-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
baboss
őstag
Valaki linkelne nekem egy oldalt ahól AMD vs INTEL CPU-kat összelehet hasonlítani,volt egy,de nem találom ahol különbözik tesztek és grafikonok is voltak.Ki lehetett választani a CPU párosításokat.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz subaruwrc #21359 üzenetére
De ugye minden MHz szamit... Tulajdonkeppen atkenni is csak ido, nem tul nagy macera.
Egyebkent ugyis gyorsan kiderul, hogy szereti e, vagy nem szereti az LN2-ot. Hetfon elkezdek keresgelni, kivel/mivel tudnam kihozatni a Dewaromat. Ugye nagy is, nehez is, de egy uj egy vagyon lenne.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
CPU-Z altal kiiert ertekre ne alapozzatok. Abszolut hibas, foleg LLC 8-as szinten. 0.02v-ot is teved minden tovabbi nelkul. Amit a core temp ir VID alatt(meg a HW info), majdnem hajszal pontosan megegyezik azzal, amit muszerrel kimerek. LLC8-on ellenben a beallitotthoz kepest felulfeszel, nalam kb. 0.003v -al.
Don't Tread On Me
-
bombibmw
veterán
válasz subaruwrc #21351 üzenetére
Nekem is van itthon Gelid GC Extreme-em,de nagyon nem szeretem,mert iszonyat masszás az állaga.
Aki nem elég tapasztalt hűtő leszedés terén,az akár ki is szakíthatja a cpu-t a foglalatból,annyira ragaszkodik a Gelid miatt a hűtő hozzá.Szóval akkor ajánlod a polírozást?
Mivel úgysincs gari a procimon már,lehet,hogy megcsinálnám.Mankó:
Ne vegyél S-es procit,mert csökkentett órajelű![ Szerkesztve ]
-
dewil666
őstag
válasz laychi #21365 üzenetére
Azt hol kell kikapcsolni?
Úgy gondolod hogy stressz tesztnél 3,7 lesz? Játéknál miért ennyi?KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
laychi
veterán
válasz Hikvision #21369 üzenetére
Mert ha be van kapcsolva,akkor magonként ~25Mhz-el alacsonyabb az órajel,ha ennyit rápakolsz,azzal,hogy kikapcsolod,akkor 5-10mV-tal lehet,hogy meg kell emelni,de többet nem igen kérhet.
Nálam az gyári Biosban még benne volt,aztán ki is szedte a gyártó.[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Tegnapi nap, kicsit tokeletesitettem mindent. Szobaban hideg volt, kb. 12 fok, igaz csak a vegere, mikor a VGA-t neztem. Feszek merve lettek muszerrel, LLC8-on majdnem egyezik a ket ertek. 5GHz-nel elusztak a feszek, ezert nem is akartam IBT-vel szenvedni, annak csak 24/7-es beallitason van ertelme. 1.375v fole nem mentem, sajnos ott meg nem akart bootolni 5.2GHz-n. 5.1GHz -s benchekre lehetne gyurni, de mar faradt voltam azzal tokolni. Legkozelebb az jon.
Don't Tread On Me
-
Mankó
veterán
Azt olvastam, hogy az újabb 4590-ek már kevésbé melegszenek, mint a 4570-esek. Igaz ez szerintetek?
Ha így van, akkor új gép vásárlása esetén már érdemesebb lenne azt venni 1-2 ezressel drágábban,.Még mindig az S-es verziók tetszenek. Annyit számít az a 300 mhz, hogy mindenki azt javasolja?
300 Mhz (84W) vs 65W (-300 W).Melyiket válasszam?
-
laychi
veterán
Vegyél "S"-t !
Többen többször mondtuk,hogy felejtsd el,de te úgy is ahhoz ragaszkodsz,mert rá van írva egy szám
Ha akarod egy sima haswell órajelét és tdp-jét is le tudod csökkenteni és ugyan azt hozza,mint az S,viszont az "S" soha nem fogja tudni azt,amit a sima.
Idle fogyasztásuk meg ugyan az.
Nézd meg az adatlapomon szereplő konfigomat. idle 45-50W-ot eszik a teljes gép+25W-ot a monitorom.
-
Mankó
veterán
-
laychi
veterán
Mivel az enhanced speedstep az összes haswellt 800mhz-es idle órajelre viszi le,ez elég egyértelmű
Jó lesz az a lap.Multicore processzoroknál használatos featue,amit az intel hozott létre.
Lényegében 1 magos terhelés alatt megnöveli az egy mag működési frekvenciáját,még a másik magok idle-ben vannak,ezáltal az egy szálat használó alkalmazásoknál nagyobb teljesítmény érhető el.
4 magos processzorok esetében ha minden igaz 2 magra érvényesül.
)wiki-n ezt találtam róla)[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
Sziasztok sajnos le vagyok maradva Haswell Refresh procik ügyében,segítséget szeretnék kérni.Adott egy i5 4570 -es jelenlegi procim.Mivel az intel frissítette a haswel érdeklődnék hogy igaz e hogy az újabb procik hűvösebbek már.Pl érdemes lenne e lecserélnem a jelenlegi i5 4570-et,egy i5 4590-re?és a jelenlegi lapom ami egy Asrock Z87 Pro 4,megfelelne e a 4590-hez,vagy érdemesebb lenne váltanom Z97 chipsetre.van annak valami gyakorlati előnye a Z87-hez képest?előre is köszi.
-
Joshi
titán
válasz kromatika #21382 üzenetére
Elnézve az adatlapodat elég jó hűtőd van tehát azzal nem lehet gond, a proci pasztázása még megoldhatja a melegedést viszont egy proci csere nem biztos. Sajnos a legújabb Haswell procik is melegszenek, ezen csak egy kupak alatti újrapasztázás segíthetne. Ettől függetlenül lehet hogy szerencséd lenne, és az új proci jobb lesz de erre nincs semmi garancia.
Z87-ről nincs értelme Z97-re váltani. -
hambi80
tag
az i3 4330 am mellé mi a max videokártya amit még jól kihajt amd-be?
-
Mankó
veterán
Ismerős is gépet akar cserélni és azt kérdezte mire elég a 2.8 ghz-es Celeron G1840-as proci és a benne lévő beépített vga?
Neki csak alapfeladatokra, net, office, zene, töltögetésre kell. 1-2 internetes flash játék, full hd filmek lejátszása.
Mondtam neki, hogy a jelenlegi i3-ason ezek lazán mennek, de ő új gépet szeretne inkább venni.
Kérdés hogy a celeron belső vga-ja hogy viszonyul az i3-2105-hez képest? -
Mankó
veterán
Az i3 az en jelenlegi procim, arra mondtam, hogy inkabb azt vegye meg, de o uj gepet akar.
Akkor neki is legalabb egy i3-at, vagy egy i5-t ajanlasz? -
Joshi
titán
-
Ano
senior tag
Csak egy naiv kérdés ... van értelme űber brutál memóriákat betenni egy mai gépbe?
Pl.: 1600 MHz helyett 2400MHz-eset ... mondjuk tuningolt CPU mellé (hogy legyen valódi értelme)ez a memória csere valóban annyira érezhető akár játék, akár munka során, hogy érdemes rákölteni azt a rakás extra pénzt? Vagy csak a teszteken jön ki több%os különbség és az ember verheti a nyálát, hogy mennyire király gépe van, de közben meg semmit nem vesz észre belőle a valós életben!?
A kérdésem elsősorban normális halandó által építendő gépek esetére szól és nem a tuning és teszt toplistás királyok szűk szeletre.
Synology RT6600AX felfedezés alatt
-
Rica
senior tag
válasz bombibmw #21393 üzenetére
Egy par honapja valaki konkret eredmeny javulast mert Crysis 3 alatt (talan epp ebben a topikban) memo freki emelessel. Meg gyorsan vegig tolom a kettest, aztan meg merem magam is. Ez asszem egy orok vita, a freki emeles vs szuk idozitesek megtartasaval egyutt.
hpter10: 1600-rol 1866-ra huzott Crucial 2*4 GB 8-8-8-24-1T kozel 20 % gyorsulast eredmenyezett Aida szerint iras/olvasas/masolasban, kesleltetes pedid 44ns alatt.
[ Szerkesztve ]
https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/
-
Mankó
veterán
válasz #Morcosmedve #21394 üzenetére
A platform csak 1600-ig támogatja a memóriákat, de csak memória tuninggal elérhető az 1866? Abban az esetben ha gyári 1866-ot vennék, akkor betudom állítani 1866-ra , vagy mindenképpen tuningolni kell hozzá a procit?
Mindenképpen tudnom kellene, hogy mi az igazság, mert akkor azonos áron 1866-ot is vehetek 1600 helyett. -
Ano
senior tag
Tesztek szerinti gyorsulás nem érdekel ... mint írtam az csak nyálverés ...
a Crysis 3 az már más tészta ... bár nekem jelenleg alapon megy minden és úgyis VGA limites lennék, így nálam pl ez megint csak nem jönne elő a javulás ...
(#21397) RECSKA
Ha ugyanannyiba kerül, akkor persze, miért ne ... de a minőség is fontos, így ha ugyanolyan gyártó ugyanolyan tulajdonnságokkal rendelkező memóriáját vesszük alapul, ahol csak a MHz magasabb, ott kétlem, hogy ugyanannyiba kerülneSynology RT6600AX felfedezés alatt
-
Mankó
veterán
Én is ezen a véleményen vagyok, de volt aki lebeszélt volna róla.
A Kingston HyperX Savage ramjairól van szó. Azonos áron tudnék venni 1.5V-os CL9-es modulokat 1600-ast, 1866-ost, 2133-ast CL-11-es és szintén 1.5V-os modulokat. Sőt 2400-ast is néhány 100 Ft-tal drágábbanÉn az 1866-os fele húzok [link], azok nagy valószínűséggel mennének 2100 fölött is.
Melyiket vegyem szerintetek?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Intel I7 13700 - 16mag/24szál - Eladó! 92.000.-
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 82.000.-
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 3600 használt processzor eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest