Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz Cpt.Price #14519 üzenetére
szia,
köszi a megnyilvánulást. alapvetően egy ilyen pozíció piaci értékre vagyok kíváncsi más szemszögéből. elég sok számmal találkozom villamos szakmában, óriási szórással (nyilván egy beugró műszaki felügyelet, egy senior területi vezető és egy vezérigazgató komolyan differenciált, még az állami szférában is). jelenleg versenyszféra érdekel, az államit több szempontból sem szeretném érinteni.
arra lennék kíváncsi, hogy 3 év projektmérnöki (tehát "on-site", fizikai) és 2 év mérnök üzletkötői* tapasztalattal, villamos BSc-vel mi a reális fizetési/juttatási sáv Mo-n. angol C1 Cambrdige adott. multi szegmens és kkv egyaránt érdekel, bár eddigi tapasztalatom szerint nem feltétlenül van a különbség.
*ez utóbbi csalóka, mert ebben van némi tervezői, további projektmérnöki, illetve üzletágvezetői feladat is, de persze sajnos nem szerződésben rögített.
ui.:
továbbá mi van akkor, ha az ember egyszer csak gondol egyet és valami teljesen mást akar csinálni. nyugodtan, stresszmentesen, nonstop telefon, meg iroda, meg autópálya nélkül. plusz megkereseni az előttem pár sorral minimum életviteli célnak belőtt 6-900ezret. na, felébredtem, félretetettem a viccet szar dolog 30 előtt kiégni.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
axioma
veterán
válasz Jhonny06 #14535 üzenetére
Ne gyertek mar megint ezzel az egysiku gondolkodassal... en anno mentem gyas-gyed-re az akkor talan 360-as bruttommal a ferjem tanari fizuja [<100] melle - megjegyzem a varandossag nem betegseg, azon kivul hogh neha a tomegnyomorban szinte kinyomtak belolem a gyereket az 1-es villammoson, normalisan dolgoztam T-3 hetig. Es arany kiskanal nelkul is felnottek a gyerekeink.
Komolyan mondlom, neha lecket kene tartani a valo eletbol a 2000 korul szuletetteknek, es vegre kiolni a sztereotipiat, hogy a csaladfenntarto plane a programozobol csak ferfiember lehet. -
axioma
veterán
válasz H A M M E R #14540 üzenetére
Ugy latom az elozo hsz-em inkabb neked kellett volna cimeznem [es meg vegig se ertem a termesen... mi van ma itt?
-
Mercutio_
félisten
válasz axioma #14554 üzenetére
Picsogás a sok önigazoló/általános panelmondat mellett nekem az jön le, hogy
1. 10-15 év alatt akarják elérni azt a szintet amit az átlag/előző generáció soha vagy csak 20-40 év alatt
2. Meghatároznak egy itthon is csak a társadalom kis részének elérhető szintet (60-100M ingatlan és hasonló megtakarítás) majd ezt használják hivatkozási alapként sokszor saját maguk számára se egyértelmű és racionális döntéseik hivatkozási alapjául
(Pl. Ha ennyit keresek nem fogok: kis lakást venni/nehogy már lemondjak mindenről, stb.)Btw ha annó az első garzonom megvétele helyett ülök a kis megtakarított pénzemen és várom, hogy mikor lesz pénzem "élhető" lakásra nagy eséllyel még most se lenne semmim...
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
djgeg
őstag
Mert ha a válság alatt vett egy nagyobb lakást/házat és annak az értéke duplázódott alsó hangon akkor miért ne lehetne 50 milla vagyona ?!
(#14548) FLx
Több mint 7 éve netto 500+ at keresel és nem tartasz sehol?
Azért az komoly, akkor te se nagyon vagy a helyzet magaslatán. Az elmúlt 7 évben pont tudtál volna venni lakást aminek az értéke még mindig nő, akár befektetés akár lakhatás szempontból. Vagy félreraktad volna, franc se tudja, de ha sehol nem állsz ebből, akkor 2 millából se fogsz.[ Szerkesztve ]
"640 kByte memória mindenre elegendő"
-
Kukipapa_rr
tag
300-at teszel felre, az evi 4 milla sincs, ebbol 5 ev alatt pont semmi ami osszejon
Tisztelettel: mi az, hogy "azonnal kéne lakásra 40-50M"? Ennyiből már házat is vehetsz (bár kompromisszumokkal). 18M-ból komplett garzont vehetsz (jobb környéken megtoldva pár millióval). Ez pont semmi? Mondd ezt annak, aki az önerőt sem tudja összegyűjteni a hitelhez.
Persze, nyilván minden kell, azonnal, mert 900-at, 1M-t keresek. Hát ez nem így működik, és sosem működött így, akkor sem, amikor - nominálértéken - harmadennyibe kerültek az ingatlanok.
Szerintem kicsit jobban kéne becsülni, hogy 20 év munkával összerakhatja az ember álmai ingatlanát egy élet munkája helyett.
-
Kukipapa_rr
tag
Ahogy az előttem szóló kolléga mondja. Én 2006 körül vettem az első lakásomat (kis garzon), 8M-ért. Ma 22M körül jár. (A lakás vagy 8 éve bérbe van adva.) Nem keresek 500 nettó felett 10 éve, sőt.
Abszolút egyetértek HAMMER kollégával:
"sok emberen azt látom hogy elb....a a pénzt. Nettó 600 at keres és nemtesz félre egy Ft ot sem"
Mértékletesen élve és tudatosan lehet vagyont építeni ennyiből is, nem úgy, hogy nekem azonnal jár a 40-50M-s lakás.
-
addikt
válasz Kukipapa_rr #14557 üzenetére
Hol van 18-ert garzon normalis kornyeken? Tenyleg erdekel, vennek kettot jovo heten.
-
addikt
válasz Kukipapa_rr #14558 üzenetére
Na, pont errol beszelek. Sokan akik most jol keresnek, tudod mit tudtak venni 2010 elott? Nagy semmit, en reszemrol -2,5 milla diakhitelnel jartam. Szoval senki ne jojjon azzal, hogy mikor tudtam volna venni lakast, mert nem lehetett. Mire osszejott az onero, mar 40 milla felett volt 50 nm. Nyivan ezt most is megvehetnem ezer ev hitelre, de nem fogom.
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
De azért az ingatlanpiachoz hozzátartozik, hogy ami hirdetéseket látsz ingatlan.comon és egyéb helyeken, azok fent vannak már hónapok óta. Azokat árulják. De vannak olyan ingatlanok, amiket nem árulni akarnak, hanem eladni. Na azok azért jobb áron pörögnek, de azok hamar el is kelnek. Szóval azért óvatosan az árak megbecslésével
-
axioma
veterán
Kiprobaltam. 16 talalat van arra, hogy XI. kerulet, 43-47 m2, max 30M Ft. Szoval hagyjuk mar...
Bocs, akkor kiprobaltam azt is, most nezem hogy nem a nm-re volt 40-50, bar egy szemelynek erosen luxus az 50 (mi negyen laktunk benne szuloknel is, sajat gyerekekkel is). A fentiek modositva 48-52 m2-re 18 talalat.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz axioma #14567 üzenetére
Én te állításoddal vitatkoztam:
40M felett - igaz nem a varos legkozepen - mar boven 100+ csaladi hazat kapsz.
Ez tényszerűen nem igaz Budapest/Győr 50km-es körzetében. És itt nyilván lakható/színvonalas házról beszéltünk, amire nem kell azonnal ráönteni még 10-15 milliót. -
axioma
veterán
válasz Vision #14568 üzenetére
Most csinaljak neked is ingatlan.com lekerdezest? Inkabb radbizom. Az azonnal rakoltes eleve nem lehet, mert ha nem lakhato nem adhatja el lakas megnevezessel. Az hogy a komfortodnak nem felel meg a szonyegpadlo, MVP. De van. Csak kellokeppen akarni kell, nem nyafogni. Konkretan - nyilvan nem vilagbajnok - 100+ cs.haz me'g Pomazon is van hirdetve 39.5-ert, nemreg lattam mikor azt szamoltam, a mienkert mennyit adhatnanak.
El kene mar felejteni a sult galambra varast es/vagy meg nem erkezese miatt "jaj de nehez a mi generacionknak" nyafogast.[ Szerkesztve ]
-
kexksz
addikt
válasz Vision #14568 üzenetére
Nekem ismerosom agglomeracioban most epittetett 40 millioert egy 70m2, 2 szintes hazat (+kert), szerintem ez kivitelezheto, elmondasa szerint hasonlo hazakbol lassan 3 utca van egymas mellett ugy huzzak fel oket.
Masik ismerosom Rakospalotan, belvarostol busszal 30 percre 25 millioert vett 50m2 + erkelyes teljesen felujitott lakast. Oke, nem a varos kozepen van, csak ugyanez ott 45 lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz Kukipapa_rr #14557 üzenetére
Egy jo hazat 40 millaert? [link]
Ez a mostani szinvonal, aki maskepp gondolja az burokban el
Ha 18ert tudsz garzont, adj mar egy szamot, vennek 3at tartalekba
-
H A M M E R
csendes tag
válasz axioma #14554 üzenetére
Nem az volt a lényeg a hozzászólásmban, hogy csak a férfi kereshet jól és csak a nők kereshetnek keveset, sajnálom ha ez jött át. Viszont az én környezetemben (informatikusok) főleg férfiak keresnek jól és van aki hozzá hasonló pénzügyi helyzetű / pénzügyi gondolkodású párt talált, de sok olyat is látok, aki úgy állt hozzá, hogy nem számít hogy mennyit keres a nő, csak az számít hogy legyen modell alkata és összejöttek pultoslány meg hasonló státuszú nőkkel, akik elvárták, hogy drága nyaralásokra vigyék őket úgy, hogy a nő kv árát sem dobta be a közösbe. Aztán ezek a pasik panaszkodnak, hogy nem tudnak félrerakni egy Ft ot sem. Viszont ahogy látom megvan ez fordítva is, ahogy írtad Te is, egy nálad többször kevsebbet kereső párt választottál, áztan panaszkodsz, hogy villamossal kellett terhesen járnod. Te választottad, akkor nem kell panaszkodni
-
Sweet Lou 6
addikt
Nem kell sarkítani. 18-ért Bp-en garzon max szuterén van az igaz, viszont 30M-ból azért lehet lakható 40-50 m2-es lakást találni a belvároson kívül. Amúgy az ingatlanpiac ebben az időszakban a szemét, túlárazott hirdetésekkel van tele, mert a jók viszonylag hamar elpörögnek, ezt is figyelembe kell venni.
Családi házakat nem nagyon néz(t)em, de a CSOK miatt azok talán még jobban drágultak#14572 H A M M E R
Sikerült pont a két végletet leírni vagy tényleg ennyire végletes lenne a párválasztás?[ Szerkesztve ]
sweetlou6.wordpress.com
-
Jhonny06
veterán
válasz axioma #14553 üzenetére
Az nagyon anno lehetett.. Próbáld meg most végigcsinálni ugyanezt. Amúgy nem azt írtam, hogy bruttó 7-900 alatt nem lehet megélni, hanem hogy ennyi nem árt a jövő építéséhez. Saját lakás/ház (és nem, nem néhány éven belül), nyugdíjtakarék, váratlan kiadások, rendes étkezés, stb.
Mercutio: "10-15 év alatt akarják elérni azt a szintet amit az átlag/előző generáció soha vagy csak 20-40 év alatt"
Bullshit..
[ Szerkesztve ]
-
H A M M E R
csendes tag
Ahogy más is írta 20 millióért lehet lakást venni, csak nem a belvárosban és nem új építésűt. Természetesen aki rögtön mindent akar, és 4-5 év után egy jó helyen lévő, nagy, új lakást akar venni, az nem fog összejönni. Az igaz, hogy az IT kezdő fizetések az utóbbi években emelkedtek, de a lakásárak is most emelkedtek. Aki korábban fele ennyit keresett, az is ugyanígy tudott venni külső kerületben egy panel lakást első lakásnak, mert az is korábban fele ennyibe került. 50 Milliós vagyont meg azért nem volt nehéz informatikusként összegyűjteni, mert ehhez kb 10 milliót kellett összegyűjteni korábban. Sok simerösöm vett 4-6 évvel ezelőtt 25 millió körüli lakást (úgyhogy kb 10 milliója volt +hitel) és ezek a lakások most 50 milliót érnek, és azóta a hitelt is visszafizették, így lehet azt mondani hogy van egy 50 milliós lakásuk, tehát 50 milliós vagyonuk.. És ez az a kategória, ahol semmilyen szülői segítség nem volt. Szóval szerintem informatikusként nem nagyon kéne panaszkodni BP en.
-
veterán
válasz kexksz #14570 üzenetére
Főnök, olvasd már el, hogy miről volt szó. 100+ négyzetméteres házról. Manapság a tipikus négyzetméterár újépíítésű házak esetén már 300 ezer fölött van. És ehhez még hozzá jön a telek, közművesítés, stb, stb.
(#14569) axioma
Senki sem vár sült galambra. Egyszerűen arról van szó, hogy aki most akar lakást/házat venni a városban, az sokkal rosszabb helyzetben van, mint a korábbi generációk. Ezen nincs mit vitatkozni, végtelen számú elemzés volt már erről a szaksajtóban.
-
Jhonny06
veterán
válasz Sweet Lou 6 #14575 üzenetére
Amennyit el tudsz tenni a kiadások után, ez már elég egyéni.
-
axioma
veterán
válasz H A M M E R #14572 üzenetére
Baromsag, nem panaszkodtam, pont azt mondtam hogy igy is megoldottuk. Amugy most sokkal olcsobb autoval kozlekedni ara'nyaiban, mint akkor volt, hiaba nem volt ennyi parkolos ovezet. Szamoltuk a km-eket, hogy hogyan lehet minel tobb dolgot osszevonni. A benzin ara nem valtozott lenyegesen mialatt a kummulalt inflacio elerte a 200%-ot.
A paromat meg nyilvan a fizetesetol fuggetlen valasztottam, pasiknal me''g azt mondom hogy kifele reprezentalni akar a novel, de forditva? Elni akarok vele, csaladban, az a fotnos hogy az jol mukodik, nem erdekel kintrol ki mit gondol.[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz Vision #14577 üzenetére
Ki beszelt UJ hazrol???
Miert a varosban (plane belvarosban) kene venni? Atrendezodott a piac, ez teny, de azert a sokat szidott kozlekedesbol is van ami javult (= tavolabbrol bejaras kisebb extra ido), csak sokan ezt se vallaljak be mert nekik az mar derogal, bent akarnak lakni a melohely kozeleben. (Amugy menj Budakalaszra dolgozni, egybol megoldodik mindketto egyszerre. Volt melohelyem ott van, nem keves mernok es programozoval. Mondjuk nem fog 7 szamjegyet osztani kezdoknek...) -
Kobe
veterán
válasz H A M M E R #14576 üzenetére
itt azért van egy elég erős félreértelmezés.
Az, hogy egy lakás használt, vagy új, nem egyenlő azzal, hogy élhető, vagy használható, másrészt a 4-5 év után 100nm újépítésű ház sem a fő kritérium szerintem.Ha a big picturet nézem, lett egy generáció, idehaza is, aki mindig a fütyi rosszabbik végén lesz, kb mindegy mit csinál, vagy mennyit keres.
A mostani 30-40 közötti 'évad' abban a hiszemben nőtt fel, hogy X (legyen 10, s akkor már 2x olyan hosszú időről beszélünk mint a szülei generációjánál) év után fokozatos előrelépkedéssel, kicsiben kezdve eljut az önmegvalósításig, mert ez látta a felmenőktőlEnnek a rétegnek a szülei annakidején feleannyi idő alatt jutottak valamilyen ösztönzött formában ingatlanhoz, fiatalabb korukban szülték az első gyereket, és valószínűleg a kormányzati folyamatosan lekenyerező felosztó-kirovó nyugdíjrendszer még pont kitart addig, hogy az inflációkövető nyugdíjemeléssel egész jól elvannak mindaddig amig a földbe nem rakják őket
Ezzel szemben a gyerek generációja még a felmenők által is megszokott bér és munkapiaci dinamizmussal kezdte a pályáját, annyi kiegészítéssel, hogy már fokozatosan felkészítették a nyugdíjrendszer változásaira (manyup szükségessége), aztán amikor beérett az az 5-10 év, akkor szembesült vele hogy az ő átlagos bérnövekedési ütemével kellene megoldania sokkal több féle problémát: nyugdíjjárulékot fieztni +magánnyugdíjt gyűjteni (amit néha államosítanak) + a türelmesen kivárt idő után az addigi megtakarításból 5x akkora árakat / hitelt megfinanszírozni (éss egy teljesen átlagos ingatlanról beszélünk, nem arról hogy a 4-5x nagyobb lakás 4-5x annyiba is kerül)
Ha szeretne, sem tud 1 seggel 3-4 lovat megülni....és nem keres X évig 5-600 nettót, ezek a fizu szitnek inkább az utóbbi 3 évben lettek általánosan elfogadottak, addig szépen húzta mindenki az igát kevesebbért...Az utána következő fiatal titánok generációja meg abból lesz előnyösebb helyzetben, hogy alapból ebben a színvonalban kezdi a megtakarításait, és tovább fogja tudni növelni, amikor a középső generáció már rég leakadt, életkor vagy bérplafon miatt
Ha ezeket figyelembe is veszem, és hozzárakok egy diákhitelt / nem támogató családi környezetet akkor az kb olyan ennek a rétegnek, mint a víz felszínén maradásért kapálózó lábára betontömböt kötni
ez hosszútávon rohadtnagy társadalmi feszkót fog szülni
én pl statek alapján tök jól keresek, de ha azt nézem hogy a keresetem 30%-a rögtön elmegy olyan megtakarításokra, amiből 'direktben' nem profitálok, hanem a szintentartáshoz kell (magánnyugdíj + nyugdíjcél, életbiztosítás, lakáskassza), és a maradék 70%-ból kéne megoldani a jelenlegi lakhatást + megélhetést + likvid megtakarítást képezni vész esetére + hosszú távú megtakarítás lakásügyre, akkor egészen másképp fest a társadalmi 'sorrend' mint amit a papír mutat
-
-
MODERÁTOR
Ezt én is így látom. +1
Én azért azt remélem, hogy a mai fiatalság aki hamar kap jó ajánlatot nem szopja be ezt valamilyen oknál.
Még egy kis érdekesség, én jelenleg nem keresek nettót ötöt, de 2 és fél év alatt félre tudtam tenni sokat, nem volt fényűző életem de puritán sem. Szerencsém a saját lakás (de örökséből lett sajnos, szóval szivesebben fizettem volna helyette albérleti díjat).
Szerk.: szóval simán tudatosan lehet gyűjtögetni, csak más kérdés, hogy megéri-e.
mobal,
[ Szerkesztve ]
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Kobe
veterán
Egy pontot kihagytam, nevezetesen hogy a 'kozepso' reteg jo resze nem profitalt abbol a vagyonnovekmenybol, ami most a piacon van, vagyis ezzel is a rovidebbet huztak
Ok ugye (meg) arra rendezkedtek be hogy 5-10 ev, karrier, sporolas, elorelepes, es elkezdik a dolgokat gyakorlstba ultetni, aztan jott 2015-2016 es szoszerint egyik naprol a masikra valtozott meg a piac, es10-20-30 millioval lett hirtelen mindenki akinek ingatlanja volt, vagyonosabb.
Ingatlan hijan ebbol a lottobol is kimaradtakSokan mondjak, hogy el lehet kicsiben is kezdeni:
Emlekszem amikor 2009ben munkaba alltam, a brutto 2-250 melle 40% onerovel kaphato 7-8 millas psnrllakasok havi 50-60K megtakaritassal alomszerunek, de elerhetonek tuntek (akkori diplas kezdoberen multinsl az 500K / ev kozos alberletben lakassal jo megtakaritasnak szamitott)
Na most 10 evvel kesobb, 7szamjegyu bruttoval 30-34 millas panellakas..... Vicc, de aranyaiban tavolabbi (vagy legalabbis szurrealisabb) alom[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
Kicsit felrelotted a korosztalyt, mar nalam kotelezo volt a manyup (nem valaszthato) mikor dolgozni kezdtem (98), en mar a rendszervaltas utan erettsegiztem. A szuleimnel volt me''g az olcso hitel, nekem mar valami 20%-n ketyegett az ltp athidalo hitel (vagy 15%, mind1, innen nezve horror). Talan az egy evvel elottem kezdoknek is ez volt mar.
Az meg egyenesen nem igaz, hogy a 4-5x akkora haz 4-5x annyiba is kerul. Se epitesnel, se vasarlasnal. Epitkeztunk, sokat olvastam hozza, epitesi anyagarak ara'nyairol is van fogalmam (jo, ma mar olcsobb az a muszaki szinvonal par tetetele pl. szigeteles, mint anno volt, ha lehetne kezdenem is ujra). Tulajdonkeppen a funkciok darabszamat fizeted meg, nem az alapteruletet. Na persze meg azt ami luxus igeny - szerintem a taviranyitos (garazs)kapu mar bizony a tulkenyelmesedett elvarasokrol szol, es bar szeretnek majd beszereltetni (nincs), azert tudom hogy luxus.[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz axioma #14589 üzenetére
Nem lottem felre a korosztalyt, tisztaban vagyok vele hogy nekik is volt ilyen kotelezettseguk.
Csak az a korosztaly joval kedvezobben, meg letezo korkedvezmenyekkel, stb mehetett nyugdijba illetve amikor szoba jott a megszuntetes, szinten kedvezobb feltetelekkel mehettek vissza az allamiba. Nekem legalabbis faterom akkor allt nyugdij elott, es a lehetosegek / tajekoztatas formaja ahhoz kepest amit a fiatalok kaptak, eg es fold volt.
A fiatalok max eltolcsytol jovo fenyegeteseket kaptak, a 60+ osoknak meg levelben kikuldtek egy teljes elszamolast amin reszletesen rajta voltak a lehetosegek es kilatasok, nyugdij elokalkulalt osszegek, valasztastol fuggoen, hogymarad e tag vagy sem
Egy 24-25 eves meg a tvben hallott annyit h ki leszel zarva a nyugdijbol ha nem lepsz vissza....A maradek meg IJB, az a korosztaly akinek tenlyeg a nyugdijra kellett volna az a penz a jovoben, annak fogtak es a teljes megtakaritasat a 100eve nem latott legnagyobb recesszio legaljan amikor minden mutato durvan minuszba volt, eladtak a fenebe
A 4-5x nagyobb lakas haz es 4-5 dragabb ingatlant pont ellenpeldakent hoztam fel, arra utalva hogy nem abbol szarmazik a pozicioromlas hogy az igenyek szalltak el
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
??? 46 vagyok, kotelezoen kezdtem elso melohelyemen manyuppal (ezen ugye nem a teljes nyugdijjarulekot kell erteni, olyan korosztaly sose volt). Me'g vagy 25 ev minimum mire nyugdijba mehetek, es az allamiba nem kedvezo feltetelekkel hanem kotelezoen raktak vissza, ami egy iszonyat nagy hiba volt a most mar nem is szorgalmazott euro-bevezetes felteteleire hivatkozva. Mondjuk en legalabb nem hagytam a penztari penzem IS beszantani.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz Resike #14591 üzenetére
Ezzel nincs is problem, meglesz az , csak mint irtam, egy 7szamjegyu brutto elereseig az en generaciomnak kell(ett) 10 ev. Innentol szamitva 5 ev sporolas, az 15 ev.
Az utanam kovetkezo generacio meg 2-3 ev utan szt mondja hogy na gyere buci hamm bekaplak, ide nekem a brutto 1.2-1.5ot
40 evesen az elso sajat ingatlan es utana 40 + osan az elso gyerek vallalasa, az annyira nem tul vonzo.... -
Resike
tag
Ha csak az inflációt vesszük akkor minimum +15-30% (kérdés lesz-e válság), de én úgy gondolom hogy a bérek ennél gyorsabban fognak nőni vagyis a megtakarítás mérete követni fogja ezt. Valamint nem csak Pesten nőttek az árak horribilisen, amióta megépült az országot átszelő autóút hálózat minden mellette lévő településen triplázódtak a telekárak.
-
Madwe
nagyúr
Azért ha már itt a nagyon reménytelen lakásszerzésnél tartunk, azt azért nem árt ilyenkor hangsúlyozni, hogy ugyan valóban nehezebb ma lakást szerezni mint régebben, s egyre nehezebb lesz, de ez NEM magyar piaci sajátosság, nyugaton ugyanez a helyzet, sőt.
Egyedül ami miatt itthon rosszabbul éljük meg, az a gulyáskommunista mindenkinekjáregylakás rendszer miatt van, s elötte mi jobban hozzá voltunk szokva. Nyugaton eleve ritkábban tudott valaki lakást venni s ahhoz képest is romlott nekik a helyzetük. De ugyanez igaz kínára is pl. Vietnámban elvileg mostt épp jól jön ki a lépés, szóval akinek feltétlen lakás kell, menjen oda
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest