 Shadow lakat? Ennél nem sokkal lesz több pénzem rá, de hátha tudtok jobbat...
═════════════════════════════════════════
-
sanzi89
addikt
válasz ludsimon #21363 üzenetére
És mi a garancia, hogy eredeti? Rendeltem már "eredeti" Nokia aksit, amin hologramm, csomagolás, minden kutyafüle volt, csak éppen 1 hét helyett 1 napot bírt az aksi. Éppen ezért az ebay-től kicsit félek. Talán picit drágábban Manafontról vagy hkequipmentről?
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
ludsimon
veterán
válasz sanzi89 #21364 üzenetére
Onnan, hogy én is rendeltem és láthatod a tesztet is.
Ezeket nem hamisítják. Annyira olcsó, hogy nem éri meg hamisítani.
Nokia akku-t is lehet eredetit venni.
Bármit lehet eredetit venni, csak tudni kell legelőször, hogy hogyan árulják ezeket a hamisított cuccokat.1. nem írják bele a címbe azt pl. hogy 'Nokia'. Fényképeken rajta van de címben nincs benne és a leírásba 1 szóval sem említik.
2. rákérdezel és másnapra válasz nélkül BLOCKED-re állít, hogy véletlenül se tudjál tőle vásárolni (tipikus full hamisított cuccokat áruló gyökér).
3. Válaszol ami persze nem vehető készpénznek, de:Ha azt válaszolta eredeti akkor eredeti.
Ha megérkezik és mégsem eredeti, akkor PayPal-nak továbbítod a levelet és lefényképezed/bizonyítod, hogy nem eredeti ergo visszakapod a pénzedet a PayPal-tól ha bebizonyosodik az igazad.Döntés a Tiéd.
Én már nem foglalkozok ennyit ezekkel a dolgokkal.
Egyszerűen már tapasztalatból tudom mitől kell távol maradni és mi az ami jó vétel lehet.[ Szerkesztve ]
undefined
-
dqdb
nagyúr
-
-
RootRulez
félisten
-
ludsimon
veterán
válasz RootRulez #21370 üzenetére
Nincs/nem volt olyan hely ahová 2,5 év alatt ne tudtam volna odazárni ezzel...
Kapualj korlátja, 4 féle különböző bicikli tároló korlát, villanyoszlop (ez elég extrémnek bizonyul ) többre nem emlékszem, de mindig sikerült oda zárnom ahová épp be kellett mennem.
Csak úgy látszik korlátoltak a lehetőségek egy U lakattal.
Egyáltalán nem.Az, hogy biztonságosabb relatív.
A fenti videón láthattad semmi sem biztonságos. a 25k-s Abus sem.
De egy U lakatot nem fognak átvágni kombinált fogóval, vagy egy kis erőkarral rendelkező erővágóval ami kabát alá befér (szerintem).[ Szerkesztve ]
undefined
-
ludsimon
veterán
Szerk semmi, rájöttem.
Ez rohadt jó! Wattból kiszámolni hány watt energia / 1 kg.[ Szerkesztve ]
undefined
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz ludsimon #21345 üzenetére
Edzőcsaj haverom hozott nekem anno egy szatyorral, de azt mondták a DM -be lehet kapni.
Igen teli hassal hülyeség menni, de előtte 1-2 órával ha eszik könnyen emészthető CH -t akkor nem fog úgy eléhezni
venember83
A biciklivel való munkát, és annak árát NEM csökkenti a bicikli értéke.
Sőt.. néha egy rossz állapotban levő, régi biciklivel több a meló, mint egy több százezer forintossal.
Szóval az árazás akár lehetne fordítva is.
Ezt sokan képtelenek felfogni, de így van.
Persze azért méltányosságból előfordul hogy faragunk az árból.4 ezer, akkor kerekenként 2 ezer, az valóban drága a centrírozásért, de a gumi szerelést szerintem elfelejtettétek. Mondjuk így is mondhatott volna olcsóbb ajánlatot.
[ Szerkesztve ]
-
Eagl3
veterán
Hogy kényelmesebb általánosságban az ülés? Kicsit lefele áll az orra vagy inkább felfele?
Állítgatnom kéne, mert rendszeresen megfájdul a derekam tekerés közben
-
Zewa
senior tag
Sziasztok!
Shimano deore M525-ös fékembe kéne valami fékpofát venni de nem tudom milyet.
Hirtelen fel indulásban őket választottam ki. Melyik lenne a legjobb vétel? 203-as hayes tárcsával futnának.ps.: Eagl3: Egy biztos felfelé nem. Szerintem leginkább párhuzamosan a talajjal. Milyen ülésed van most? Szerintem az esetleges cseréje lehetne a megoldás.
[ Szerkesztve ]
"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
Bagira01
veterán
Mi a véleményetek erről a táskáról? Illetve tudnátok ajánlani 80-90k körül valami jobb vételnek számító női trekking kerékpárt(természetesen használtat)
-
---Lasali---
Közösségépítő
Előre fele ne, mert akkor le fogsz csúszni és ha nem is érzed, de tudat alatt tartod magad és akkor az fáraszt mindent, meg olyan izmokat feszítesz meg, amiket nem kéne.
Hátrafelé meg szerintem azért ne, mert hátul vannak az ülőgumók, aztán ha felemeled az elején, akkor az hátulja ahol ülnél az le süllyed, középen meg nyomja a prosztatát elől meg a többi berendezést.
Én 90% ban a talajjal párhuzamost szoktam..
Egyébként szerintem nem sok köze van a nyeregbeállításnak a derékfájáshoz.
Arra az a gyógyír, hogy edzeni kell a has és hát izmokat. Állandóan, heti többször. És megpróbálni magadat a bringán ahhoz szoktatni, hogy ne gerincből tartva, hanem izomból egyenes háttal próbálsz ülni.
Valamint ülés, fogás pozíció váltások tekerés közbe, kiállás néha, hogy mozgatva legyen.
Nekem ezzel, sikerült legyűrni 6 éve az általában 40km nél jelentkező olyan hátfájásomat, amitől lezsibbadt az egész derekam, mintha lefagyasztották volna. Doki kb megtiltotta a biciklizést, én meg az előbbieket betartva, 3 évet versenyeztem hátfájás nélkül.
Bagira01
Deuter nem szokott sz@rt csinálni, csak drágát.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Vízszintesen. És nem szemre, hanem vízmértékkel belőve.
Hátfájás esetén én a kormány/kormányszár pozíciójára gyanakodnék inkább. Szélesebb kormány, emelt típus, hajlítottabb kialakítás, esetleg szarvak a fogásváltáshoz. Másik lehetőség, hogy hátra kellene gyúrnod, ez ülőmunka esetén sem jön rosszul.
---Lasali---: sikerült szinte ugyanazt leírnunk
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Bagira01
veterán
válasz ---Lasali--- #21382 üzenetére
Most 10k akciósan. Ezt találtam legjobb ár/érték arányban.
-
Eagl3
veterán
válasz ---Lasali--- #21382 üzenetére
Értem... igazából sajnos genetikailag elég gyenge a derekem, hasizmom, illetve alsó hátizmom azért van mert rendszeresen kondizok, remélem majd hozzászokik azért valamelyest ehhez az igénybevételhez is.
A másik, hogy középen belül töri a seggemet a nyereg leginkább... ezek a nyergek amúgy kimondottan kerékpáros bélelt gatyákhoz lettek kitalálva? -
---Lasali---
Közösségépítő
Azok amik kimondottan bélelt gatyához vannak, melyikeknek a szivacsa max. ~1 centi vastag.
Egyébként ha kimondottan csak ott nyom a legjobban, akkor kipróbálhatnál egy középen lukas prosztata kímélő nyerget.
Amúgy amelyik ott középen nagyon tör, az lehet azért is mert nem jó dizájn alapján készült, és ott meg van magasítva, vagyis ott van a legmagasabb része, domb szerűen, azok általában ezt csinálják.Bagira01
Az valószínűleg jó ár, nekem Zefal van, az 18 ról volt leakciózva, 10 körülre. De nem annyira szeretem, mert a szívókája nem elzárhatós mint a kulacs, hanem csak egy megvágott gumi, és vissza kell fújni bele a levegőt hogy ne csöpögjön, és az elég megerőltető bringán. Majd valamire ki kell cseréljem.[ Szerkesztve ]
-
Eagl3
veterán
válasz ---Lasali--- #21386 üzenetére
elvileg ez a nyereg is prosztata kímélő mert középen van mélyedés.
[link] bár nem látszik sok minden ebből a nézetből.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Bagira01 #21384 üzenetére
A Deuter Trans Alpine 25 táskáról csak elismerően tudok nyilatkozni, kivéve az árát Nagyon kényelmes használni, nyáron is eléggé szellős marad a hátrészen (az alumíniumkockás kialakítás nagyon jó távtartó), annyira, hogy hiába volt korábbról egy jó laptophátizsákom, ezzel járok munkába is, nem csak túrázni (a laptopot pont megtartja az ivótartály zsebe). Rengeteg zseb, jó minőségű anyagok, térképtartó zseb (ami nálam telefontartó), variálható kiosztás, esőhuzat, egyszerűen látszik, hogy átgondolták.
Én ivórendszert később vettem bele, a két literes változatra esett a választás. Általában másfeles ásványvizet szoktam beletölteni sok órás bringázásra (és nem töltöm újra), és a kulacsot üresen pattintom fel a vázra (amit útközben szoktam meg- és újratölteni). Menetközben a tartályból iszom, megálláskor a kulacsból.
Ha az általad linkelthez nem jár automatikusan az ivórendszer (az ára alapján erre tippelek), és szeretnél venni, akkor nem árt tudni, hogy a Source az OEM beszállító, és tőlük akár olcsóbban is hozzá tudsz jutni. Nyáron nagyon sokáig hűvös marad a tartályban az ital (kivéve a cső kilógó részét), télen sokáig meleg (kivéve a cső kilógó részét). Én így utólag téli rendszert vennék inkább, mert ott hőszigetelt a cső.
-
dqdb
nagyúr
válasz Bagira01 #21389 üzenetére
Csak egy képet linkeltél, nem a termék oldalát, ahol lett volna leírás. Most rákerestem direktben a képre, a Hydro sorozat az egyetlen a Deuternél, amihez adják az ivórendszert, és nem opcionális. Azt azért nem árt tudni, hogy az SL szó a terméknévben a női változatot jelzi, és ez sok gyártóval ellentétben nem a színre vonatkozik: a hátrész is némileg rövidebb a normál verziónál.
Így leárazva jó vétel, szinte az egész hátizsákot megkapod annyiért, amennyibe az ivórendszer kerülne (tavalyelőtt volt hasonló a Decathlon sajátmárkás hátizsákjánál, csak sajnos már tavalyra felment az ára).
-
fpeter07
veterán
válasz ---Lasali--- #21343 üzenetére
Oh, Cerbero müzlit ezennel cseréltem. Köszi, remélem találok majd szeletet a városban.
-
DonThomasino
veterán
Nézem a bringa alját van rajta vagy három számsor a hajtásnál.
Ebből az egyik sor nem is látszik rendesen mert kitakarja bowden vezetője.Kérdés az lenne melyik számsor a vázszám?
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
ludsimon
veterán
Egy táblázat annak aki tud wattot mérni.
Kíváncsi vagyok ki mit tud sprintbe.
Nézte vki akinek van ilyen képes kütyüje?Az a 24 watt / kg nagyon brutális!
Ha mondjuk 70 kg a versenyző akkor az 1700 watt. Brutál.Nyomjatok egy 5 másodperces sprintet ami belefér nyomjátok ki magatokból.
Persze szigorúan csak bemelegítés után szabad ilyet tenni.Kíváncsi lennék Lance Armstrong mire képes.
Cavendish is 1600 watt sprintbe.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
dqdb
nagyúr
válasz ludsimon #21393 üzenetére
Nézte vki akinek van ilyen képes kütyüje?
Nézted te, hogy mennyibe kerül egy ilyen kütyü?#21395: kevered a pedálfordulatszám-mérőt és a wattmérőt.
Amúgy a Garminom képes lenne kezelni, elég a linkelt SRM bármelyik ANT+ kimenetű wattmérőjét feldobni a bringára, és azonnal rögzíti azt is tracklogba. De azonkívül, hogy semmi szükségem nincsen rá, ennek 2-3000 eurónyi akadálya is van
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
Tied tudja.
Sasira lennék kíváncsi.Szerk.:
Nem tudja? lol
Annyi pénzért én már azt hittem elénekli a Himnuszt is...Szerk2.:
Nem keverem. Van olyan kütyü ami tud wattot számolni. pl rox 8.1, 9.1"ennek 2-3000 eurónyi akadálya is van"
Annyi pénzért egy kartonnyi Rox 8.1-et veszel...
[ Szerkesztve ]
undefined
-
dqdb
nagyúr
válasz ludsimon #21395 üzenetére
wattszámítás != wattmérés
Az előbbi valamilyen képlet/képletek alapján becsült valami, az utóbbi pontos, mért érték. Az előbbit tudja egy alap pedálfordulatszám és pulzus mérésére alkalmas óra, mint a ROX9 vagy a Garminom, az utóbbihoz hajtóműbe integrált wattmérő kell, az pedig jelenleg 2-3000 euró.
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
Igen, akkor most ismét elkezdjük ezt mint a barometrikus magasságmérésnél vagy mi?
Hagyjuk már ezt.
Amúgy szintkülönbség + sebesség + táv alapján számolja ki valahogyan. Még nem kerestem rá, hogyan van a képlet.Ennyi erőből bele lehetne kötni az Edge 705-be is, hogy nem mágnessel méri a sebességet hanem műholdon keresztül és 0,5 - 1 km/h-t is képes lehet csalni. Na bumm.
Emelkedő szöge és a sebességgel számítja valahogyan ki.
Itt a Rox-nak a demoja.[ Szerkesztve ]
undefined
-
Traxx
őstag
Emberek, segítség kellene, mert balf@szkodok
Próbálok bringán féket beállítani, de nem sok sikerrel...nem igazán akarja az igazságot, mert teljesen aszimmetrikus. Méghozzá ennyire: [link] Vagyis a jelenlegi állás az, hogy az egyik oldalon a fékpofa gyakorlatilag hozzáér a felnihez, míg a másikon baromi nagy a táv. És ha a fékkart behúzom, akkor sem egyformán mozog a két oldal, olyannyira, hogy a "hozzáérős" gyakorlatilag meg se moccan, míg a másik mozdul ugyan, de kevesebbet az elégségesnél. de a lényeg főleg azon van, hogy hozzáér a felnihez a pofa az ominózus oldalon...ami a következő képen is látszik.
Próbálgattam állítani az ezen a képen jelölt csavarral, de nem nagyon lett jobb. A végeredmény az, hogy az egyik oldalon hozzáér a fékpofa a felnihez. A fékkarnál lévő "szabályozóval" is próbáltam játszani, de azt max. beljebb tudom tekerni, ami mégúgy sem jó.A bovdent kioperálva a fék 2 része egyformán áll, nincs gyakorlatilag eltérés...azt beszerelve viszont már aszimmetrikus Mit kellene csinálnom?
Bocsi a lámaságért, de nem tudom, mit kéne még megpróbálnom
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest