Új hozzászólás Aktív témák
-
forceberg
veterán
válasz Thunderzolee #22123 üzenetére
NHC?
Nekem NC4400-nál segített, de néha olyan, mintha nem működne. Akkor a progi megnyit, szabályozásnál pipa ki - pipa be, azt megint lehalkul... és XP van rajta.http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Graphics
Jómunkásember
-
MrSealRD
veterán
válasz Kalandor #22156 üzenetére
Mikor elkezdtem olvasni fentről...sejtettem, hogy ez lesz. AHCI beállítás... Közben megoldottad.
Igen jó lesz.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz Kalandor #22163 üzenetére
Pont ugyanez a helyzet a T61-es Thinkpad-el is....8GB RAM...SATAII-re SSD...Caddy-be meg HDD...tényleg soha nem akarod majd lecserélni...
Igaz a DDR2-SO-DIMM nem túl gyakori és nagyon drága kb 3-4szeres a szorzó azonos kapacitású DDR3-hoz képest, viszont én úgy gondolom még így is megéri.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
válasz spyduck #22155 üzenetére
Kinek mit jelent a minimális. Ahogy elnézem, ha 30 ezret rádobtam volna a G62 árára, akkor lenne egy fele annyi memóriával felszerelt (2 GB vs. 4 GB) oprendszer nélküli (Linux vs. Win7 HP64) gépem. Valóban megéri.
A laptopot otthon, asztalon használom, nem hordom magammal szinte soha (az irodában van asztali gépem), rákötöttem egy 23"-os IPS monitort, nekem tökéletesen megfelel.Azért mert másnak nincs igénye (vagy nincs pénze) drága, strapabíró gépre, azért még nem kell lenézni, lehulladékozni
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
eastsider
nagyúr
vagy nem érdekli, hogy egy hulladék műanyag van az erős hardvere körül. gyengébb, hangosabb hűtés... ennyi szerintem
próbálj ki egy business class notit.
nem recseg, remeg, ropog az egész, nem himbálódzik a kijelző, mikor írsz rajta, dokkolási lehetőség stb...el tudom képzelni, hogy van akit nem érdekel semmi a hardveren kívül... nem érdekli az anyagminőség, a masszív felépítés...
és nem feltétlen drágák a business class notik. lásd renew
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
Sziasztok!
Nem ismerem a HP-t egyáltalán,de most lenne aktuális az öreg notimat(8éves) lecserélni.
HP620 vs.HP G62. Kérem a segítségeteket melyiket érdemesebb megvenni használt mindkettő és gari már nincs rájuk.Játékra nem használom csak irodai alkalmazások,tervező program és netezés.Acert ill Fujitsut nem merek venni. -
mrmegtette
tag
Na a Swissparts annyiért adja a kábelkitet mint amennyiért a newmodeus-ről kettőt veszünk MO-ra szállítással. lawl
Köszönjük érdeklődését!
Ajánlatunk a következő:
643638-001
Ár: 17 664 Ft (14 131 Ft + ÁFA)
Szállítási idő: 1,5 hétMég az osztrák cég ajánlatát megvárom.
-
pumukli23
senior tag
Fujit vegyél nyugodtan, de NE Fujitsu Siemenst!
Az A530 (ha jól emlékszem az AH a fényes kijelzős, azt én kerülném) egész jó gép, olcsó, 3 év garanciával. 2010-es modell, gondolom azóta már van utódja, érdemes utánanézni.A két hp közül én a g62-t választanám, de használt laptopnál minden állapot függő! Ha találsz, nézz meg egy újat valahol kiállítva, utána pedig a használt gépet vedd szemügyre. Nyüstöld egy kicsit, teszteld megfelelő progikkal, figyelj a ventire, hűtésre. Pl hd sentinellel meg tudod nézni hány órát ment benne a vinyó, így lehet tudni mennyit használták a gépet az egy év alatt. Az ilyesmit nem árt tudni, ugyanis nem véletlenül árulták 1 év garanciával őket.
-
válasz eastsider #22169 üzenetére
Egy barátom vett a nyáron egy Lenovo T420-at amit alaposan megnyomkodtam. Több mint duplájába került, mint az én kis "hulladékom", de mégsem estem hasra tőle. Jobbnak jobb, nem annyival (130 vs 300 eFt)!
(#22172) forceberg
Mert a Lenovo nem egy kínai fröccsöntött házas gép...Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
dh66e
veterán
válasz pumukli23 #22173 üzenetére
Értem és köszönöm szépen a választ.
A G62 85k ért lenne talán kis alku belefér a 620-as pedig 70k.Nekem ezek már plafon árak nem tudok mit tenni,de a kis öreg Vaio már nagyon hangos és semmit nem lehet hozzá kapni.
A vinyója hibátlan pedig irdatlan sokat megy szinte non stop 24órát,de kiszolgálta magát USA-ból lett hozva már használtan.Nálam van már 4 éve.
Ezek az újabb notik nem tudom mennyit fogyasztanak de gondolom kevesebbet mint az én P4 2.8GHz asztali notim mert szerintem az eszegeti a villanyt rendesen.Még valami csak otthon használnám semmi cipelgetés aksi nem is lesz benne.
Fujitsut nem is láttam még csak a siemenses változatot de arról sok rosszat olvastam.Másikról dettó.Lenovot néztem még de azt sem ismerem és nem is találtam róluk sok infót.Gondoltam a HP megbízhatóbb persze ár érték arányban.Valakinek van még tippje tanácsa szívesen venném. -
dh66e
veterán
válasz Graphics #22176 üzenetére
Köszi!
Ott néztem ki mind a kettőt,de nem vágom hogy milyen proci mennyit számít mennyire tartósak,mennyire hangosak stb.stb (bár az öcsém toshibájára 3 év gari van nem tudom milyen ezeknek a sok éves tapasztalatai) mert akkor még gyűjtögetek inkább ha azt mondjátok,de szerintem nekem nem nagy lutri egy ilyen gép ennyiért ha megnézitek hogy mit használtam előtte. Persze ha meghal a 3.napon akkor tökön szúrom magam. -
pumukli23
senior tag
Nézz 6930p-t is, ebből nem fogsz találni nehalem alapút mint pl a g62-ből, de több ismerősöm is vett az elmúlt hetekben használtan ilyen gépeket 70-90k körüli áron. És ezen klopfolhatsz húst is
Igaz egy gép teljesítményét sok minden befolyásolja, de pl itt találsz egy igen jó listát a mobil procikról: [link]
Minél fentebb van a listán, annál jobb.
Látszik, hogy egy Intel Core i3 330M (amit több g62-ben is láttam) és egy Intel Core 2 Duo P8600 (elég sok 6930p-ben csücsül) nincs nagy különbség. Alapvető különbség, hogy ennél az i3asnál a proci tokjába tettek még egy gpu-t is, míg a core2-nél az alaplapon van egy integrált intel chip. -
-
Graphics
Jómunkásember
válasz pumukli23 #22180 üzenetére
Ez a videó kééééész , hmm ,meggyőző, innentől kezdve ajánlott, igaz számomra azért vonzóbb az az i3, de hát nem lehet mindent egyszerre , Az tény, hogy a legnagyobb különbség, hogy 2mag 2 szál a P8600, az i3-330m pedig 2mag,4szál, de hogy ez hol érezhető, azt nem tudnám megmondani
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
pumukli23
senior tag
válasz mokus1 #22183 üzenetére
Ez igaz, a nehalem rengeteg újdonságot hozott, de a penryn magos cpu-k is igen jók. Okosabb energiamenedzsmentjük van, kevesebbet fogyasztanak mint egy core2, viszont a nehalem oldalára tehetjük a szimultán többszálúságot, az L3 cache-t, egy még ügyesebb energiamenedzsmentet (dedikált hardverrel), a turbo boostot (bár lehet, hogy ennek korábbi verziója volt a penrynben is.. mobil cpuknál nem emlékszem) valamint az FSB megszűnését és a memória vezérlő felköltözését a prociba (vagy épp a gpu chipjére).
Szóval egyértelműen jobb az i3 vonal, de szerintem nem olyan nagy "visszalépés" egy penryn cpu-s 6930p a fent említett két géphez képest, ha figyelembe vesszük a felhasznált anyagokat, a felépítést stb.. valamint, hogy egyik sem garanciás már.
Igaz, csak asztalra kell a gép, de azonos ár mellett megfontolnám egy régebbi hardverrel rendelkező, business class gép vásárlását is. -
dh66e
veterán
Srácok!Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget.Miket tudtok ti?
Sztem maradok ennél az i3 procis megoldásnál ha már a fogyasztása is jobb,de ha a core2 duo-s lesz sokkal jobb áron akkor az is jobb megoldás mint a mostani. Most már csak egy jó vétel kéne ami hosszú távra-ebben csak reménykedem kicsi esélyt adva neki-megoldja a sony kiváltását.
Amennyiben sikerül HP-t vennem biztos lesz még bugyuta kérdésem(szoftverfrissítés,driverek,bővíthetőség stb stb.
Köszi még egyszer a segítséget mindenkinek! -
pumukli23
senior tag
6930p (p8600, 3GB RAM, 160 Gb 5400 rpm) wifivel, max fényerőn, feltöltött akkuval "kiegyensúlyozott" teljesítményprofillal 22-25 wattot eszik konnektorból mérve.
A venti kb 900 rpm-en, CPU ~38 fok, ha indítok pl egy flessjátékot és felpörög, akkor ~45 fok, ~3000 rpm és 28-32 watt. -
Tibiajax
nagyúr
sziasztok,
ha adott egy 2év garis hp dv6-os noti, amiből a vinyót már eladtam, ssd ment a helyére, és mondjuk ne adj' isten meghibásodik, gariztatni fogom tudni az eredeti kis vinyó nélkül??
tudtok erről valami konkrét infót?
köszi! -
veterán
-
rmartin94
aktív tag
Most is van kékhalál, most a tcpip.sys okozza. Valaki tudna valami megoldást rá??
Mobiltelefonok szoftveres hibáinak elhárítása: http://hardverapro.hu/apro/mobilok_szoftveres_hibainak_szervizeleset_vallalom
-
forceberg
veterán
válasz Thunderzolee #22190 üzenetére
Nálam sajnos nem megy tökéletesen, pedig amúgy tényleg jó!
Bár nálam az is furcsa, hogy proci hőmérsékletnél 56 után 66°C jön, nincs köztes érték. Ez normális?http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Gondar
tag
Sziasztok!
Van egy hp dv6 3110eh laptopom. Kb. féléves lehet és ma jött elő egy olyan hiba, hogy nagyjából 20 perc játék után fogja magát a gép és bekapcsol a hibernáció, mivel elérte a 90 celsius fokot a processzor. Ami számomra azért érdekes, mivel ezen a gépen játszottam végig a Witcher 2-t és az új Cod részt is és akkor még nem volt semmi baja sem. Egyébként most a túlmelegedést a GTL nevű játékkal és a NFS legújabb részével tudtam elérni.
Valakinek van valami ötlete, hogy tudnám megoldani a problémát?
Everest szerint így netezős használatnál is 70fokos a CPU.
Köszi a tippeket előre is. -
dh66e
veterán
Na megvan. Egy 620-as lett a vége (15.6" HD CORE 2 DUO T6670 2, 2GHZ, 4GB ram, 320GB hdd, DVD-RW, INTEL GMA X4500HD) Nekem bőven elég lesz.
A délutánt rászántam megnéztem pár gépet volt ami erősebb volt ennél jó áron de úgy le volt harcolva hogy csak na,már a hangja is sejtette hogy ez bizony nem keveset futott..Este aztán megnéztem ezt kipróbáltam és nem tököltem tovább.
Kérdéseim a következők:
32bites win7 home van rajta érdemes ezt lecserélni 64bitesre?Amennyiben igen akkor honnan érdemes drivereket leszedni hozzá a magyar hp letöltő oldal az naprakész vagy nézzek más oldalt?
Holnap szétkapom biztos ami biztos egy pucolást megejtek rajta.Sokáig kell élnie.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobb2
újonc
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Szeptemberben vettem egy laptopot. Hp 15s-fq5011nh.
Amióta bekapcsoltam a proci venti iszonyú hangos.
Amikor bekapcsolom a gépet hangja sincsen, mintha nem is lenne benne venti.
Majd amikor elkezdem használni, pl megnyitom az operát, a venti sebessége össze-vissza kezd változni. Van hogy kimaxolja magát egy pár percre, és utána visszamegy nullára. Elvittem megnézetni, a fickó frissítette a bioszt meg a drivereket és azt mondta hogy jó lesz, és hogy nem vesz rajta semmi furát észre. De amikor hazahoztam ugyanúgy megbolondult a venti pár perc után. Szinte semmi megterhelés alatt is hangos. Szerintem csak egy hibás hőmérséklet érzékelő lehet. Szerintetek mi lehet a baj?
Köszi.
Hirdetés
- Battlefield V
- Opel topik
- PlayStation 5
- Kutya topik
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest