Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zebra_hun

    Topikgazda

    válasz Raga.cs #9203 üzenetére

    Én is köszönöm a részletes beszámolót :R
    Ahogy írod, én is áttértem a nem fix freki/fesz verzióra. Ez itt egy kicsit bonyolultabb elsőre, de szerintem megéri, nem érzem hátrányát. Az is igaz, egyenlőre csak 3600MHz-re engedem, de ha az offset-ek be vannak jól lőve, hibátlan. A VID értékek ahogy nekem ez lejött, az egy "igényelt" fesz a cpu felől, amit a lap (vrm) biztosítani fog. Direkt nem írtam eddig erről, mivel nekem is újdonság még ez, de lehet azt az "igényt" is variálni. Majd összeszedem az eddigi tapasztalataimat erről, sajnos hiába volt itt többször a kérdés, eddig válasz nem volt.
    Ahogy most nálam megy, ezt még a fixált értékekkel kísérleteztem ki, a BIOS-ban 1.225V kell az ac 5GHz-hez LLC5 esetén, hogy a VCore 1.11V-ra essen be ~180W esetén. Nálam a VID most pont annyi, mint amennyi a BIOS beállított ha fixen használnám.
    Tehát ac 5GHz-nél 1.225V a VID. Az sem biztos, hogy ez így a helyes.
    Sajnos van amire nem jövök rá, pl a 4.8GHz-es profilnál már van egy érték, ahol hiába írok minusz 200 offset-et, nem engedelmeskedik. Az 1.057V alá nem hajlandó menni.
    Ez pont a ma reggel linkelt képen van, de ha átrakom fix fesz/ fix frekire, manuálba beadom hogy a VCore legyen 0.9V, azon is stabil és hibátlan. Offset-tel 1.057V a határ, nem engedi tovább levinni.
    Ok, elég extrém UV már, de ha ott is stabil, miért ne?
    Biztos én bénázok vmit, de nem jöttem még rá, de nekem is véges az időm, nem nagyon van mindenre. Így melóból olvasom a fórumot, innen van időm ;)
    Köszi a részletes beszámolót, tetszett. Delid nálam is -14-15C.
    Plusz pincehűtés ;)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák