Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz moli.hu #11481 üzenetére

    "hat, igen, lehetne olyan specialis tag, ami a cimzettet jeloli, pl [USER:moli_hu] ez pedig kiirna, hogy @moli.hu, majd menne az email moli.hu usernek."
    Még jobb lenne valami felhasználóbarát megoldás. :)

    Ráadásul ez az egész, Prohardveren is használt BBCode-jellegű, de azért miért is ne kicsit más (csak hogy még véletlenül se legyen pl. BBCode-plugint tartalmazó WYSIWYG-editor külön plugin fejlesztése nélkül alkalmazható kliensoldalon a szerkesztésre), egyedi markupnyelv-szerűség úgy, ahogy van, egy baromság, ahogy a BBCode maga is egy oltári baromság, már a kezdetektől fogva, itt fejtettem ki, miért is: [link]. A lényeg, hogy SEMMIVEL sem biztonságosabb, mint a rendes HTML-markup, nem könnyebb megtanulni a felhasználók szempontjából, SŐT, igazából felesleges küldetés (mennyivel értelmesebb lenne, ha már akkor a felhasználók ilyen erővel valami hasznosat tanulnának, pl. rendes HTML-t), validálni, feldolgozni, szűrni sem könnyebb kliens-, ill. szerveroldalon, SŐT, de legalább totálisan feleslegesen bonyolítja az életet. Annak idején nagy lihegés övezte ezt a BBCode-os őrületet, szerencsére ez manapság alácsengett (lásd a népszerű CMS-ek is leszoktak erről az űrlapoknál), de a hagyatékai mai napig megmaradtak sajnos, és ebből nem volt kivétel a PH! sem (csak hát itt még nem is legalább full BBCode van, elég csak a linkelésre, képek beillesztésére gondolni, meg az egyenlőségjel helyett kettőspontra).
    Nyilván nem fogják egyik napról a másikra sajnos megszüntetni ezt a BBCode-szerű hülyeséget Prohardveren sem, de hát ez van.

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák