Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz #23674 üzenetére

    nem a kifizetésen van a hangsúly, hanem azon, hogy meghaladja a szabálysértési értékhatárt, és akkor elfogják/előállítják az illetőt, illetve büntetőeljárás indul ellene, nem pedig szabálysértési!
    a kapacitásra nem mond(hat)ok semmit, de olyan valóban előfordulhat, hogy előre kell venni az azonnalos intézkedéseket, és olyankor bizony várólistára kerülnek az enyhébb megítélésű cselekmények, de attól még kimennek minden olyan bejelentésre, ahol intézkedni kell, legfeljebb később!
    a szemle az, amiről adott esetben szó lehet, helyszínelés kicsit más!
    szabályozva van, hogy mikor kell szemlét tartani, és megfelelő feltételek mellett, elég hozzá rongálás is!
    mindegy, hogy milyen nemzetiségű, etnikumú...stb személy tesz tanúvallomást, az elsődlegesen nem képezheti mérlegelés tárgyát!
    engem a tek nem érdekel, illetve már a rendőrség költségvetése sem, de azt tudom, hogy hiába csak kevés járőrautó futott egy szombat éjszaka a főváros egy belvárosi kerületében, a címeket - amik bejelentés útján érkeztek - akkor is kivétel nélkül mind lefutották, ha szinte meg sem álltak, mert aránytalanul sok bűncselekmény/szabálysértés történt, legfeljebb valóban csak 1 - 2 órás késéssel értek ki egy csendháborításhoz, mert előre kellett venni a szurkálást (ténylegesen súlyos testi sértés volt), bombariadót (közveszéllyel fenyegetés)...stb!
    Egyszer egy ilyet vertem agyon - akkor miért ne vihettek volna be?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák