Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • soldier2

    őstag

    válasz Sic.Transit #55905 üzenetére

    Fölösleges olyant ajánlanod, ami nem kapható, csak ritkán, ha feltúrod a netet. A román brikka is sokunknak működik hibátlanul, ráadásul már javították is a hibákat. Vizet melegíteni meg fölösleges, sőt, könnyebben megég a kávé.

    Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

  • Deer76

    aktív tag

    válasz Sic.Transit #55905 üzenetére

    Köszönöm a választ.

    Az az igazság, hogy egyelőre még nincs őrlőm, tehát előre őrölt kv-kat használok.
    Szóval: adott két "kotyogós", egy BUTLER's 3 személyes és egy Perfect Home 1 személyes alumínium főző.
    Tudom, hogy ez nagyjából a legalja, de most ez van. Ezért gondoltam később a brikkára, mint ugrás, mivel a sima Mokka Express is úgy 6k körül van.
    Kotyogós is csak karácsony óta van a lakásban, előtte és most is megtalálható a Nescafé Classic instant kv, amit én pl. nem szeretek (meg úgy az instant kávékért sem vagyok oda), de a családból van akinek jó, ha magának akar egyet.
    Az első kávé fajta, amit főztem, az a Karaván volt, meglepően jól sikerült, még örültem is. Mintha kicsit durvább szemcséjű lett volna, mint a többi. Ezután vettem egy Omnia Classicot, nem önszántamból, hanem mert a család szerint csak ez az igazi KÁVÉ. Én nem rajongok érte és őszintén max. savanykás vagy túl keserű ízt sikerült kicsikarnom belőle. Eldöntöttem, hogy én tuti nem veszek többet, esetleg ha lesz daráló, akkor kap egy esélyt a babkávéja. Utána vettem egy Lavazza Qualita Oro-t, ami szintén szerintem túl finom őrlésű, de az tény, hogy inkább enyhén savanyú vagy egész jó kávét is sikerült belőle készíteni, sőt a csokis ízt is felfedeztem benne, de igazából ez sem volt jó választás. Most ott tartok, hogy várom, hogy elfogyjanak, mert nem dobom ki azért őket.
    A kávét úgy készítem, hogy melegítek vizet, közben a szűrőbe beteszem a kávét, lekocogtatom, majd a végén vajazó késsel két mozdulattal kiegyenlítem. Ráteszem a gáztűzhelyre és figyelem, majd amint elkezd sárgássá válni a feljövő kávé, leteszem és hideg vízbe teszem a kotyogót. Ezután kiöntöm. Ettől függetlenül előfordul, hogy nagy mennyiségű sárga hab még feljön és ez tuti nem tesz jót az ízének, viszont így is keveslem a kijött mennyiséget, sokszor a 3 személyesből két fél csészényi adag lesz. Érdekes módon az egy személyes mintha többet adna. Itt simán megvan a fél csésze vagy picit több. Tudom, hogy maradni kell némi víznek az alsó részben, de kicsit mintha túl sok maradna.

    Darálóból az ilyen régi, fiókos mennyire jó?

    Arra gondoltam, hogy kipróbálnám a Kapuczíner féle Paloma Aranya kávét, pláne, hogy lehet kotyogóshoz őrölten aromazárral is kapni, kár, hogy a postaköltség megduplázza az árat.

    [ Szerkesztve ]

    A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.

Új hozzászólás Aktív témák