- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
Topikgazda
válasz perfegor17 #4401 üzenetére
Próbáld meg 1.28-1.32v körül 4.5GHz-en! Azt vinnie kéne. Annál többet én nem adnék neki állandóra. 4.6 környékén már nagyon megugrik a vcore igény és szerintem annyit nem ér meg +100-200MHz.
(#4400) Pubszon:
Hasonlóképpen megy az én Ivy-e Xeonom is bár még nem teszteltem ki rendesen. Egyelőre mindent hagytam alapon csak a szorzót raktam 43-ra.[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Meggyógyult az X79 lapom, 6eFt-ért + sörök. Az epromot (BIOS) sikerült egy most vásárolt íróval újra írni és működik minden. Nem az én érdemem, az említett szervízé, mert felbosszantottam őket.
De ettől lenne egy lényegesebb kérdésem! Szerintem rosszul rakták nekem vissza a RAM-okat. 4*4GB van. Most így van berakva, BIOS szerint: A1, B1, C2, D2. Ugye 4 csatornánál az a sorrend hogy A1,B1, C1, D1? Gondolom igen. Már csak az a kérdés, melyik az A-B oldal, melyik a C-D oldal? Vagy tök mindegy? Ahogy a CPU hűtütől elfér rakjam az egyik oldalon át a 2db RAM-ot egyel odébb?
Bocs az amatőr kérdésért!kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Más: gőzöm nincs hogy van beállítva a BIOS (ennyi időm még nem volt nézegetni), de PC indításkor tök normális ai I7-4820K órajele, de elindítva egy CPU gyilkolást (Prime95, IntelBurnTestV2), mindegyik szépen végigfut, de az órajel "fent akad" 4200 Mhz-en. Mármint a tesztek lefutása után bezárva őket, ez van:
BIOS-ban hol keressem a megoldást?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Magamnak válaszolok! Átraktam a ramokat így:A2,B2,C2,D2. El sem indul PC, folyamatos csipogás.
Azért nem tudom így átrakni: A1,B1,C1,D1,mert most egy RAM a D2-ben van, ami a CPU hütő alatti, tehát a hűtőt le kellene műtem a RAM cseréhez.
Kérdésem: rosszul raktam át az A1-A2 és B1-B2 szlotokból a ramokat, vagy eleve ha A1-ben nincs RAM, nem indul a PC?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Szóval kb itt kezdtem el a problémázást a lapommal, de végül is megoldódott a baj. A BIOS chipet kellett egy megfelelő íróval újra írni, mert egy régebbi író valamiért nem tudta. (Azt nem tudom hogy a lapban lévő epromot írták-e újra vagy más rossz alaplapból kiműtöttet) A lényeg: a konfigom olyan mint amikor megvettem, sőt jobb!
Ahol csinálták, állították, hogy a gyári BIOS lett feltöltve és a beállításokhoz hozzá sem nyúltak.
Intel® Core™ i7-4820K CPU van, ami ugye max. 3900Mhz.
Most meg 4200Mhz
(tudom, előző bejegyzésemben volt már ez)
BIOS-hoz tuninghoz nem teljesen értve, hagyjam így, jó ez? De ha már 3900 helyett 4200, mehetne feljebb is? Hogyan?
(Bocs az ismétlésért!)kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
apollo12
veterán
hali érdeklődnék játékokra érdemes váltani 2680 v2 re ? mostani egy 3930k 4.6ghz en
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok lenne egy kérdésem hőmérsékletekről
Asrock x79 extreme 6 lap i7-3930k 4,5ghz cpu hűtés pedig CM 240-es vízhűtő.
Alaplapi vrm 2 órányi játék után 90c-on van az mennyire káros hol kéne tartani? -
válasz perfegor17 #4412 üzenetére
Szerintem 80 alatt lenne egészséges.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
mihellers56
tag
Sziasztok! Asus P9X79 lapom hoz vettem játékra egy xenon 2660 cput, jó pénzért jutottam hozzà, nem akar boostolni 3ghz re, nem értek hozzá ilyenem még nem volt.
Hyperx 1600 ramjaim vannak de mivel ez kevés le szeretném cserélni.Hogyan lehet megoldási a boost problémát, milyen ramok illenének mellé?
-
apollo12
veterán
válasz perfegor17 #4414 üzenetére
próbálj oda rakni közelébe egy ventit sokat dob rajta
-
rup1u5
Topikgazda
Amíg 100 °C alatt marad nem kell aggódni! 110 °C kötnyékén kezd throtlingolni. A VRM-ek 125°C-ig bírják elvileg. Persze egy extra venti nem árt, pláne hogy még kompakt vízzel is hűtöd a CPU-t! Én is ezzel kűzdök az Asrock extreme 4-emen. Ezért került vízesblokk a VRM-re de úgy néz ki hogy nálam az alaplap hátoldalán is van VRM ami nincs hűtve. Arra most fogok majd föltenni egy utólag legyártatott réz bordát. Remélem az segít. Sandy-e-ről Ivy-e-re váltás átlagba 10°-al csökkentette nálam a VRM hőmérsékletet. Sajnos ez a gyenge pontja az Asrock lapoknak. Ezért nem tudom igazán tuningolni a CPU-t.
Terhelés alatt (AIDA stress test) hogy alakúlnak nálad a VRM1 és VRM2 hőfokok?
Nálam 20°-30° különbség van a kettő között:Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Pubszon
veterán
Végre valaki, akinek ugyan ilyen lapja van!
Én már túlestem azon, hogy nézzem a VRM hőfokot.
Szerintem nem érdemes vele foglalkozni, le voltak azok tesztelve gyárilag.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
rup1u5
Topikgazda
válasz perfegor17 #4420 üzenetére
Ez jónak tűnik.
Nézt meg az alaplap hátulján a CPU foglalat fölött látsz e ilyet mint nálam:
Ha jobbról a 3. kis fekete négyzetre ráteszem az újam terhelés alatt akkor lejebb esik a VRM1 hőmérséklet.
Ebből gondolom, hogy valahol ott lehet egy szenzor.
Oda fogom föltenni holnap ezt a bordát:Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
Topikgazda
válasz perfegor17 #4423 üzenetére
Én is a kábelekkel szívok. Le kéne már cserélnem egy modulárisra de nem akarom.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz mihellers56 #4415 üzenetére
Játékra nem épp egy jó választás. Cseréld le egy 3930k-ra. 15-ért már van az aprón.
-
perfegor17
senior tag
és játékra tökéletes a 3930k nekem sincs semmi bajom vele
-
apollo12
veterán
hali egy kérdésem lenne adott egy 1080 3930k 4.6ghz én sajnos bf1 ben elég sokszor le droppol az fps mikor nagy tér van vga ilyenkor 50-60% míg a cpu 60% on :/ mitől lehet kevés a cpu ?
-
válasz perfegor17 #4420 üzenetére
Figyumán, lehet én vagyok vakmalac de terhelés alatt is csak 5x°C a a procid: mi a baj vele? Ne Fahrenheit értéket nézd.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
apollo12
veterán
válasz perfegor17 #4429 üzenetére
-
rup1u5
Topikgazda
Felkerült a borda és nagyon pöpecül bejött amit vártam!
Gyári állapotban 2 perc sem kellett neki Aida stress alatt hogy 100ig menjen:
És most meg így néz ki 7 perc stress teszt után:
Érdemes megnézni a két piros görbe (VRM1) közti különbséget a két képen!
Örülök, hogy végre sikerült megoldani ezt a VRM problémát.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Pubszon
veterán
válasz apollo12 #4438 üzenetére
Kizártnak tartom, hogy a BF1 azért dropol mert csak DC módban van a RAM.
Nekem 1333MHz, CL9-es DC RAM-okkal 3770K mellett mely 4.4GHz-en futott, nem volt ilyen drop.
Valami szoftveres gond lehet.[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
perfegor17
senior tag
Meg volt az első gép kikapcsolás túlmelegedés miatt 10 perc után vissza is kapcsolt. CPU 55c VGA 60c
alaplap 103-nál volt mikor lekapcsolt. gépház oldala le és meg is oldódott xD -
rup1u5
Topikgazda
válasz Pubszon #4442 üzenetére
A te lapod sokkal jobb. Nem is értem, hogyan gondolták ezt az extreme 4-nél, hogy az alaplap hátuljára teszik a VRM-et borda nélkül. Meg tudnád nézni, hogy a tiéden is látsz e ilyet hátul? Ahogy nézem nálad is van ~12°C difi a két VRM között stress teszt alatt amiből én arra következtetek, hogy lehet, hogy nálad is hátul lesz a VRM1. Nekem muszáj volt valamit csinálnom, mert játékok (GTA5) alatt is 90-100 között ingázott a VRM1. Ezzel szemben most így néz ki a dolog:
Végre sikerült ezt a szopást megoldani! Kíváncsi vagyok hogy bírja ha elkezdem normálisan húzni a procit![ Szerkesztve ]
-
rup1u5
Topikgazda
Gelid GC extreme-et használ itt valaki? Lehetetlenségnek tűnik fölkenni rendesen! Olyan volt mintha egy használt rágógumit terelgettem volna körbe a kupakon azzal a kis lapáttal amit adnak hozzá. Nem vagyok benne biztos, hogy jó lett a pasztázás. A végén hagytam, hogy a vizesblokk nyomja szét maga alatt, mert egyszerűen nem lehet egyenletes rétegben felvinni. Jó pár pasztával volt már dolgom de ilyet még nem láttam.
-
VGYke
addikt
válasz G**@**B**! #4448 üzenetére
Ok, az meg van, "portable" verzióban.
De a a diagnosztikát, ami a képen van hol találom?
Meg: esetleg nem "portable" olcsó verzió?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Öregszem
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest