Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz tothjozsi96 #104484 üzenetére

    "Nem is az hogy a böngészés lassú de úgy a gép tempója alapból mintha lassabb lenne."
    Szerintem ez nem meglepő, én is érzem az otthoni 4Ghz-re rántott 6 magos 12 szálas Xeon X5660-amhoz képest, hogy utóbbi még távoli asztalról is jobban pörög. Ugyanakkor az, hogy a 240mbites neten nem 0,5 hanem mondjuk 1s alatt villannak be a nagyobb weblapok különösebben nálam nem rontja a felhasználói élményt. Pedig szeretem a pörgős dolgokat, az előző Snapdragon 820-as telefonom pl. sokszor erősen komproisszumosnak éreztem netezni, a mostani Snapdragon 845-el viszont már jól elvagyok (~kb. dupla olyan gyors).

    A törött SATA csatlakozó bizony okozhat ilyen fura lassulásokat, ha nem tökéletes a kapcsolat. :K Ha a SMART-ban látsz ECC hibákat is, akkor egyértelműen az a gond. A fehér lap simán lehet ilyentől, ha nem éri el olyan hamar az SSD-t, mint kellene neki.

    (#104485) Frawly: Nekem a 15,6 lenne nagy kompromisszum, gyengébb akku idő, batár nagy méret, idióta eltolt numpados klaviatúra.... :DDD Persze, ha neked ez jobban adja, akkor jól jársz vele, hiszen olcsóbb, tán a kijelzők is jobbak ebben a méretben.

    A throttling nem a "kazán" procitól van, hanem ha gyenge a hűtéstől. Annak utána kell menni, melyikben mit tud. Azt remélem nem kell ecsetelni, hogy ezek a 15W-os procik a maximális turbó órajelüket hosszú távon ha egy magon tudják tartani, már örülhetsz, így 14nm-en 15W-ból ami reális 4 magot terhelve az inkább valahol 2-3Ghz között van. Ha ez kevés, akkor nem U-s procit kell venni, hanem a magasabb fogyasztási keretűekből válogatni. A 15W-ba egy erősebb kétmagos max turbója sem fér bele, nálam pl. a 6600U úgy bepuszilna 20+W-ot is max turbón, hogy öröm nézni, pedig csak max 3,2Ghz ha mindkét magja megy, a 15W-ból inkább 2,8-3Ghz között ugrál.

    Nagyon átlagos felhasználásra jobb lenne most az 2 erős mag 4 szállal, mint a 4 gyengébb mag.
    Ez csak azért butaság, mert ma is legalább olyan erősek a négymagos 8000-esek, mint a kétmagos elődeik. A turbó megoldja, hogy ha csak 1-2 magon terheled, akkor ugyanolyan gyorsak legyenek, mint a korábbiak, és ez működik, ha pl. megnézed az egyszálú tesztekben elért eredményeiket, nagyon szépen mennek, és többszálon durván verik a kétmagos elődeiket.

    "Színtér lefedettségben biztosan jobbak az új kijelzők a 2-3. gennél."
    Nem nyert. A T440-T480 között a legtöbb FHD kijelző sima 60% sRGB lefedettségű, ami pontosan olyan botrány rossz, mint amit a TN-ek tudtak előttük. Persze, más téren jobbak, nem cserélném vissza a T420 900p kijelzőjére a T460s FHD IPS-ét, de színlefedettségben az előző AUO TN éppen, hogy szerintem picivel még jobb is volt...
    A "kínai FHD IPS telefon", véletlen akad egy olyanom a Xiaomi Mi Mix 2s-em személyében, hibátlan a kijelzője, tű éles, szuper színekkel, nem is érdemes ezekhez a Thinkpades FHD IPS-ekhez hasonlítani, nagyon nem egy liga... :N

    "De a 2 magot mégis azért kéne elfelejteni, mert nem 2006-2009-et írunk már, hanem lényegében 2020-at, és gondolni kell a jövőtállóságra is."
    Ezzel annyiból nem értek egyet, hogy kevéssé tűnik nekem valószínűnek, hogy hirtelen durván elfogyjanak ezek a CPU-k olyan feladatokra, amikre már 10+ éve tökéletesen megfelelőek. Persze, erősebbek a négymagosok, de attól nem lesznek hirtelen használhatatlanok és gyengék az erősebb kétmagosok sem.

    (#104486) Ganz-[HUN]: Sok mindentől tűnhet dinamikusabbnak, pl. ha energiatakarékos módban van a laposban a CPU, vagy rosszabb a jelerőssége, esetleg valami driver nincs a helyzet magaslatán.

    (#104488) fattyu: Jogos, erre tényleg inkább a WS gépek lennének ideálisak. :K Ugyanakkor én állatira élvezem, hogy ilyen könnyű, pici és vékony. Ezért is nézegetem a T480s-t utódjának, ez a magnézium+CFRP építés nekem nagyon bejön. Sajnos a nagyobb TDP-s procis gépek más téren is nagyobbak, nehezebbek, ami nem tetszik, T460p-t láttam élőben, a T460s-hez képest olyan, mint egy batár tank. És amúgy meglepően jól állja a sarat a kis kétmagos is, szerencsére 20GB rammal nem kell feleslegesen bezárogatnom/indítgatnom semmit.

    "buta managerként"
    A managereknek is megvan a maga komoly felelőssége és kompetenciája. ;) :R Ilyesmikre viszont tényleg két erős mag is untig elég.

    Ami az SSD-t illeti, az nálam is pipa, első dolgom volt beletömni egy Samsung 970 PRO 512Gb-ot... :C Kiegyensúlyozott sémával sem megy rosszul: [link] .
    Szerencsére nálam nincs bloatware, saját gépen dolgozom, csak a bitlocker kéri be a magáét, a számomra felesleges Win10 szolgáltatásokat meg jól letiltogattam, ne egyék a gépet feleslegesen a háttérből.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák