Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Penge_4 #11495 üzenetére

    "Lassú", ne viccceljél már. :D
    http://ckeditor.com/demo#inline
    hű, Te, tényleg rettenet lassú.
    A "gányolja a kódot" akkor igaz, ha túl nagy teret engedünk az inline style-nak, ez esetben valóban több felesleges taget és csúf inline CSS-kódot pakol hozzá style-attribútumban. Ez a probléma pontosan ugyanúgy előfordul egyébként Wordben is. Megoldás: predefiniált stílusok használata - Wordben is, itt, a WYSIWYG-editorban is (igen, utóbbiban is van rá lehetőség, csak sajnos általában nem használják). Az inline style-okat (színezések és egyéb undormányok) pedig mind kliens-, mind szerveroldalon szűrni. Ekkor egységes lesz a megjelenés, és nincs ilyen gond.
    Említettem már a whitelisteket!

    "lehetne ezt normálisan is csinálni"
    Igen, jó példa rá a CKEditor.

    A Gmailes, WordPress-plugines, blog.hu-s személyes negatív élményed nem is értem, hogy jött ide egyáltalán a HTML-kódok megfelelő szerveroldali szűréséhez whitelisttel, meg a BBCode hülyeségeihez, amiről eredetileg itt szó volt (igazából érdemben nem vitte előre a témát, mert mindig, mindent lehet szarul csinálni, és?).

    "A user barát ez lenne:
    <a href=http://example.com>Example</a>"

    Ha az jelenti a userbarátot, hogy gondolunk a lefelejtett dolgokra, akkor igen, de ezt sem katasztrófa szűrni. Ilyen alapon egyébként a sima BBCode-nál is lehagyhatja az egységsugarú júzer valamelyik szögletes zárójelet, és akkor is gondja lesz.

    "És akkor már hozzá lehetne csapni a ezt is: <a href='http://example.com'>Example</a>"
    És ez egy tökéletesen valid kód! :)

    "De voltak olyan javaslatok is, hogy legyen <url>http://example.com</url> és <img>http://example.com/image.jpg</img> is a HTML5-ben."
    Ki javasolta ezt? Lehet, hogy volt ilyen kezdeményezés valaki részéről, erről nem tudok, de attól még simán előfordulhat, de ez mit változtat a dolgon, ha végül nem lett ez valid tag? És ha valid lett volna, akkor mit változtatott volna azon, hogy a rendes HTML-kód használata ezerszer értelmesebb a BBCode-nál? Ez nem értem, mire akart ellenpélda lenni.

    "És ha valaki mindezt fokozni szeretné, akkor magyaríthatja is a tag-ek egy részét "
    Hogy magyaríthatná a tageket, ha az nem lesz valid? :U :)

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák