Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • minek3

    csendes tag

    Szervusztok.

    A tulajdonomba került egy HP Compaq 6735s. Nincs hozzá semmiféle softvare mellékelve, se oprendszer.
    A tervem az volt hogy rakok rá egy XP-t. Amint kiderült ez nem lehetséges alapvetően, mivel az XP (ellenben a Vistával) nem ismeri a gépben leledző SATA-300-as vinyót, és a wintelepítés elején a hardverek öszeszámolása után közli velem egy kékhalál ablak társaságában hogy inkább leáll a telepítés nehogy kárt tegyen a gépben.
    Utána néztem és rájöttem hogy a drivert rálehet csempészni egy XP lemezre az Nlite nevű programmal.

    http://h30434.www3.hp.com/psg/board/message?board.id=OS&thread.id=238
    http://www.youtube.com/watch?v=RavK2pA5cto

    Csakhogy ehhez a programhoz kezdő létemre csak kicsit értek, meg is látszik az elbaszott 3 darab XP lemezen amit kihajigáltam az ablakon. A második linken, a videóban a srác HP Recovery Managerrel készített XP discet használ, ami nekem nincs, fentebb írt okok miatt. Helyette egy SP2-es XP Pro-t használok. És ezt sem tudom hogy helyesen teszem e, de sajnos nem jutok hozzá HP recovery dischez.
    Na most a Nliteal két nagyobb problémám van. Az hogy nem tudom pontosan melyik drivert kell a lemezre tenni az 6735s-ekhez és azt sem hogy még mit kellene mellétenni (pl SP3?), vagy éppen hogyan. Egy tutorialra linkel az általam megadott első link, de természetesen a cím amit ott megadnak már nem létezik (A FileCloud bezárt 2008ban).

    Magyarázok, bővítek, csak kérjétek ha valami nem tiszta. Egy kis utánanézéssel ti is okosabbak tudtok lenni, amugy.

    Valaki hozzászól egy építő jellegűt?
    Előre is kösz.

Új hozzászólás Aktív témák