- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gaming notebook topik
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Androidos tablet topic
-
PROHARDVER!
JIAYU G2F
Új hozzászólás Aktív témák
-
Onlány
tag
válasz Blizzardking #300 üzenetére
Az android portálon találtam egy tök jó leírást róla és a menüpontokról is. Tableten már csináltam romcserét de az nagyon egyszerű leírás volt le kellet menteni SD kari gyökerébe a gyártó oldalán lévő zip. fájlt. Aztán pontról pontra a honlapon lévő utasítás szerint végigmenni. Ott nem volt ilyen cwm mentés. Ha jól emlékszem csak az Sd kártyát kellett formázni előtte. Egyébként szép telefon nincs vele gond csak az a 7 darab Kínai progi zavart. Némelyik állandóan felugrált de hála égnek most már nincs.
Te vagy a világon a legszebb a faluból :)
-
Vjankovics82
senior tag
Hát az tényleg elég baj hogy még az új aksival is felmelegszik a kamera alatt! Kipróbáltam a Modern Combat 5- öt és 43 fokra melegedett 10 perc alatt 28-ról! Vigyázni kell mert ìgy az aksik beszarnak sajna!
-
Blizzardking
őstag
A CWM-nek a rom csere csak az egyik funkciója.
A lényeg maga a recovery mód, azaz hogy a telefon olyan üzemmódban tud indulni, ami kvázi független az androidtól. Így nyílik lehetőség arra, hogy úgy lehessen területeket (particiókat) menteni és visszarakni, hogy az android mindezt nem tudja befolyásolni. Tehát a recovery mód az az egyik speciális üzemmód, melybe belépni vagy kikapcsolt állapotban a hangerő fel + power gombok egyidejű nyomvatartásával tudunk (viszonylag sokáig kell nyomni), vagy futó droidból bizonyos programok, pl MobileUncleTools képesek újraindítás után ide juttatni minket.
Az, hogy mi történik ha recovery módban indítod, attól függ, hogy mi van feltelepítve recovery program gyanánt. A gyári 3e igen butácska kis recovery, a CWM vagy a TWRP már sokkal okosabb és több mindenre használható moddolt recoveryk. Első körben azt kell elérni, hogy a cwm legyen ott a gyári helyett. Ehhez fel kell tenni a MobileUncletools nevű appot, ami ingyenesen elérhető a play-en. A MobileUncletools képes arra, hogy a recovery programot kicserélje. Ha ez megvan, recovery módban indítva a cwm fogad minket, ami képes a telefonról mentést készíteni, képes azt egyben vagy részenként visszaállítani, és képes a (pillanatnyilag nem futó) androidba dolgokat telepíteni hátulról mellbe módszerrel. Mivel a rendszert is vissza tudja állítani, ezzel a módszerrel lehet ráhúzni a Cappa által kiherélt rendszert a telefonra, ugyanis azt állítja vissza amit kiválasztasz.
buca84 útmutatója teljesen jó, csak gondoltam nem árt ha az idetévedő kollégák tudják is mit csinálnak, nemcsak vakon követnek - amúgy teljesen jól összeszedett - itinereket.
Ennek a módszernek az előnye hogy nem kell hozzá PC, hátránya hogy hordoz némi rizikót magában. Mivel a recovery és az android buherálása sose történik egyszerre, és az egyikből lehet telepíteni/cserélni a másikat, igen kevés kivételtől eltekintve sikeres szokott lenni a mutatvány.A másik módszer a PC-vel történő mentés, illetve flashelés PC-ről a telefonra. Annak a mikéntje sokkal terjedelmesebb téma amibe most nem mennék bele, ebben mindenki Cappa72 blogbejegyzéseit tekinti a Szent Bibliának. Ha valaki atombiztos akar lenni, ezzel a módszerrel is csinál egy mentést, de ha a skála egyik végének Cappa atombiztos 4 mentéses módszerét tekintjük, a másiknak meg az általad említett "recovery bigyókkal történő bohóckodást", akkor aki a fenti módszert megcsinálja, máris üdvözölheti magát a biztonságosabb zónában
A konkrét lépéseket lásd pár hsz-el lejjebb.
"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Onlány
tag
válasz Blizzardking #304 üzenetére
Ez igazán jó kis leírás talán már kezdem érteni. Azt remélem tudod, hogy a bohóckodást azt magamra értettem. Aki ért ehhez és profi az természetesen nem bohóckodik egy rom cserénél. Most már nincs Kínai app belaktam a telót. Ha nagyon nem fog működni akkor fogok csak hozzányúlni szerintem így most már használható.
[ Szerkesztve ]
Te vagy a világon a legszebb a faluból :)
-
Vikusz77
tag
válasz Blizzardking #284 üzenetére
Nemrég Cappa segített sokat a zte v889m telefonomnál, amit nem lehetett hívni, plusz a gépem sem akarta felismerni, az szerintem nehezebb kör volt,
Ez a telefon a barátnőmé lesz, majd max ő veri a fejét a falba , én figyelmeztettem, hogy lehet némi komplikáció. De remélem megoldódik ez is mint minden.Steve1977: Bízom benne, hogy nem lesz gond, de ha igen, majd jövök segítségért
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Térkép összeomlás "workaround".
Tegnap megkeresett a kollégám, hogy "hát bíz a térkép az összeomlik".
Hirtelen nem jutott más eszembe, mint feltenni egy régi (com.google.android.apps.maps-614040002-6.14.4.apk) google térképet, majd elindítani. Indulás után kapott wifit, és frissítette magát a legújabbra.
Azóta nem omlott össze.
Teljesen tudománytalan, de egy próbát megér.
Vagy pedig ha valaki anti-frissítés szemléletű, akkor a régit is kipróbálhatja, hogy jól működik-e.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz CoolBoy323 #308 üzenetére
munkahelyről nem megy
mobilnet meg a faraday kalitka miatt kérdéstelen.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Gab130
tag
válasz Blizzardking #304 üzenetére
Köszi! Ez nekem is fényt gyújtott sötét fejemben. Tulajdonképpen nem sok újat írtál számomra, de mégis!!!
-
akos727
senior tag
Üdv!
Ennekmi lenne vajon a vége árban? Működne rendesen a 3G vele? Illetve Európában máshol ugyan azok a frekvenciák vannak mint nálunk? (Mo-n és Máltán lenne használva a telefon). -
MODERÁTOR
-
akos727
senior tag
válasz Viktor0610 #314 üzenetére
Köszi, hogy mindenhol válaszolsz nekem
-
MODERÁTOR
-
bpmcwap
senior tag
Sziasztok,
ma jött meg a G2F az asszonynak,de sajna nem rootolt, ezért a 126-os hsztől leírtakat nem igazán tudom követni....
Van esetleg leírva valami lépésről lépésre turistáknak ilyen esetre???
Köszönömszerk:
build: G2FW-20140606-W-R-CN-V0.8.5Egyébként a 126-osban említett Cappa féle rom hol érhető el? Vagy ha esetleg van újabb, stabilabb... Csak ezek a kínai krixkraxok ne legyen...
[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
Anonymus23
veterán
Framaroot
Ezzel elvileg tudod rootolni.Nemrég be lett írva lépésekben mit kell csinálni, hogy turisták is értsék
Írom ezt úgy, hogy kb ezelőtt én is 2 évvel csináltam ilyet utoljára, na meg most az eladott G2F-nél.
[ Szerkesztve ]
;) - The Power of the Light Side
-
bpmcwap
senior tag
válasz Anonymus23 #319 üzenetére
köszi!
ez hülye ez a telefon.... hogy lehet hogy ugrál a wifimac cime???? én úgy tudtam hogy egy eszköz mac címe fix....
[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz Anonymus23 #322 üzenetére
de azt már újraindítás után file explorerrel??? gondolom....
Túrista vagyok
-
steve1977
tag
válasz Anonymus23 #324 üzenetére
... és utána cwm- ből restore, kiválaszod és "visszaállítod" mivel ez nem egy új firmware telepítés, hanem egy másik telónkigyomlált, kiokosított romnak a te telódra való rátöltése....
-
bpmcwap
senior tag
válasz Anonymus23 #324 üzenetére
DE MIIIIT????? és milyen mappába??? cappa mappa??? vagy mi a frász???
Túrista vagyok
-
Anonymus23
veterán
Odáig eljutottál, hogy a MobilUncleTools-al lecserélted a gyári mentés programot a cappa féle CWM-re, recovery update menü, és ott a cappa féle CWM kiválasztva és lefuttatva?
Előtte meg kellett, hogy csináld az IMEI mentést, ez FONTOS!
Azt most nem tudom ellenőrizni, hogy létrehozta-e már a szükséges mappát (ha jól rémlik akkor nem), mégpedig az SD kártyára ezt:
/clockworkmod/backupEzt (elvileg, nem emlékszem már, de nézd meg és kész, akkor látod) a mappát fogja a CWM használni arra alapból, hogy ROM mentéseket keressen, és csináljon.
Szóval ha van ilyen, akkor már bemásolhatod a kicsomagolt romot mappástól ez alá a mappa alá:
/clockworkmod/backup
Ez is le van írva a 128. hsz-ben.Ha nincs mappa, akkor elindítod a MUT-ból az "INTO RECOVERY" menüt, ez recovery módban indítja újra a telefont, ott a hangerő gombokkal fel/le tudsz lépkedni, és a bekapcs gombbal "elfogad".
Itt kikeresed a backup menüt, és csinálsz egy mentést a jelenlegi "gyári" ROMról.
Ez létre fogja hozni a mappát, amit eddig hiányoltál.
Újraindítod még mindig a régi rommal, most már van hova bemásolni a cappa romot, MUT-tal mehet megint az INTO RECOVERY, majd újraindulás után ott a RECOVERY menüben kell kiválasztani a cappa féle romot, és azt fogja feltelepíteni.
Újraindul, és onnantól kezdve már a cappa féle rom lesz rajta.Még egy megjegyzés:
a CWM jó arra is, hogy amikor már jól belaktad a telefont, akkor is tudsz róla mentést csinálni,és ha bármi van, akkor egy már jól beállított és belakott romot tudsz visszatölteni.;) - The Power of the Light Side
-
bpmcwap
senior tag
válasz Anonymus23 #327 üzenetére
rootoltam, mentettem nagybácsival. csináltam egy restore-t azóta nem tudom ujra rootolni... a rom elvileg cappa féle mert már egy gyári visszaállítást is csináltam és azt irta ki(mod by cappa72...), de nem hogy kevesebb lenne a kínai xar program hanem még több is.... próbálnám előröl kezdeni de a frama nem rootolja.... ha recoveryben inditom akkor kinai krikszkraksz menu jön be amiben semmit nem tudok csinálni.... elakadtam....
[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
testo92
csendes tag
Sziasztok,
Egy napja van nálam a telefon, viszont az normális hogy nem látom a telefon memóriáját win 7 alatt? MTP-t választottam ki mikor összehoztam a géppel és médiaeszközként látja a gép.
-
Blizzardking
őstag
Szerintem te nem cserélted le a recoveryt.
Abban amiből dolgoztál semmi sincs ami vissza tudná állítani a krixkrax recoveryt.Ilyet
láttál valmikor?
Az "újra rootolást" nem értem, minek kéne újra rootolni? Miből gondolod hoby most nem root..?
[ Szerkesztve ]
-
bpmcwap
senior tag
válasz Blizzardking #330 üzenetére
igen! Egyszer, mikor restore-t nyomtam, de azóta se....
Én ezt szedtem le
cappa féle romban egyébként anélkül tovább sem enged ha nem vesztem el végleg a root jogosultságot.... nem is értem.... ennek igy mi értelme??? Lehet ezért nem tud vele mit kezdeni a framaroot sem?ezt csináltam végig:
root - framaroot
Mobilnagybácsi telepítése áruházból
Mobilnagybásival imei számokról mentés
Mobilnagybácsival felrak cappa recoveryje
Mobilnagybácsival beléni a recovery-be
backup
restore - cappa által megdott mappa megfelelő helyre másolás az sd-n és mehet a visszaállítás
backup
újraindítás
csak nem tudom élvezni mert szarabb mint volt.... ugrál a mac, több akinai app mint volt és mindenre felugrik valami kinai tűzfal vagy virusirto xarság, a rootolni nem lehet, recorvery mod nincs....[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
Blizzardking
őstag
Ebből a hozzászólásból ezt is leszedted?
Amit te linkeltél, az maga a ROM. A recovery ami neked kell az a "CWM recovery 6.0.1.2" amit Cappa írt.
Sejtem mi lehetett... Nem hogy véletlenül a "gyári recoveryt" tetted rá a CWM helyett és abban csináltál ezt-azt..?
Mégegy kérdés; a restore-t hol nyomtad?Próbáld meg a MobileUncleTools "recovery update" pontját használva feltenni a tuti jól működő CWM-et amit a fenti linken tudsz leszedni. A Mobileuncle indításakor a bal felső sarokban a root felirat helyett mit látsz?
-
bpmcwap
senior tag
válasz Blizzardking #330 üzenetére
gyári visszaállítás után framaroot szerint rootolva, mui letolt aszerint nincs rootolva recovery módba nem tudom újra indítani. ha power & vol- inditom akkor valami kinai recovery menu jön be.
re 332: persze, fent is volt.
a restort a cwmben nyomtam backup után.... aha.... nem muiban.... b+ lehet ez a baj??? csak ebben az a ciki, hogy minden egyes ujrainditás után ujra be kellett lépnem a telefonba és ujra kellett telepíteni mindig mindent, ezért nem gondoltam hogy azt is muiban kell mert nem is volt rajta...[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz Blizzardking #332 üzenetére
ha nincs rootolva akkor nem tudok semmit csinálni!Ott van a kártyán a cappa img de a frama nem rootolja a telot... hiába kiirja hogy success
Túrista vagyok
-
Blizzardking
őstag
Akkor neked szerintem rootolt a telefonod, csak a MobileUncle nem kapja meg a root jogokat. Van fent olyan program hogy SuperSU vagy SuperUser? Ne kapkodj, egyelőre próbálok rájönni mi történt. Egyelőre nincs baj, a baj akkor kezdődik ha egy fekete képernyőt látnál és nem kapcsolna be a telefon. Na az baj.
-
Anonymus23
veterán
Azért a framaroton kívül van még program, neten rá kellene keresni.
Pl SuperoneclickNem tudom ezzel működik-e, már nincs nálam a telefon, egy próbát megér.
-
Anonymus23
veterán
válasz Blizzardking #335 üzenetére
Szerintem az lesz, hogy nem lett felrakva a CWM, lehet a gyári recovery angol nyelvű része hasonló mint a CWM-é, és a recoverynél csinált egy gyári visszaállítást, ami lehet alapból kínaira állt rá, mivel csak kínában gyártották, nem?
-
bpmcwap
senior tag
válasz Blizzardking #335 üzenetére
egyből ezeket a progikat kerestem én is de nincsen hasonló sem... valami katyvasz van...
megint csináltam a gyári visszaállítást hogy legyenek képek: [link]
itt csak akkor megy tovább ha Yes-t nyomok.... Eredmény: [link]Túrista vagyok
-
Blizzardking
őstag
válasz Anonymus23 #337 üzenetére
Tuti nincs fent a cwm. Azt kéne elintézni hogy a Mobileuncle root jogot kapjon valahogy, utána abból cwm, utána cwm-ből a megfelelő módon visszaállítani a Cappa-romot.
Másik megoldás PC-ről ráflashelni a cwm-et, de ebbe még nem akarok belemenni."Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
bpmcwap
senior tag
na most talan.... felraktam egy másik framat... most van supersu app, most leszedem a nagybácsit
Túrista vagyok
-
Blizzardking
őstag
Valahogy győződj meg róla, hogy Cappa romja a megfelelő helyen van-e az SDkártyán. Szedd ki a kártyát és tedd bele egy kártyaolvasóba, vagy dugd rá egy PC-re, lényeg hogy lásd mi van az SD-n. Kell lennie egy clockworkmod mappának, az alatt egy backup. Ide másold be Cappa romját miután kitömörítetted. Tehát kell lennie egy ilyennek hogy sdcard0/clockworkmod/backup/jy-g2f-CWM-backup-stock-clean-rooted-hu-140626-230300 és ez alatt már azt kell látnod hogy files, boot.img, nandroid.md5, recovery.img, és system.ext4.tar, egyszóval a ROM összetevőit.
Ha ez megvan, menj arra a recoveryben hogy wipe data/factory reset, futtasd le, utána menj arra hogy backup and restore, és a restore menüben választ ki az imént _jó helyre_ berakott Cappaféle romot. Ha erre nyomsz egy restore-t, mennie kell.
Szerk - Hagyd a nagybácsit, jó a recoveryd.
És ha elfogadsz egy tanácsot, próbáljunk meg szinkronba kerülni mert mire beírom a kommentemet, mindig csinálsz közben valamit.[ Szerkesztve ]
-
bpmcwap
senior tag
válasz Blizzardking #342 üzenetére
OTT A BIBI!!!!! a backup alatt nekem van még egy konyvtár dátum néven és az alatt van a cappa féle cumo....
ez azért volt mert amikor a backupokat csináltam akkor azok is konyvtárba kerültek és azt hittem hogy kell egy dátum konyvtár....
oké,igazad van, akkor csak hogy szinkronban legyünk most sd kártyán oda tettem a cappamappát backup alá. a nagybácsi le van töltve de nics elinditva viszont elvileg rootolt a telom mert van supersu ami engedélyt is kért és megadtam neki.[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
Blizzardking
őstag
Mentem kisbabaágyat venni. Jók legyetek
Ps: A mappák neve tökmindegy, akár át is nevezheted, a lényeg hogy maguk a rom fájljai egy adott mélységben legyenek. Én a dátumos mappát át szoktam nevezni valami beszédesre, de az alatt már nem lehet mappa.
[ Szerkesztve ]
-
bpmcwap
senior tag
válasz Blizzardking #344 üzenetére
akkor én most mit csináljak???
ez jo lesz:
Mobilnagybácsival felrak cappa recoveryje
Mobilnagybácsival beléni a recovery-be
backup
restore - cappa által megdott mappa megfelelő helyre másolás az sd-n és mehet a visszaállítás
backup
újraindítás[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
Blizzardking
őstag
Beírtam a 342-ben.
"Ha ez megvan, menj arra a recoveryben hogy wipe data/factory reset, futtasd le, utána menj arra hogy backup and restore, és a restore menüben választ ki az imént _jó helyre_ berakott Cappaféle romot. Ha erre nyomsz egy restore-t, mennie kell.""Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
bpmcwap
senior tag
válasz Blizzardking #346 üzenetére
uuuuu, ebbe beleőszültem Köszönöm a türelmet és a segítséget!!! Be kell lássam öregszem....
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz Blizzardking #348 üzenetére
igen! Egy bibi maradt a mac cime továbbra sem fix, nekem pedig a helyi hálon fix ip-k vannak osztva... ezt amúgy nem értem, mert én úgy tudtam hogy a mac az fix....
Túrista vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest