Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kávé Kálmán

    tag

    Sziasztok!

    Nem is gondolja Fragola, hogy milyen hálás vagyok, hogy felhozta és ahogy felhozta a témát a kávékkal kapcsolatosan. Az egyik ihatatlan a másik meg szimplán csak sz@r. Nem tudom melyikkel, melyiket illeti.

    Leírom én hogyan éltem meg.

    Az egyik egy klasszikus brazil ültetvény-szelektált, másik egy totál más vonalon mozgó Burundi Kayanza mikrorégiós volt. Egyik sem nemes. Ők voltak az elsők akik nálunk kóstoltak. Amikor azt mondták, hogy kihagyható volt a kávé, mosolyogva azt mondtam, hogy nem az ő kávéjuk és kóstolják meg a Burundit. A Burundi-hoz tekerő-lantozni kellett a HG-One-on. Egyik társuk (ha jól emlékszem Dávid, ő bemutatkozott) küzdött meg a három duplához valóval. Véleményt csak ő mondott róla nekem. Nagyon ízlett neki. Többször visszajött még aznap. Ha jól emlékszem még vasárnap is, és újból megdicsérte. Nem egyszer. Vicces. Jól esett. Hittem is neki. Lehet persze, hogy az őrlés megszépítette az ízeket. Vagy csak szimplán mosolyogva hazudott.

    Blaze hozzászólása is tetszik. Egyszer ott zizeg a FB oldalamon, lihegve kommentelget. Volt amikor az első like-ot tőle kaptam egy posztra. ÉÉÉs ez nem vicc. Most meg beszól egy ilyet. Atyagatya. Kapkodom a fejem.

    Tökre örültem Ronin személyesen elmondott véleményének, mert ő mondott is valamit (mi a gyanúja).

    Pénteken 10 napos forgatásról (tudom, sokan jobb szeretnék, ha annak szentelném az életem) értünk haza, örültem hogy el tudtam húzni a belem a Corinthiá-ba. B....tt nagy jetleggel a hátam közepére kívánhattam volna az első haknimat. Nem akartam kihagyni. Jó ötlet volt Gergő részéről a Rimini mintájára a standon lehetőséget adni a kis pörkölőknek a fellépésre. Az utólagos tapasztalatok alapján sem hagynám ki.

    A tényekhez hozzátartozik, hogy a Strada nehezen hasonlítható össze egy Olympia Club-bal vagy Creminával. Síkos jégre került mindenki, aki előzetes tapasztalatok nélkül ezzel a rémmel (jó értelemben) kellett megküzdjön két óra alatt. Képzeljetek el egy Cessna pilótát, akinek átadják a botot egy F-117-ben. Szerintetek le tudja tenni az aszfaltra?

    Nekem a gépen túl új tapasztalat volt a papírpohár is. Durva. TSanyival egymás mellett nyomtuk vasárnap, kóstolgattuk egymásét :-). Biztos ő is udvarias fiú.

    Vasárnap Kis Zolitól tudtam meg, hogy 3 fokos off set volt beállítva a gépen/gépeken, ami vasárnapra derült ki. Senki nem tudta miért.

    2 órás tiszta játékidő jutott elvileg mindenkinek. A gépekhez a csúszások miatt folyamatosan, átlag 15 perces késéssel jutottak a haknizók. A daráló-ürítés, újratöltés, vízfeltöltés, eszközök, csomagolások, szóróanyagok összeszedése és kirakása után a mindenki választhatott, hogy A) vagy az alapbeállítások kipipálása után, olyan gyorsan el kezd kimérni, ahogy csak lehet, vagy B) annak ellenére, hogy 5 ember áll a gép előtt, elpepecsel még min. fél órát amíg összeáll a cucc 80-90%-osra, ha megtalálja a supportáló szakit vagy esetlegesen a megfelelő paramétereket saját maga a gépen.

    Tudom, hogy polarizálok. Nem kicsit. Tudom, hogy megéri csinálni. Egyelőre csak kicsit :-). De a trend, a visszajelzések egyértelműen arról árulkodnak, hogy érdemes folytatni és sült bolond lennék abbahagyni. A Kávékorzó tesztje után sokan temettek. Vissza lehet olvasni. Hálás vagyok nekik érte. A korzónak is, meg a nekrológomra cerkát faragóknak is. Nem kezdtem volna kotyogós hőmérsékletét logolni, azt filmezni, ha azt az ütést nem kapom. Valszeg soha. Aztán jött a többi kisfilm. Külföldön osztatlan sikerrel. Egyetlen negatív vélemény nem hangzott el sem a témákkal, sem a kivitelezéssel kapcsolatosan. Idehaza ezeket is ekézték jó páran. Leginkább persze pünkt azok a nick-ek, akiknek rendre - RENDRE - nem ízlik a kávém. Olvassatok vissza!

    Azt is tudom ennyi idő után (multiburokból magyar rögvalóba pottyanva), h az elégedetlenkedők majdnem mindig hangosabbak, és hajlamosabbak a túlzásokra mint azok, akik elégedettek. Ez utóbbiak szinte kivétel nélkül "csak" újra rendelnek és csöndben élvezik, amit kapnak.

    Nem bánom. Nem szorulok arra, hogy bárki megvédjen. Elég, ha megértenek elegen. Elegen értenek meg. Az előítéletekkel már jó ideje nem harcolok, mert ÉRTELMETLEN. Most sem teszem.

    Mindennel együtt sem éreztem a rendezvényt két nap után crash landing-nek. Néhányan azt fogják kiáltani, hogy képzelgek :-). Másként megyek a következőre, ha lesz rá lehetőségem, és van ötletem, hogyan javíthatok egy ilyen eseményen a rólam alkotott képen.

    Kösz szépen, ha elolvastátok!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák