Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronin s8
senior tag
@ "Nem is tudom, old vagy new school..."
Egy titkos megfigyelésemre tapintottál rá: a legjobb old & new school kávé határértékben ugyanaz. És valójában nem létezik kétfajta iskola, csak az egyik a széntől fél, a másik a citromlétől. Ez a félelem eltakarja előlük az igazságot.
Ha létezne "ideális" kávé, mindkettő irányzat harsogva magának követelné a dicsőséget. ;-)"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
lagoon79
tag
Tudom, nem hir, de nekem izlik. Most bontottam egy 2012-es laposa rizlinget. Jobban tetszik a friss gyumolcs, mint az aszalt tarsa amit az elozo 2009-es somloi olaszrizling adott.
No, most hogy offoltam egy jot, en nem talalom a gedeb yirgaban a lenyeget Lehet, h kicsit valtok filterre, mert mostanaban nem sok sikerelmenyt ad az eszpresszo. Ra kell kicsit pihenni
-
-
edk-
őstag
A felsoroltak közül ugye a Gaggia Evolution és a Baby nem teljesen ugyanaz a kategória? Illetve az Espresso Pure is az Evolution szintje, nem?
Gaggia Babyből is többféle van, ha jól látom. Az egyiken 4 gomb egy sorban van, a másikon kör alakban. Vagy ez csak designbeli különbség?
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
Peti...(16v)
tag
Mi lenne, ha betennéd az összefoglalóba? Így ezentúl elég lenne odairányítani az érdeklődőket.
Esetleg a QM-ekhez odaírnám a Silvano-t (bár meglehetősen ritka), és a Poccino Stretta Deluxe-ot, ami viszont előfordul német ebay-en.
Talán még az Ascaso Steel Duo-t is felvenném a listára.És ennyi erővel már lehetne egy nem ajánlott lista is (TX560, Espresso Pure, Color és társai számára)...
[ Szerkesztve ]
-
Peti...(16v)
tag
Viszont ha nem lesz ott az ajánlott listán, akkor nehezen fogsz megszabadulni tőle
(jujj, de csúnya vagyok)
Tényleg, hogy áll a nagyvas?Kofi: én épp most ittam a mai utolsót. Az ajiba kapott Omnia Huila Colombiával próbálkoztam, kevés sikerrel. Cukorral egész elfogadható, jobban ízlik, mint a brazil társa, de ez se okozott pozitív csalódást. Kár, pedig titkon reménykedtem...
-
Peti...(16v)
tag
Köszi!
Először csak egy citromsavazásnak indult, mert tök szépen működött, de végül úgy döntöttem, hogy teljes felújítást kap. Így atomjaira szedtem, mindent kisavaztam, megtisztogattam, és amit csak kapni lehet, tömítéseket, csavarokat, minden egyéb apróságot újra cseréltem. A váz homokfújva és porfestve lett.
Ilyen volt: -
gregg71
csendes tag
A Kapuczinertől több, mint húszféle kávét próbáltam, és az általad említett az egyik legfinomabb számomra. Egy excel táblában írom, hogy milyen hőfok tartományban teszteltem, és abból hol volt a legkedvezőbb az ízük. Egyéb megjegyzéseket is írok hozzájuk. Erről pl. ezt: "nagyon finom, közepes krém/sok krém, semmi bántó sav".
-
-
ronin s8
senior tag
Hm... ajándékba kaptam egy sorozat 3-4-5 puttonyost. "Szuveníruju nyihuhu nye kukucsku protézku", ahogy a művelt francia mondaná ;-)
De komolyabbra fordítva a szót, kicsit úgy tűnik, minden aszút ismersz, pedig ez nyílvánvalóan nincs így. Az inkriminált bor egész tűrhető egyébként. Ez nem a 3 puttonyos tömegvakító cukrozott lőre, ezért is bontottam fel ezt, és nem a 3 puttonyost. Nyílván nem egy Szepsy 5 puttonyos, és nem is az, amit belinkeltél. De vállalható, ami nyílván nem nyerte el a tetszésedet amikor kóstoltad ;-)
Egyébként a Tokaj Kereskedőház borait bizonyos évjárat előtt jobbnak tartják, mint pl. az Oremust. Ott dolgozott Szepsy István is, mielőtt a saját borait kezdte árulni. Amúgy a 4 puttonyos lassan szinte kuriózum lesz, így ha tudsz mutatni egy alternatív 4 puttonyost, kíváncsian várom! ;-)[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
Ugye-ugye! :-)
Kíváncsi is vagyok. Ritkán van alkalom egy sort kóstolni ingyen ;-) Az 5 p nem hiszem, hogy pancsolt lenne, de ha igen, úgy még érdekesebb megtapasztalni, mekkora különbség egy puttony? Csodát nem várok, az megvolt már az imént említett úriembernél, de nem öntöm ki..."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
Ezek csak számok. A tokaji édes kulcsa a sav/cukor egyensúly (milyen sav, milyen cukor? persze), meg a többi megmérhetetlen összetevőben van. Ittam már tökéleteset, így ez már nem kérdés :-). Azért kíváncsi vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
-
ronin s8
senior tag
Én szeretem a mézeseket is, mint amit Paljoc berakott. A Highland Park-kal együtt ők a kedvencek. Füstösben Talisker, lafrojg. Caol Ila nekem túl vékony.
Persze általában a 10/12/15 évesekről beszélek. Az idősebbek (18 fölött) más világ...[ Szerkesztve ]
-
-
paljoc
tag
Nem biztos, mert az meg nem ker sok hőt de probald ki azzal is. Nehogy megsertodjon a karosod hogy csak CasMo jar benne!:-)
Csinaltam az elobb egy Guatemalat Orsinak. Nem mondtam semmit hogy mi az, csak hogy na ez most szepen folyt le, egy darab gyumolcs nevet kerek kimondani. Megszagolta majd ezt mondta: meggy! :-)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Nem rakétatempóban, de nőnek a notebook-eladások
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hiába Musk kritikája, az ausztrálok szerint megoldható a közösségi médiás tiltás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sikernek tűnik a Xiaomi első EV-je
- Vezetékes FEJhallgatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Asszociációs játék. :)
- Synology NAS
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón akkumulátor
- DJI Mavic 3 Classic Fly More Combo FMC RC drón - 4/3" Hasselblad kamera - újszerű állapotban
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - Garanciával
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- Braun HC5030 hajvágó
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest