Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz Shin Chen #22040 üzenetére

    Alaposan gondold végig és értelmezve olvasd is el a szerződésedet. A történetedben van azért pár visszás fordulat. Amire felhívnám a figyelmedet:
    - aldi árufeltöltő fizetése vs a tied: remélem tisztában vagy a bruttó és a nettó jelentésével. Értem én, hogy bosszankodsz a számok láttán, de ne feledd, hogy ami a számládon megjelenik, az már az adózás utáni összeg. A hírekben meg az adózás előtti szokott szerepelni.
    - azt mondod, hogy évente ~30 nap távollétet fizettek, ami 4 év alatt 120 nap, ami összesen úgy fél évnyi fizetés, amiért nem kellett dolgoznod. És hogy Azt modod, hogy 880ezer forintot ért ez, ami nem áll jelenleg a rendelkezésedre. Érted ugye, hogy az nem a cég dolga, hogy a semmiért kapott pénzt mire és hogyan költötted el? Az sem a cég dolga, hogy mikre költesz (pl tandíj, ha nem a cég finanszírozza).
    - Mondod, hogy dolgoztál szabadnapokon is. Ha erre utasítást kaptál, munkaidőt loggoltál rá, akkor tiszta sor. De ha csak magastól, hobbiból foglalkoztál munkával, mert unatkoztál, az nem számít. Ha tudod bizonyítani, akkor lehet azzal tudod csökkenteni az összeget.

    Szóval arra akarom felhívni a figyelmet, hogy most amikor végzel az egyetemmel, megkaptál már mindent, amit ígértek a cégnél, s rajtad a sor teljesíteni a vállalásodat. De látod a hírekben és a topciban feldobált milliós (bruttó, de nem is általánosan ennyi) fizetéseket, ezért ingyen ki szeretnél szállni az egyezség rád eső részéből.

    Már írta neked más is: te ismered a szerződésedet, neked kell látni, hogy a szerződést a cég megszegte-e. Az, hogy több pénzt akarsz, mert szerinted több "jár", az nem elegendő indok. De azt is írták, hogy biztosan ki lehet szállni, de nem fog számodra ingyen megtörténi, hogy a vállalt kötelezettségeidtől megszabadulj. De jól gondolt át a döntéseidet, mert akárhogy döntesz, annak következményei vannak. Például hitelfelvételből sem lehet csak úgy kiszálni. Kérj részletfizetést. Üdv a felnőttkorban.

    Ja és ne felejtsd el, hogy ha te mondasz fel, akkor a teljes felmondási idő ledolgozását is megkövetelhetik, ami 1-3 hónap is lehet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák