Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
Hello!
Beléptem a klubba egy I5 3470-el.
A magok hőmérséklete mennyire térhet el egymástól? Érdemes egyáltalán ezzel foglalkozni vagy elég a legmagasabb hőfokra figyelni és kész? Most először pasztáztam újra procit tehát könnyen lehet, hogy egyenletlen lett. A hűtő egy Scythe Shuriken Rev.B egyenlőre ház nélkül van a gép így 100% terhelés alatt 50 fok.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
Az nem érdekel, ha terhelem a procit megy kb 110 fokig és 30-ról kezdődik elölről..
Lényegtelen mivel nézem, mindegyik ugyanolyan értékeket mutat.
Nem szoktam nézegetni csak 1x beállítom a procihűtőt és kész, esetleg nyáron újra megnézem mi a helyzet.
Eddig egyik processzorom se mutatott valós hőmérsékletet, csak a magoknál.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
A Scythe Shuriken Rev.B hűtőm túl közel van a PCI-E sínhez és hozzáér a vga.
Szerintetek ha szétszedem egy kicsit "arrébb" is fel tudom tenni a procihűtőt?
Valamennyire tud mozogni a lefogató pöcök, ezért gondolom hogy érdemes megpróbálni. [link]
Ha azt mondjátok hogy nem el se kezdtem, semmi kedvem szétszedni..[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
Miért is? 1-2mm-el lett elhajlítva. A proci terhelés alatt 50 fok alatt van.
Miért járnék jobban ha 15K-s hűtőt kéne vennem? Így minden maradhat a helyén...Lehet nem volt egyértelmű. Csak az a része lett elhajlítva amin a 4 pöcök van nem a hűtőbordák. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz LamaCube #21096 üzenetére
Ezzel teszteltem 50-55 fokra ment fel 1100-1200-as fordulat mellett, nem is kellett emelnie.
Így sincs sok pár mm lehet közte nem mértem még le.
Nem a hőmérséklettel volt gond eddig se, így már megoldottam a problémát.A hűtő aljának meg nagyobb a felülete, mint a processzor..
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
I5 3470-nél a ramokon kívül valamit még érdemes állítani H61-es chipsetű lapnál biosban?
4 magon max 3.3 vagy 3.4GHz-en kell mennie turboval?[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
Ha biosban 65 fokra állítok be 120-as custom speedet 1250rpm-en 65 fokig megy fel, ha viszont 45 fokra állítom be ezt az értéket 70 foknál is melegebb lesz a proci pedig már 2000-en megy a hűtő. Érdekes..
-
Grave_444
nagyúr
válasz Superleggera #21273 üzenetére
I5 3570 nem ártana mellé vagy 3570K, ha tudsz minél erősebb procit vegyél.
-
Grave_444
nagyúr
Hello!
Az I5 3470 idle-ben 0.976V-on megy, terhelve 1.080V a max. H-s lapban nem tudok feszültséget állítani.
Ilyen ramom van 1.65V-ot írnak boltoknál, de itt 1.575V-ot. Ebből így nem lesz gond? 0.5V eltérés lehet ha jól tudom. -
Grave_444
nagyúr
válasz ImpersonatoR #21365 üzenetére
Procis topikban volt szó róla csak érdekel..
Igazából ha sok a memória feszültsége lejjebb tudom venni de így is CL7-ben megy CL9 helyett és nem biztos hogy vinné.
Megvárom más válaszát is. -
-
Grave_444
nagyúr
válasz Lolka Bolka #22689 üzenetére
Elsősorban hogy egy kalap ... lett a játék gépre. Optimalizációra és grafikára gondolok. Rosszabbul fut, mint a BF4 pedig nem egy kategória a két játék.
-
Grave_444
nagyúr
válasz Lolka Bolka #22691 üzenetére
Mond meg neki, hogy a játékot dobja ki ne a gépét, másikon se fog jobban menni.
Persze erősebb gépre fejleszteni mindig megéri.[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
Kicsit off a kérdés.
Ebben a gépben mennyire mondható rossznak linx alatt 75 fokos CPU mag hőmérséklet alap órajelen?
Szerintem 65 foknál nem kéne melegebbnek lennie, bár nincs alulfeszelve minden alapon van hagyva. -
Grave_444
nagyúr
válasz F e Z o #22707 üzenetére
Nem is várok csodát, de alulfeszelve 2 jó légszállítású ventillátorral azért 4GHz fölé lehetne húzni szerinted? Nálam a 3470 Scythe Shuriken Rev. B-vel is 65 fok alatt marad linx alatt, azért 2 ventivel csak eléri ezt a szintet. Érdemesebb lenne inkább megtartanom a mostani procit hűtővel és Z-s lapban húzni kicsit?
-
Grave_444
nagyúr
válasz hellboy0415 #22709 üzenetére
Nem is kell triplaradi ide, főleg nem az SG05-be én abba tenném. Nem kell mindenből a legjobbat venni, a cél hogy 100% terhelés mellett megálljon 70-75 fokon, játékban úgy is jóval hűvösebb.
sephi 4GHz-en nem állnék meg csak 4.4-4.5-ön attól függ mennyit bírna a proci. Lehet akkor csak egy lapot szerzek, a mostani 3470-et azzal a kis tuningal is simán lehűti a Shuriken.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest