- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Matt-OPT
aktív tag
HP ProBook 4520s-el van olyan problémám, hogyha be van dugva az usb portba külső vinyó vagy a vezeték nélküli egér adaptere, akkor a Win 7 indítás közben lefagy. Ha kihúzom őket és úgy indítom akkor minden pöpec. Mi lehet a gond?
-
oszi24
csendes tag
Sziasztok!
HP Probook 4320s Caviar Grey notebook-om van ( [link] )
Gondoltam bővítem egy kicsit a ramot, érdekelne a véleményetek 4 vagy 8gb legyen?
Illetve a vga teljesítményét növelhetem e valahogy, olvastam, hogy a csere elég macerás, és igazából azt se tudom az én esetembe van e rá lehetőség. Köszi -
Z86
őstag
válasz oszi24 #20605 üzenetére
8 GB akkor kell, ha direkt nagy memóriaigényű programokat szeretnél futtatni, amúgy mindennapi használatra a 4 GB teljesen megfelelő, bőven elég.
A VGA integrált így nem cserélhető és nem is valószínű, hogy tuningolni lehetne (én legalábbis még nem hallottam róla, és az intel sem partner az ilyesmiben) -
shuttle
tag
Szerintetek hol lehet DV7-eshez a 2 . vinyóhoz keretet meg kábelt venni ?
tennék egy ssd-t bele[ Szerkesztve ]
– A temetőre az van kiírva: FELTÁMADUNK! – Akkó má' jobb a kocsma, me' oda meg az, hogy SOSE HALUNK MEG. Hofi
-
NEMO1968
őstag
válasz vietnam #20591 üzenetére
Szia!
Pavilion DV6-om alapon 50 fok körüli procihőfokkal dolgozik.
Esetleg ha nagyritkán játszok,akkor szalad fel 60-65-ig.
Szal sztem a Tied sok egy kicsit.
Igaz,én kicsit megemelve használom,mert asztaliként funkcionál,és helyhiány miatt alákerült egy USB-s DVD író.
Nálad egy hűtötisztítás,pasztázás semmiképp nem árthat,és javaslom,hogyha állandó helye van a masinának,tegyél a lábai alá Valamit,ami 1-2 centire megemeli az egész gépet.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
hugyecz
csendes tag
Sziasztok kezdő notebookos vagyok.
Vettem egy compaq CQ-56-os notebookot de a bal oldali gyorsgombokból nem működik a cyberlink bekapcsolója minden más működik ha tudtok megoldást jelezzétek légyszíves, A neten leírt registrys állítások nem sikerültek. -
Bygaster
csendes tag
Sziasztok,
Amennyiben valaki rendelkezik 4730s Probook-kal, pls ossza meg a véleményét..
Kösz!'' Aki a kicsit nem becsüli, az simogassa!''
-
vietnam
csendes tag
válasz NEMO1968 #20609 üzenetére
Szia!
Főképp én is asztaliként használom! Ma amennyire tudtam szájjal befújtam a lukakba...most 50-55 fok stabilan (ugyan nem akarom elkiabálni....) meglepődtem hogy ennyit számított már ez is..sajnos most nincs lehetőségem sűrített levegős sprayt venni, de amit lesz fogok..viszont néztem hogy férnék hozzá..ahhoz le kell szedni az egész alját! elvileg nem fogja sok csavar! ELVILEG! egyenlőre nem találtam neten ilyesmi videót...esetleg te már próbáltad? tapasztalat, ötlet vagy ilyesmi!
előre is köszi.. -
Bandika84
csendes tag
Sziasztok!A Hp Envy melegedés mennyire általános jelenség?Milyen mértékben kell számolni vele?Notebook vásárlás előtt állok,akár ilyen gép is szóba jöhet.
Üdv -
W h o z Z y
tag
Sziasztok, van egy Hp G60 laptopom, és nagyon melegszik.
pl. elkezdek egy filmet nézni tv-re kötve a gépet, kb 1 óra múlva kikapcsol, pedig jól szellőző helyen van. Letöltöttem egy hőmérő progit, abban a cpu 80 fokos a gpu 87, alaplap 87 fokos,
Alapból vista volt rajta de tettem rá egy win7-et azóta kezdte csinálni. Valami megoldás esetleg lenne?Killed by WhozZy!
-
Z86
őstag
válasz W h o z Z y #20616 üzenetére
Érdemes lenne megnézni mennyire porosodott be a hűtése és szükség esetén kipucolni. Illetve minden driver rendben van?
-
Peter Kiss
őstag
válasz W h o z Z y #20616 üzenetére
BIOS-frissítés?
-
tkazmer
addikt
sziasztok,
vételeztem ma egy elitebook 8440p-t, előtelepített 32bites windows 7-tel. ezt szeretném 64 bitesre frissíteni, elvben ugye a licencem ezt megengedi.
eléggé új vagyok még a HP-s előtelepített dolgok tekintetében, így próbálkozás helyett kérdezném: ha a system restore-t vagy valami hasonlót választok, azzal ezt meg tudom tenni?
+ indításkor kiírta egy HP-s program, hogy hozzak létre valamilyen telepítő DVD-t vagy mit, de végül nem klikkeltem a varázsló végére, kikapcsoltam a gépet (azóta is pihen, még nem volt időm vele sokat foglalkozni)...ez hiba volt? azt írta ki, hogy ilyen lemezt csak egyszer lehet létrehozni, ez pontosan mit takar?úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
W h o z Z y
tag
válasz Peter Kiss #20618 üzenetére
ennek utána járok hétvégén, remélem valami javulás lesz
Z86
ezt is megnézem, gondolom ehhez szét kell szedni a gépet, fogalmam sincs hogy álljak neki[ Szerkesztve ]
Killed by WhozZy!
-
Z86
őstag
válasz W h o z Z y #20620 üzenetére
-
mONEr
csendes tag
Hello lenne 1 db hp pavilon dv6700 laptopon de amikor bekapcsolom nem ad kepet valaki segitsen pls elore is koszonom!
Never Give Up ! ! !
-
-
Z86
őstag
Külső monitort rákötve ad képet? Ha igen, akkor a VGA hiba kizárható.
Egyáltalán semmi nem látszik rajta, egészen halványan sem fény felé fordítva? Ha mégis, akkor talán csak a háttérvilágítás ment ki, amit okozhat az inverter vagy a fénycső (ill. LED-ek) is. Utolsó tipp a szalagkábel hibája. -
NEMO1968
őstag
válasz vietnam #20612 üzenetére
Én még nem próbáltam szétszedni.
Itt a totyikban kérdeztem meg,hogy is kell hűtőt tisztítani.
"Megvígasztaltak",hogy lapra kell szedni hozzá a gépet,nem elég az alját leszedni.
Viszont nem létkérdés a sűrített levegő a tisztításhoz.
Nagyobb pumpa(matrac,autó,stb.)ugyanúgy megteszi.
Arra kell csak figyelni,hogy olyan helyen csináld,ahol a pumpa a szívónyílásán keresztül nem tud port felkapni.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
Magorh
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem volna, hogy a tegnapi nap vettem egy HP Notebookot, amin volt windows 7 és sok egyéb office program. Hogyan tudnám ezt lementeni, mert cd-t nem kaptam. Alapból rajta volt a telepítő a gépen és első induláskor telepítődött. Szeretném megőrizni, mivel legális.
-
tkazmer
addikt
válasz Magorh #20627 üzenetére
neked nem tettek rá hp backup & recovery managert? nekem az a legelső indításnál (pénteken ) azt is felkínálta, hogy elkészíti a rendszer DVD-s másolatát, most meg is csináltam, 3 DVD lett.
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
-
fkenny
senior tag
-
gerii
addikt
válasz tkazmer #20619 üzenetére
Nekem is hasonló problémám volt egy 8540p-vel, és utánaolvastam a win-nek, viszont azt írják hogy nem lehet a 32<>64 bites között váltani. Nekem eredetileg 32-es járt volna hozzá, csak kapott közben +4GB ramot és 64-esre cserélték a wint.
Hívd fel a HP-t és kérj telepítő, driver lemezt, egy héten belül kiküldik, azzal lehet telepítgetni, és le is törölheted az összes partíciót, megmarad a garancia, megkérdeztem én is.
A system recoveryvel sztem nem kell foglalkoznod ha úgyis újrarakod a rendszert, igazából csak kiírhatod vele a rendszert DVD-re.
Én kértem lemezt, bootoltam róla, minden partíciót töröltem, majd telepítés, driverek, update-ek(rohadjanak meg hogy SP1 nélküli Win DVD-t küldtek, 5 óráig tartott mire mindent feltett a gép)- ezután érdemes csak lementeni a rendszert, mert akkor legközelebb nem kell 5 órát szopni...
Ezzel kapcsolatban annyit nem tudok, hogy a Win biztonsági másolatával csináltam a mentést(külső winyón ISO-ba), de visszaállítani nem tudtam mert azt írja ki hogy nem lát ilyen fájl-t a meghajtón, akkor mi a hiba?
-
veterán
Köszönöm a tippeket az elitebook árára. Én is hasonló 120-130k-t gondoltam volna érte, de aki be akarta számítani, azóta nem jelentkezett. 250-ért van fent a hirdetése az aproneten, szerintem "kicsit" el van szállva...
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Magorh
csendes tag
válasz Peter Kiss #20628 üzenetére
Tehát, a Win7 kulccsal tudom aktiválni a Office-t is?
-
veterán
-
tkazmer
addikt
köszi! igen, valószínű felhívom majd őket, csak nincs hétvégi ügyfélszolgálat ami még kérdés, hogy azzal a lemezzel amit küldenek, meg lehet csinálni azt, hogy ugyanúgy működjön az újratelepítés az új rendszerrel, mint a régivel? tehát indításkor f11, aztán "gyári" állapotba visszaáll 10 perc alatt a gép bármilyen lemez vagy hasonló betétele nélkül.
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
válasz Magorh #20634 üzenetére
Nem. Ghostold a rendszerpartíciót. Itt találsz segítséget hozzá.
Az előző gépemhez én is csak egy OEM XP CD-t kaptam, az összes többi progi előre volt telepítve. Egy sima win kulccsal nem mész semmire. Mondjuk akkor volt egy Recovery partíció rajta, ahonnan vissza lehetett mindent állítani gyári állapotba. Az másik kérdés, hogy kapott egy formatot, mert a fele használhatatlan program volt számomra.
Másolat_eredetije
-
rizso
addikt
válasz SeniorTilla #20635 üzenetére
Ebben én is biztos voltam/vagyok, csak sajnos még élőben nem volt hozzá szerencsém...
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
gerii
addikt
válasz tkazmer #20636 üzenetére
Elvileg meg lehet csinálni, de nem biztos.
Ha újrarakod a kapott lemezzel a rendszert, akkor lehet hogy nem ISO/DVD-re kell kiírni a mentést, hanem egy partíciót kell kiválasztani a célmappának.
Ezt a partíciót viszont a Win telepítésekor kell létrehozni, tehát kell egy X GB-os "C" partíció, ahova a Win-t teszed, és kell egy Y GB-os partíció amire majd a Recovery megy.
Az Y GB kb 20-40GB lehet, de ez attól függ hogy mekkora a Win.
Nekem az ISO fájl 27GB lett ha jól emlékszem, szóval legalább 30GB fog kelleni.Remélem érthetően írtam le, de nem biztos hogy így működik, csak azért gondolom hogy igen, mert a Recovery létrehozásakor lehetett választani a célmappák közül: DVD/ISO/meghajtó.
-
tkazmer
addikt
a helyhasználat nem gond,ugyan csak 160gb helyem van, de külső hdd-re, szerverre, stb tudok mentegetni ha kevés lenne
tájékozódásképp, mennyit kértek a hp-ék a lemezért?úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
válasz tkazmer #20640 üzenetére
Ha a géphez előtelepített win7 járt, akkor ingyen kapod a recovery lemez(eke)t. Én pénteken kaptam meg (belgiumból küldték).
Üres vinyóra próbáltam rá és igaz baromi hosszú ideig tartott, de létrehozta a boltban, megvásárláskori állapotot. Még a recovery partíciót is megcsinálta.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
veterán
A hang nagy része a kijelző alatti hangszórókból jön, a gép első frontján lévők is szólnak, csak halkabban (nyilván a térhatás miatt). A mélynyomó is erősebb lett, tehát az egész hangosabb, és erőteljesebb lett. A régi dv9000-esekhez tudnám hasonlítani, azok is elég jól szóltak.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
tkazmer
addikt
felhívtam őket, rendkívül kedvesek, segítőkészek és korrektek voltak, kb. IBM színvonal (az IBM annyival volt profibb ezelőtt kb. 6-7 évvel, amikor ügyem volt velük, hogy karácsonykor is tudtam velük beszélni (nem az ajándék romlott el szerencsére, csak épp akkor lett baja a gépnek )).
elvben 10-14 napon belül kapok CD-t, addig ugyan nem nagyon tudom (nincs értelme) használni a gépet, de legalább 2 hétig még nekem kamatozik az office-ra meg egyéb programokra szánt pénzúgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
válasz tkazmer #20643 üzenetére
Nekem a telefonálástól számított 16. napon érkezett meg a három lemez. Már kezdtem türelmetlenkedni, mert a telefonba 4-5 munkanapot mondtak. De lényeg hogy megérkezett.
Érdekesség, hogy az ügyintéző ember azt mondta, csak magyar oprendszert tud rendelni, ám a kapott cucc mégis kétnyelvű, ahogy az eredeti, gépen lévő op. is. (angol, magyar, win7 home x64)Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
blammer
csendes tag
Kaptam egy HP550 gépet egy érdekes problémával. A gép nem indul csak ha a táp rá van dugva. Így tökéletesen működik. Akkuról nem csinál semmit csak villog egy kicsit a led. Azonban ha tápról elindítom, és kihúzom a kábelt simán működik 2-3 órát is.
Lehet esetleg az akkunak ilyen baja, hogy nem képes indítani a gépet? Vagy valami tipp? Megköszönnék minden épkézláb ötletet. -
tkazmer
addikt
nekem ilyet nem mondott, sőt, megkérdezte, hogy milyen nyelvűt szeretnék, lehet win7pro-ból többféle is van raktáron nekik
de ezek szerint akkor ne számítsak arra, hogy már holnap bedobják a postaládába..úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobb2
újonc
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Szeptemberben vettem egy laptopot. Hp 15s-fq5011nh.
Amióta bekapcsoltam a proci venti iszonyú hangos.
Amikor bekapcsolom a gépet hangja sincsen, mintha nem is lenne benne venti.
Majd amikor elkezdem használni, pl megnyitom az operát, a venti sebessége össze-vissza kezd változni. Van hogy kimaxolja magát egy pár percre, és utána visszamegy nullára. Elvittem megnézetni, a fickó frissítette a bioszt meg a drivereket és azt mondta hogy jó lesz, és hogy nem vesz rajta semmi furát észre. De amikor hazahoztam ugyanúgy megbolondult a venti pár perc után. Szinte semmi megterhelés alatt is hangos. Szerintem csak egy hibás hőmérséklet érzékelő lehet. Szerintetek mi lehet a baj?
Köszi.
Hirdetés
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest