- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
-
PROHARDVER!
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Aki erre a zenére nem emlékszik, az kis csíra még
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
vadászcsiga
félisten
Pepsi Max Uncle Drew
"Öreg" kosaras lealázza a fiatalokat. -
vadászcsiga
félisten
-
r3dsnake
nagyúr
válasz Bling95 #63911 üzenetére
Ha az igényes egyet jelent a rosszal, akkor biztos.
Zseniális szövegeik vannak:
látom hogy jól megy a szádhoz ez a mondatféleség
de inkább ne imádj ne fohászkodj csak állítsd ide a fényt
és adj egy részt az árnyékaidból ne égjen a retinám el
és nincs most miért félned a jót csak érkezz meg márvégre értem a földön járást
ne nézz hanem változz sárrá
és olvadjunk egymásba inkább
tetszik a mintádátlátni hozzád és átlátni mindent az
egy és ugyanaz egy és ugyanaz
ez nem törvényszerű folyamat
mégis érzem hogy jómaradj még
ez csak áttelelés[ Szerkesztve ]
-
SÖ
addikt
válasz C4mp3r #63884 üzenetére
A Jobbik semmit nem fog megoldani, csak pofázik. Mindegyik a hatalomért ígér fűt fát. Ez világméretű jelenség, amióta a Föld forog. Az oka, alul iskolázottság, és mély szegénység, Cigányokkal kapcsolatban még rátesz az is, hogy elutasítják az integrációt. De nem kell messzire menni, az oroszoknál is ez a helyzet, csak nem cigányok, hanem orosz újgazdagok, akik azt hiszik magukról, hogy törvényen kívüliek. De meglehet nézni az USA-ban négerek töltik be ugyan azt a negatív társadalmi szerepet, mint itt a cigányok. A megoldás az lenne, ha az állam emberhez méltó életkörülményeket biztosítana a cigány családoknak, kötelezővé tenné az érettségit, és akkor is generációknak kéne felnőni ahhoz, hogy a helyzetük normalizálódjon. Ne erre sem pénz, sem hajlandóság sincs. De kohéziós pénzekből menne. Na fel vagyok háborodva, mekkora hülyeségeket írtam. Még mi pénzeljük az élősködőket? De az éremnek van egy másik oldala! Mi az Uniotól mi a francért kapunk pénz? (Sok ezer milliárdot.) Puszira? Majdnem! Csak azért, hogy betartsuk az alapvető demokratikus normákat. Ahogy a hülye apa mindent megtesz a hülye gyerekéért, hogy elvégezze az egyetemet. ...és elvégzi! Ha ez működik, mikroba, működnie kéne makróba is. De nem fog működni, mert ha itt ingyen jólétet biztosítanának a cigányoknak a konvergencia jegyében, ellepnék az országot a bevándorlók, ahogy Kanadában. A határokat meg nem engedi lezárni az Unio.
De lehet, hogy pénz sem kéne ahhoz, hogy megszűnjön - úgy általában - a szegénység, és mindenki polgári életet élhesse, ha a fizikai munka anyagilag is el lenne ismerve, és nem a munkaadó profitját növelné az az összeg, amit a födeke, vagy a műhelyekben kétkezi munkával előállítanak.
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
Egy ide kapcsolódó mai történet, amit egy ügyvéd ismerősöm osztott meg.
Ennyit fűzött hozzá: "...és ez innentől kezdve - jogerős ítélet előtt - jár minden bűncselekmény sértettjének is ?!"Kommentelt még pár szintén jogász emberke hasonló meglátásokkal.
Ez a probléma gyökere. Mi marhák mindenhol segítjük őket az államon keresztül ilyen-olyan módon, de ők nem élnek a legtöbb esetben vele, hanem visszaélnek.
Visítanak, ha nem kapnak többet mint az átlag, de fennhangon hangoztatják, hogy a magyarok parasztok és csak őket szolgálják ki azzal, hogy reggeltől estig dolgoznak, hiszen buták és alárendeltek.Ilyenkor valahogy mindig nyelek kettőt és ökölbe rándul a kezem, mert ok, hogy odafent is kilopják az adómat, de ahelyett, hogy a maradványát számomra hasznos dolgokra fordítanák, vagy olyan dolgokra, amikkel valóban a nemzetet erősítenék (felsőoktatás gatyába rázása, úthálózat regenerációja, bürokrácia egyszerűsítése), ahelyett ilyen ingyenélő semmirekellő népségeket tartanak fenn belőle, akik később nem átallanak betörni a házamba, vagy kiszedni a kocsimból, mert "nincs munka".
Az US-ben pedig kicsit más a lányka fekvése. Nálunk sosem voltak rabszolga sorban. Nem voltak olyan szinten kizárva az előző század közepéig mint náluk. Ott is vannak gázos rétegek, de jellemzően azok is ott alakultak ki ahol elsorvadt az ipar. Lásd Detroit.
Ott még a mexikói bevándorlók is jellemzően dolgozni haladnak oda.
[ Szerkesztve ]
-
SÖ
addikt
Most nehogy azt hidd, hogy védem őket, bennem is van harag, és szerintem nincs olyan ember, akit ne ért volna valamilyen atrocitás a témában, de ahogy 1+1=2 ez az egyetlen hosszútávú járható út, amit írtam. Tovább megyek, ennek egy részét pont a Fidesz kormány valósítja meg. Nem lehet velük mást csinálni. Természetesen a jog mindenkire hatályos, bőrszinttől függetlenül. Amúgy gyűlöleten, ha nehéz is felül kell kerekedni.
Milyenek, a cigányok - "gyerekek"? Mert azokkal van baj, nem a felnőttekkel. Konkrétan, ha felszállnak a BKV-ra, az elmaradott értelmi színjük, és nulla önkontrolljuk miatt, annyira kiszámíthatatlanok, mint egy harci kutya. Persze meg vannak sértődve, ha rugdossák őket a rendőrök. Ezzel tisztában vagyok, de erőszakkal soha semmit nem értek el hosszútávon a történelem során.
Mondjuk Maria Cozma esetét nem ide sorolnám. Az kb. az a színt ahol egy benzinkúti rablásnál 6 embert kivégeztek.
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
-
Xero
nagyúr
válasz Cyberpunk #63919 üzenetére
Ajánlok egy kis kocsikázást Heves környékén, vagy Miskolc gázosabb részein, esetleg észak Borsodban, vagy a nyolckerben, ne adj Isten Tiszabőn.
Aztán kicsit rendezd át az értékrendedet. Dédnagyszüleim sírja van Tiszabőn, így évről-évre járok arra. Nem véletlenül féltettem még az ócska kis 206-ost is otthagyni őrizetlenül.
A probléma létező. Olyan réteget tartunk el az adónkkal, akik nem hogy keresnék a kiutat, de inkább a kiskapukat nyitogatják és ha a komfortjukhoz vezető út az illegalitáson keresztül vezet, az sem zavarja őket.
Mindezt pedig természetesnek veszik és azokat nézik hülye baleknak, akik értük is dolgoznak és nem olyan egyszerűen akarják megoldani a pénzszerzést mint ők.A saját tapasztalataim szerint ennek a csoportnak maximum a 10-15%-a az aki valóban át akar ezen lépni és be akar épülni a társadalomba.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tibee86
nagyúr
Szívesen leírnám én is a véleményem mindezekről, de repülnék, mint a pinty...Csoda így is, hogy nem járt még erre egy moderátor.
-
Cyberpunk
félisten
Én sem tagadom, hogy létezik bűnözés. Csak én nem kapcsolók hozzá etnikai csoportot. És nem jövök olyan bizonyíthatatlan kijelentésekkel, hogy 90%, meg hogy a többség gonosz bűnöző antiszociális. Nem tagadom, hogy vannak ilyenek, de nem a többség! Egyszerűen nem ezt látom. Vannak területek biztos, ahol nagyobb méretű a nyomor, és ezért a megélhetési bűnözés is nagyobb méreteket ölt, de hogy 10-ből 9 potenciális bűnöző legyen azt nem tudom elfogadni. Biztos vagyok benne, hogy ez egy buta sztereotípia.
Nem csak a másságom vezérel, ha bár lehet hogy emiatt is vagyok elfogadobb, vagy kevésbé fogékony a gyűlöletre, de legfőképp nem vagyok leáltalánosító típus. Embere válogatja nem embercsoport.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
b4zsi-
őstag
Azt hiszem meghalt az i4 akksija 2 és fél év után. Éjszaka 30-40% ot merült. Vagy először szerintetek restore hátha valami beragadt?
-
nagyúr
-
máyköl
veterán
Nekem az a problémám, ahogy emberek nyitnak feléjük.
MINDEN ember felé egyenlő módon kell nyitni, akár magyar, akár cigány, akár zsidó. Ember. És megérdemli azt, hogy ne mínusszal induljon, mint akármelyik másik embertársa. Higgyétek el, láttam én is már nem 1-2 hasonló dolgot. De akkor sem tetszik, hogy valakit csak azért mert roma, ismerettség nélkül megítéljének. Ez rasszizmus, amit a lehető legerőteljesebben elítélek.
Ha megismer megismered az illetőt, és bűnöző, akkor akár roma, akár zsidó, akár magyar, vesd meg a tetteit, és tedd meg a lépéseket, hogy megkapja a neki járó büntetést.
Aki pedig nem az, hanem teljesen normális ember, akkor afelé úgy nyiss.Nekem pedig ne gyertek azzal a dumában, hogy mert még nem írtották ki a családod a cigányok, és nem erőszakolták meg a barátnődet, mert nem érdekel. Aki származás alapján ítél meg egy embert, az a szememben egy balfék.
-
r3dsnake
nagyúr
-
Totheground
addikt
Én csak attól mosolyodok el mindíg, hogy milyen keményen tagadja az összes politikus a "cigánybűnözés" kifejezést, ami alatt eredetileg mást értettek, mint amit ma ráhúzni próbálnak. Nem azt jelenti, hogy minden cigány lop és megver (mert nem is így van), hanem azt, hogy vannak romákra sokkal jellemzőbb bűncselekménytipusok és elkövetési módok. Ez pedig igaz.
Pofázni meg amúgy lehet az integrációról, de amíg egy épkézláb programot nem hoznak össze drágalátos politikusaink, addig az csak nevetséges puffogtatás marad, és ugyanígy változatlan lesz a cigányokkal kapcsolatos közvélekedés is (ami némely helyzetben lehet megalapozott, nagynénékhez például beköltöztettek egy 8tagó cigó családot, akik amúgy -régi- merdzsóval járnak, hangosak, és 4 hónap alatt valaki 3* törte fel a pincéjét, előtte meg 7 évig soha )
[ Szerkesztve ]
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
Arcképgyáros
Esetleg aki marlborot vagy hosszú multit szív, közlöm, hogy drágul megint.
~ A másik meg, hogy minket normális dolgozó embereket számon tartanak, megadóztatnak minden tettünk után.. de melyik cigányt kérdezik meg, hogy honnan a 20 millás audi?
[ Szerkesztve ]
-
ripla
addikt
a cigarettáról meg csak annyit, hogyha rajtam múlna, akkor minimum 1000%-os adót vetnék ki rá.
cigiztem régebben mielőtt bárki leszólna ez miatt. viszont most már úgy vagyok vele, hogy hánynom kell még a szagától is. meg attól is aki rám fújja a füstöt, meg attól a sok taplótól is, akik a kapunk előtt dobálják el a csikkeket, és nekem kell utána felszednem. még jó, hogy a vécét nem én húzom le utánuk.
arról már nem is beszélve, hogy az eldobált csikkekből mennyi káros anyag szivárog bele a talajba.
inkább szokjatok le róla, és nem csak egészségesebbek lesztek, hanem havi szinten rengeteg pénzt meg tudnátok spórolni vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest