Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • apeelme

    addikt

    válasz hevizms #1552 üzenetére

    Nagyon egyszerű. Windows-t használó usereknek általában az MD5 Checksum Verifier alkalmazást szoktuk ajánlani, ellenőrzéshez tökéletes, de bármi mást is használhatsz. (én nem preferálom mert nem lehet vágólapozni a generált számsort) Linux felhasználóknak nem hiszem hogy kell mondanom. Terminálból md5sum fájlneve, vagy grafikus felületen pl. GTKHash.
    A művelet annyi hogy megadod a fájlt/fájlokat és vagy automatikusan, vagy gombnyomásra legenerálódik a MD5 hash, ami egy teljesen egyedi, az adott fájlra vonatkozó 32 jegyű számsor. Ha nem egyezik meg az előre megadottal akor a fájl sérült. Előfordulhat letöltéskor, másolás közben, bármikor. Az utóbbi időben viszont már az SD-re másolás után is ellenőríztetni szoktuk mert hiába az ú.n. márkás microSD-k, egyre hígabb a minőségük...sajnos.
    A "sérülés" egy CWM-ből telepíthetős zip-nél nem okoz nagy galibát, max. - mint a korábbi eset is mutatja - eldobja hibával. Ha viszont pl. img flashelés történik ahol nincs ellenőrzés, ott a hibás fájl felíródik és nagy gondok lehetnek.

    (MD5 wikipédia)

Új hozzászólás Aktív témák