- Hamarosan automatikusan települ a Microsoft 365 Copilot
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Majdnem 20 évvel később befejezték a rajongók a PC-s Grand Theft Auto IV-et
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nyomtató topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
minek3
csendes tag
Szervusztok.
A tulajdonomba került egy HP Compaq 6735s. Nincs hozzá semmiféle softvare mellékelve, se oprendszer.
A tervem az volt hogy rakok rá egy XP-t. Amint kiderült ez nem lehetséges alapvetően, mivel az XP (ellenben a Vistával) nem ismeri a gépben leledző SATA-300-as vinyót, és a wintelepítés elején a hardverek öszeszámolása után közli velem egy kékhalál ablak társaságában hogy inkább leáll a telepítés nehogy kárt tegyen a gépben.
Utána néztem és rájöttem hogy a drivert rálehet csempészni egy XP lemezre az Nlite nevű programmal.http://h30434.www3.hp.com/psg/board/message?board.id=OS&thread.id=238
http://www.youtube.com/watch?v=RavK2pA5ctoCsakhogy ehhez a programhoz kezdő létemre csak kicsit értek, meg is látszik az elbaszott 3 darab XP lemezen amit kihajigáltam az ablakon. A második linken, a videóban a srác HP Recovery Managerrel készített XP discet használ, ami nekem nincs, fentebb írt okok miatt. Helyette egy SP2-es XP Pro-t használok. És ezt sem tudom hogy helyesen teszem e, de sajnos nem jutok hozzá HP recovery dischez.
Na most a Nliteal két nagyobb problémám van. Az hogy nem tudom pontosan melyik drivert kell a lemezre tenni az 6735s-ekhez és azt sem hogy még mit kellene mellétenni (pl SP3?), vagy éppen hogyan. Egy tutorialra linkel az általam megadott első link, de természetesen a cím amit ott megadnak már nem létezik (A FileCloud bezárt 2008ban).Magyarázok, bővítek, csak kérjétek ha valami nem tiszta. Egy kis utánanézéssel ti is okosabbak tudtok lenni, amugy.
Valaki hozzászól egy építő jellegűt?
Előre is kösz.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- Milyen autót vegyek?
- Hamarosan automatikusan települ a Microsoft 365 Copilot
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15v Tervező Vágó Laptop -65% 15,6" i7-10850H 16/512 QUADRO P620 4GB
- Szép! Lenovo ThinkPad P53s "Kis Tervező Vágó Laptop" -65% 15,6" i7-8665U 32/512 QUADRO P520 2GB FHD
- ZBook Firefly 14 G10 14" FHD+ IPS érintő i7-1355U RTX A500 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5431 27% 14" FHD IPS i7-1270P 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Laptop Alkatrészek
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E752 - i5-3GEN I 8GB I 320-500GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3219
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest