Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz Di Natale #16407 üzenetére
Mivel itt ma ünnepnap van, ezért oda tudok figyelni az étrendemre. Reggelire gabonafélét fogyasztok, de a könnyebb emészthetőség érdekében folyékony formában. Mellé gyógynövénycseppeket. Hogy ne legyen egyhangú, ezért ezekből többfélét is beszereztem. Ezután jön majd a tízórai. Majd arról is csinálok képet, ha elkészült.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
-
Somatom
veterán
Nem látod a képen? Jager, vagy Jagdstolz. Az van rájuk írva, hogy gyógynövényeket is tartalmaznak.
Közben elkészült a tízórai:
10:39: A kezdetek. 400gr csibecici, vmi kínai trutymó, fűszerek, rizs. Az otthonról hozott, előre dinsztelt vöröshagyma sajnos lemaradt a képről.
10:57: A kész kaja. Mosogatnivaló: 1db. serpenyő, 1db. kanál.
Na, ennyit a külön rizsfőzésről.
Az uzsonna Serrano sonkás szendvics lesz Boursin sajttal és paradicsommal. A vacsora pedig otthonról hozott Chilli con Carne. Holnap a reggeli kimarad, az ebéd viszont frissen sült sertés csülök lesz.
Zabpehely? F@szom zabpehely.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
válasz Andraskiss6 #16413 üzenetére
Ezt? Normál adag. Egyszer csak a 800 grammos, családi csomagos csirkét kaptam. Attól tényleg teltház lett.
Di Natale:
Desszertnek nem rossz.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Hogy legyen ON topik is. Hogy megy most a négykezezés? 30 órában 8 óra pihenő? Kell a tachoban cserélgetni a kártyákat?
Úgy maradhatok plusz két napot, hogy be kell tanítanom egy újoncot. Elvileg nem négykezes feladat, de mivel pénteken mennék haza és utas leszek hazafelé, ezért inkább felpörgetném a melót, hogy hamarabb beérjek. Nem szeretem, ha rám kell várni. Viszont, ezer éve nem négykezeztem.[ Szerkesztve ]
-
Zolás
addikt
válasz Somatom #16416 üzenetére
Kártyát cserélegeted, és kilences pihiket vesztek ki. Ha beül melléd és már több mint egy órája kezdtél, aznap már nem négykezes! Erre figyelj oda, mert így ki kell venni a 45 percest! Sokan elcseszik, és a rendőr vastagon jutalmazza.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
HoTaZo
addikt
válasz Somatom #16412 üzenetére
Nekem most otthoni készítésű sült csirkemelles taboulé lesz. Napközben bepogácsáztam, örülök ha ez befér.
Nem kell külön edény a rizshez, ugyanebben a serpenyőben megcsinálhatnád, amikor kész, tanyérba ki (ok, az +1 mosogatni való, én mindig tányérból eszek, addig áztatom a serpit+spatulát), utána mehet a serpenyőbe a csibecici...
Valahol otthon találtam sülthagymát, azzal bolondítom én is az egyéb finomságokat.
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
-
Somatom
veterán
válasz HoTaZo #16423 üzenetére
Ez majd a következő hétvége után lesz, de ebből a szempontból lényegtelen. Az első három napon ellövethetik velem a 9 -eseimet és szerda este ülnék be a srác mellé. Gondolom, lemegyünk a határra úgy, hogy nincs bent a kártyám. Csüt reggel, műszakkezdéskor bedugnám, de addigra nekem már csak 11 -esem lenne szólóban.
-
veterán
Linz alatti Bp-Shell kúton ha megállsz, a bp-s oldalon 1 perc gyaloglásra van Lidl, 40 cent a sóskifli, ami valami kurva jó. Tömör tészta, köménnyel, nagyszemű sóval.
Két hibája van, hogy nem íves, hanem egyenes, és nincs rajta fokhagymás olivaolajas cucc, de mondjuk ez utólag pótolható.
Ajánlott.どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
Zolás
addikt
válasz Somatom #16421 üzenetére
Igen, akkor is. Négykézben a hivatalos pihenő a kilences. Ha jól emlékszem 21 óra munkaidő után kell kivenni, de ebben már nem vagyok 100% biztos.
Ha nem egyszerre kezdtek, hanem később ül be, akkor viszont 11 kell, ha előtte elhasználtad a kilenceseket! Ha kezdésből nincs meg a négykezes, akkor az a pihenőre is érvényes, és a 21 órás munkaidő is ugrott!
Csütörtök reggelre legyen meg a 11, mikor beteszed a kártyád, és akkor minden rendben.[ Szerkesztve ]
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
-
HoTaZo
addikt
válasz Somatom #16424 üzenetére
Hú, ez így kezd komplexebb lenni...
H., K., Sz., szólóban, papíron főnök levisz téged a másikhoz (mert, hogy jutsz le oda? -rendőri szemszögből), hol töltöd az éjszakát? A srácnak már bent lesz a kártyája, te csak reggel rakod be, hogy visszaírhasd a készenlétet (főnök levitt), műszakzárást, pihenőt, majd kezdenének a műszakot 4 kézben.
Nem tudom...
Az nem megoldható, hogy a telepről csütörtök reggel, te tiszta pihenő után, a srác pedig saját igazolással együtt teszitek be a kártyákat, kezditek meg a 4 kezes műszakot?
Félek, hogy az, hogy a srác kártyája már bent lesz több mint egy órája, mire a tiéd bekerül, az borítja a rendet.
Mennyi idő alatt értek le a határra ?Lehet, hogy túl variálom, de van benne buktató, úgy, ahogy leírtad.
-
Somatom
veterán
válasz HoTaZo #16428 üzenetére
Szerdai kezdésre sört szoktunk kapni Svájcba. A váltóm megrakja, behozza a telephelyre, én délután kiérek, beköltözök, aztán még legurulok a határra és ott veszem ki a pihit. Tehát szerdán az újonc srácnak még gurulnia kell a telephelyről. Nekem viszont már nem lenne elég a munkaidőm ahhoz, hogy betegyem a kártyám.
[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
válasz Somatom #16429 üzenetére
Akkor meg a srác tegye be a kártyáját csütörtök reggel, amikor kezditek a műszakot, úgy hogy addig írja meg az igazolását. Így neked tiszta és kerek a műszakod+ pihenőd és ott együtt kezditek a 4 kezes műszakot. Utána meg úgy, ahogy Zolás írta.
-
Somatom
veterán
válasz HoTaZo #16430 üzenetére
Most vagy te nem érted, vagy én. Szerda délután kijön a telephelyre, beköltözik az autóba, bekezdi a műszakját és legurul a határra. Én meg ülök mellette. Csakhogy én reggel kezdtem azt a napot egy másik autóban, ezért nem rakhatom át a kártyámat, mert nem lenne elég a munkaidőm a határig. Milyen igazolás?
[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
válasz Somatom #16431 üzenetére
Ez kavart meg: "...én délután kiérek, beköltözök, aztán még legurulok a határra és ott veszem ki a pihit."
Akkor nem tudom, nekem gondom van a te kártya nélküli leutazásoddal. Hogy miként írod vissza az odakerülésedet? Ez a visszaírás nem üti -e az egy órás szabályt? Hogy ne tudjon a rendőr belekötni.
Igazolás: amit a tevékenységi lap helyett kell írnia, hogy nem vezetett X idő óta 561 alá tartozó járművet.
-
Somatom
veterán
válasz HoTaZo #16432 üzenetére
Ha legutóbb pihenőn kivette a kártyáját, most meg betolja, akkor egyszerűen visszaírja a pihenőt. Külön igazolás csak a tacho által nem rögzíthető tevékenységhez kell. Az én pihenőm igazolása a kérdéses. Na, majd meglátjuk, hogy hogyan matekozom ki.
-
HoTaZo
addikt
válasz Somatom #16435 üzenetére
Este még filóztam.
Ha nem állítanak meg benneteket a telephely és a határ között, akkor jó lehet még. Mivel a műszakod végén kiveszed a kártyádat, azt csak akkor lehet bizonyítani, hogy nem egymás mellett volt a két autó, ha GPS -es a tachográf és a pozíciót jelzi is a kártyádra.
Ha nem, akkor te este műszakot zártál a határon, elkezdtél pihikélni, valamikor megérkezett a kolléga, s reggel te beültél mellé, hogy azt a műszakot már 4 kézben kezdhessétek. Valaki meg jött a te autodért, hogy dolgozzon vele.
Ehhez persze kell az is, hogy valaki dolgozzon is vele, nehogy ugyanazzal a km-rel kezdjed a következő turnusod, mint amennyivel kiszálltál belőle. De erre gondolom van esély.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Állófűtéssel kapcsolatban lenne kérdésem.
Hogy működnek, milyen variációk vannak a mai korszerű kamionokban állófűtés tekintetében?
-
veterán
válasz Somatom #16441 üzenetére
az már más kérdés
De ez is mennyire gáz... az összes gyártó veri a mellét, hogy ígyúgy sofőrök igélnye van szem előtt tartva, és ígyúgy környezetvédelem... de a négy akksit egyedül a Volvo volt képes implementálni eddig. Megy az elektromos hülyítés, de egyik gyártó sem képes arra, hogy legyen opció arra, hogy raknak bele egy lion akksit, ami egy 45öst átvészel laptoppal, hűtővel, fűtés/hűtéssel. Ha valaminek, akkor ennek lenne értelme. Egyszer sem kellene indítani, egy 45ös alatt megspórolsz minimum 10, de inkább 15 liter gázolajat. Ami 30-45 kiló co2, plusz adblue, szóval inkább 50 kiló... és akkor ebben nincs benne az, hogy oda kell vinni az anyagot a kútra, a finomítóba is el kell jutnia.
Sok kicsi sokra menne.
Olvastam, hogy a világ energiafelhasználásának a 10%-a a gáz-olaj mozgatására megy el, és a gáz (metán) valami negyede-30%a elszökik menet közben. uff...[ Szerkesztve ]
どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
fesii
aktív tag
Kezdődik a cumicecil hosszú távon ugyérzem. Kis csikó koromban osztrák német pályát jártam. Egész jól mokogtam németül. Aztán cég váltás miatt jött a szláv nyelv.
Most közbe elkell jönnöm néha napján osztrákba.
Bécsbe cumiztam egyet rendesen, mert vagy nem akart angolul érteni a kis … vagy tényleg nem tudott.
Rohadt hülye érzés volt amúgy, hogy úgy éreztem magam mint valami gyökér magyar akinek az IQ szintje kettő.
Csak nem tudom most már hány nyelvet kéne tudnom.
Bár azt nem értem hogy gondolom ők is tanulnak valami nyelvet az iskolába. De mi az istent tanulnak ha nem angolt?
Nem tűnt annyira bevándorlónak. Persze ki tudja…[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
Váltig állítom, hogy egy megtanult nyelvet nem felejtesz el. Elalszik, ellustul, de azok a szavak, kifejezések, amit magadévá tettél az ott van, ébreszd fel! Olvass, hallgass német szöveget, össze fog állni az.
Somatom : Basszus, hát ezért nem ment!
[ Szerkesztve ]
-
fesii
aktív tag
válasz HoTaZo #16448 üzenetére
Biztos bennem van a hiba, de nekem ilyenkor csak az jut eszembe hogy ezt valaha tudtam de már fogalmam sincs egyáltalán hogy álljak neki annak amit kérdezni vagy mondani akarok.
Somatom: Kinn annyira nem számítok a magyar nyelvre általában hogy ha valaki magyarul odaböfög valamit azt hirtelen nem tudom értelmezni. Párszor eljátszottam már hogy a szlovén beszélt magyarul én válaszoltam neki szlovénül.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB Natur Titan
- Targus univerzális USB-C DisplayPort dokkoló állomás Ingyen szállítás
- Dell DW5811e Sierra Wireless Airprime EM7455 4G LTE WWAN kártya Ingyen posta
- 90W-os gyári Töltővel Lenovo ThinkPad T440,T450,T460, T540p,T550,T560 gyári Dock Type 40a1
- Gyári Lenov 90w laptop hálózati töltő sárga, téglalap alakú csatlakozóval!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest