Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz korcsi #16695 üzenetére

    Igen, Intelen azért jobban testre szabható a rendszer. Amúgy az energiagazdálkodási lehetőségekben is állítható, milyen maximális órajelen turbózhasson a CPU (én a notebookom i7-6600U-ját ott korlátoztam le max 3,1Ghz-re a gyári 3,4-ről), csak elő kell varázsolni, mert alapból rejtett opció.

    "A cnq-val az a probléma, hogy ha nem tud az összes magra vonatkozóan csökkenteni az órajelen akkor a feszültséget sem csökkentheti"
    Amúgy én azt nem találom különösebb gondnak, hiszen a nem terhelt (parkoltatott) magok C-states esetén áramtalanítva vannak, Intelen legalábbis biztosan, ezt már a 2010-es első generációs i procik is tudták (C6 state). :)
    Amúgy ezért javasoltam a fórumtársnak, hogyha csökkent néhány száz Mhz-et a maximális turbó órajelén, akkor nem fog akkora fesz tüskéket kapni. :)

    Amúgy igen, elsőre fura módon kis terhelésen nem valami hatékonyak a Ryzenek, lásd pl. [link] . :K
    Itt írtak érdekes dolgokat, ha érdekel még a téma: [link]
    A Speed Shiftes ábra szépen mutatja, hogyan működik a rendszer. Intelnél azt tudod OS alól szabályozni, a hardver meddig tekerheti fel, és az egyedileg beállítható, 100Mhz léptékekben, a feszültséget is ennek megfelelően fogja fel/le igazítani a CPU.

    BUÉK! :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák