Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #41133696

    törölt tag

    válasz btz #17072 üzenetére

    Igen, azért is írtam, hogy a 140-et látja az arra utalhat, hogy át van állítva.

    Egyébként érdekes ez a VDSL2 is, most van egy futó nyitott állami projekt, hogy felzárkóztassák az elmaradott kistérségeket, ahol még ADSL vagy jobb esetben ADSL2+ van, esetleg D2.

    Erre szinte minden hazai szolgáltató pályázhat így az Invitel is. A lényeg amire kiakarok lyukadni, hogy ott ahol tényleg ilyen szerény sebességű elérés van - jelentős többségben rézdrót van, tehát ott értelemszerűen VDSL/ VDSL2-re való áttérés lesz, mint ár/érték bajnok opció a szolgáltató részéről - ott ez egy áldás. Igaz a minimum 30 Mbps-ban van meghatározva, de ennél lehet több is.

    A VDSL 2 hátránya, hogy bár relatíve olcsón át lehet rá állni a szolgáltató részéről, de ez már kb egy halott technológia. Az imént felhozott elmaradott térségben frankó, de mindenhol máshol, ahol teljes optika, "féloptika" DOCSIS 3.x-szel van létesítve, ott ez már nem versenyképes. Egyrészt ugye azért, mert az elméleti 250 Mbps, az lényegében akkor érhető el, ha a központ tövében laksz, ami a Wikipedián van, azt hiszem, pont DChard fejtette ki, a másik topicban, az eléggé optimista elmélet. Olyasmit írt, hogy kb laboratóriumi körülmények között megy át a 250 Mbps. Viszont legyen az, hogy elérhető az elméleti maximum.

    Ahol választhat az ember 12000-15000 Ft-os havidíjjal értékesített komplett csomagok között / Internet, TV, Telefon / ilyen ajánlatok alapján:

    VDSL2 Internet akár 250 Mbps, TV, Telefon

    vagy

    Féloptika - optika 500 Mbps - 1 Gbps, TV (jó esetben DKTV), Telefon között, ott ugye nem nagyon kérdés melyiket választja a letöbb efi.

Új hozzászólás Aktív témák