Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Nibiru

    tag

    Sziasztok, Kár, hogy eddig nem jutott eszembe itt tanácsot kérni. A helyzet az, hogy nagyjából egy év alatt összeszedtem egy rakás tudást, megtanultam jó espresso-t főzni meg ilyesmi, de a kávékat nem annyira ismerem. Próbálkoztam de valahogy sosem azt kaptam amire számítottam.

    A kérdésem azokhoz szól, akik ismerik a kávépiacot. Anélkül, hogy ki tudja mennyi féle kávét vennék és kóstolgatni kezdeném, vagy marketing gyanús kávés teszteket olvasnék, a topiclakók talasztalatára szeretnék hagyatkozni. Olyan kávékat keresek melyek nem pusztán nyomokban, hanem érezhetően és világosan produkálnak bizonyos ízeket. A fás, kátrány és hasonló élmények nem érdekelnek természetesen :DD és azok sem, ahol a savasság túlságosan bántó és nincs mögötte íz. A "citrusos" megjelölést szokták arra használni. Legalábbis amikor nekem azt mondták, hogy citrusos, azokat én inkább egyszerűen csak savasnak éreztem. Tejjel még OK, de espresso-ként már nem jön be nekem.

    Az érdekelne, hogy találkozott már valaki olyan kávéval, aminek konkrétan édesfűszeres (vanília, szegfűszeg, fahéj, stb) íze volt, vagy annyira csokoládás volt mintha fekete csokiból főzték volna a kávét, esetleg egyértelműen és felismerhetően szilvás, meggyes, vagy trópusi gyümölcsös íze volt.
    Szóval nem az amikor az az érzése az embernek, hogy "ott van az, ha még egy kicsit tovább nyammogsz rajta", hanem amikor ezek az ízek az első korty után határozottan és mellbevágóan megjelennek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák