- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoli62
addikt
-
spartan1
aktív tag
Sziasztok!Segitségeteket kérném laptop ram csere ügyében.eme laptop lenne az áldozat.Most hynix ddr2 512mb ram van benne és szeretnék 2×1gb-ot win7-re való átállás miatt.Szerintetek ugyan ez a tipus menjen bele vagy lehet más gyártó darabja is?Asztaliban már jópárszor cseréltem ramor de laposan még nem.Melyik fedelet kapjam le,mert amilyen szerencsém van,akkor az utolsó lenne a nyerő.Sajna nincs egyik fedelecskén sem feltüntetve,hogy melyik a ramé.Minden segitséget elfogadok és ha netán van valakinek eladó ramja akkor érdekelne.
"ha már nyakig benne vagy a szarban,ne bosszankodj,hanem adj hálát az Istennek:Köszönöm uram,hogy legalább nem hullámzik..
-
rekid
addikt
válasz spartan1 #12452 üzenetére
Mehet más típus is csak ddr2 legyen. A középső fedelet vedd le a csavar alatti piktogram mutatja a ramot ha megnezed. De ugyan ezen a nyilason keresztul ered el a billentyuzet csavarjait is ezt meg a lap ket oldalan lathatod piktogram formajaban.
Egyebkent szedd le a hasznalati utasitasat a laptopnak a honlapjarol és ott megmutatnak mindent benne.Gyáva népnek nincs hazája!
-
spartan1
aktív tag
Köszi mindkettőtöknek a segitséget.Megkeresem valahol akkor a használati útmutatóját
"ha már nyakig benne vagy a szarban,ne bosszankodj,hanem adj hálát az Istennek:Köszönöm uram,hogy legalább nem hullámzik..
-
adam3
aktív tag
Na, a gép elindítása ujjlenyomattal már megy...
Felraktam a HP Protect Tools-t, de az meg nem ismeri fel az ujjlenyomat olvasóm, azt jelzi, hogy nincs is benne a gépben, pedig van és illesztők is rendben :S
Valakinek ötlete?
Jó lenne ha menne, mert ha jól tudom akkor annak van olyan funkciója, h bizonyos programok csak ujjlenyomattal induljanak el, ami nekem meg néha jól jönne...
Köszi előre is mindent. -
mome
tag
Ha a Windows update felteszi az ujjlenyomat olvasó illesztőprogramját és utána rakod fel a protect tools-t akkor az nem fogja látni. Én így jártam. Mivel nem tudtam úgy eltávolítani a driver-t, hogy aztán a Hp-s működtesse és a telepítés elején jártam, elölről kezdtem az egészet. Most jó.
[ Szerkesztve ]
-
Messzilátó
csendes tag
Hello!
Egy dv7 1020-as gépnél bluetooth-os egeret használnék. A gond az, hogy annak ellenére, hogy feltettem a legfrissebb drivert, mint a bluetooth-nak, mind az egérnek (logitech v470), van úgy, hogy a gép gondol egyet és nem veszi az egér mozgását. Olyan, mitha eldobná a kapcsolatot. Majd kb. 15-20 mp-cel később megint működik az egér. Van ötletetek, hogy ez a "kihagyás" minek köszönhető? -
vorik
tag
Üdv mindenki!
Nemrég cseréltem el az asztali gépem egy HP Pavilion dv7-2090eh laptopra, minden működik rajta tökéletesen, viszont volna pár kérdésem, amikre eddig sehol nem találtam választ (beleértve ezt a fórumot is). Gyárilag Vista volt rajta, amiről meg is van a backup lemez és a partíció is, de én raktam rá egy 64 bites Windows 7 Ultimate-et, az összes eszköz telepítve van.
Tehát a kérdések:
- A hangerőszabályzó multimedia (érintő) gomb nem ad visszajelzést. Maga a funkció működik, és világít is szépen, de mindegy, hogy milyen beállításon van, mindig az egész vonal világít. Ez vajon rendben van így, és ha igen, akkor vajon megoldható lenne-e az, hogy az aktuális hangerőt jelenítse meg (segédprogrammal, vagy bármilyen megoldással)?
((egyébként megoldható-e, hogy ki lehessen kapcsolni az érintőgombok világítását?))
- Nincs klikkelő hang, amikor megérintem valamelyik gombot. Rékerestem, és azt írták, hogy a BIOSban engedélyezni kell, ami meg is történt, sőt volt reset is (gombelem ki). Ötlet?
- Vajon működhetnek a memóriák dual channel-ben? Tehát ha két egyforma modult raknék bele, az jobb lenne-e?
- Van egy hely egy második HDD-nek is, de nincs benne csatlakozó...
- Létezik-e valamilyen letölthető kijelző profil beállítás? Kicsit furcsák a színei, de valahogy én nem tudom beállítani rendesen.
Valamint bármilyen egyéb tippet/ötletet/segédprogramot szívesen veszek, ha akad itt nálam tapasztaltabb hasonló laptop tulajdonos.
recreational nuclear physicist
-
rekid
addikt
Azert a real time titkositassal vigyazzunk, jo dolog csak azt nem irjak hogy a geped ugy belassul mint a szel Ugye rogton kodol is a draga ugyhogy kell hardver ala hogy ezt hasznalhato segítseggel tegye. Egyebkent tenyleg jo dolgokat foglal ossze a protect tools de hasznalata elott mindenkepp erdemes leszedni hozza a doksikat es elolvasni. Mind fennt van a hp oldalan.
Gyáva népnek nincs hazája!
-
-v-
addikt
válasz Messzilátó #12459 üzenetére
Használod az egeret és hirtelen nem működik egyszercsak?
Vagy ha nem nyúlsz az egérhez egy ideig utána nem érzékeli egy darabig? -
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
HP Compaq 6910p-t vennék KP-ra. Ha valakinek van keressen meg privátban!!!!
[ Szerkesztve ]
-
Gabriel Dawn
tag
Sziasztok!
Hp 6720t slim client. Alapjáraton egy 1gb ssd van benne, kérdésem az lenne elöször is, hogy elvileg tudnék-e bele venni egy 16-32gb ssd-t vagy ez a hp típus ilyen , ezt tudja csak.
A másik kérdésem kicsit nehezebb. windows xp embedded van rajta és 2 felhasználó egy sima user és egy admin, hiába törlök le 1 programot vagy teszek ki hátteret, vagy akár áthelyezek valamit (mind a 2 usernél) 1 újraíndítás után minden az alaphelyzetbe kerül. Mintha semmit nem csináltam volna. Kérdésem ez valahogy ki lehet kapcsolni, vagy ez a win embedded és nem lehet.
Válaszokat előre is köszönöm mind a 2 kérdésre
-
wilco
csendes tag
Sziasztok!
Van egy HP Pavilion DV5 1040eh notebookom és SolidEdge, MasterCam és EdgeCam nevű programok miatt fel kellett rá tennem a win7 mellé osztott partcion egy XP sp3-at is. Ezt előre tudtam szóval még mielőtt felment volna a win7 előre elkészítettem a particiot az xp-nek is. Aztán miután feltettem az XP-t csak az XP-t érem el. Arra számítottam, hogy majd felkínálja minden induláskor h melyiket választom, de nem így történt. tudna valaki segíteni h elérjem a célom?
Még annyit h valaki tud hozzá drivereket xp-re? mert a HP oldalán nagyon kevés van.
előre is köszönöm a válaszaitokat!
üdv: wilco
-
cellpeti
nagyúr
Az ASPM( PCI Express aktív állapotú energiagazdálkodása )-et,hol lehet aktiválni a W7-ben?
Illetve az USB-eszköz nem lép felfüggesztett állapotba.
Ezeket hol tudom beállítani?Tigris, tigris, csóvafény...
-
tibikbk
aktív tag
üdv
van egy compaq 610-em, az a gondom hogy nem látja a tv-t ha összedugom vele, a kábel mukodik,vga to rca,és nem tudom mi lehet a gond. biosban kell állitani valamit?
Msn ill.telefon van!!!
-
Imafett
aktív tag
hello olyan kérdésem lenne hogy ennek a cpu nak : Intel Core i7-720QM
milyen órajelértékei vannak 1,2, illetve 4 magos terhelésnél mert sehol se találok ilyesmit, turboo boost ra gondololk alapbol 1.6ghz köszönöm és azért irtam ide mert ilyen laptopot szeretnék venni vélemény róla esetleg [link][ Szerkesztve ]
-
adam3
aktív tag
Nem vág teljesen témába, ezért off...
Szóval van egy 2 hónapos HP 6730b-m 150ért vettem renew-ként. Eddig semmi bajom nem volt vele, erős proci van benne, 4gb memó, vidkártya gyenge de nem játszom, szóval amire kell arra bőven elég. Ez a gép nem néz ki olyan "vagányul", szóval matt felület és semmi csilivili. A minap megkaptam több korombeli (19-20) társamtól, h mekkora hülye vagyok, miért nem vettem inkább paviliont mert az sokkal jobban néz ki vagy azt az olcsó de erős vidkaris fujitsu-t (pi 3650) mert abban sokkal jobb a vidkari. Sztetek tényleg rossz vétel volt? Egy mérnök-infos hallgatónál kell megfelelnie, eddig minden jó is volt, csak néhányan el bírják rontani az ember kedvét...
És egy kis idevaló:
Ti mivel tisztítjátok a kijelzőt, billentyűzetet?
Nem tudok tök sötétben gépelni, néha eltéved a kezem szóval jól jönne valami USB-s ledes lámpa, de tudom h olcsók, épp ezért nem akarok melléfogni, melyik az amelyik nagyobb területen ad elég fényt egy sötétben való gépeléshez, tapasztalata valakinek?[ Szerkesztve ]
-
celf
őstag
ezzel a probook 4710s szerintetek minden rendben?
a radeon kari nem tul hangos szerintetek benne?
barmi egyeb tapasztalat, kifogas?esetleg jobb lenne egy i3-as procit meg ddr3-as platformba beruhazni inkabb? vagy meg ez is vinni fogja olyan 3 ev mulva...
kosz a helpet[ Szerkesztve ]
-
Gabriel Dawn
tag
senki?
-
törölt tag
bill-t eldobható kamillás kéztörlővel tisztítok, antibakteriálissal.
képernyőt meg szemüvegtörlővel. meg a bill-t is azzal törlöm át a kamillás után-
szerintem bármelyik ledes lámpa megteszi, még sok is a fényük nekem, gyakorolj sokat, és akkor megtanulsz vakon gépelni
ne edd magad, a cucc jó vétel volt. van benne egy 25w tdp-s, de gyors proci, rmclock-al alulfeszelve majdnem 5 órát elmegy, ha jól tudom. kussban van, nem melegszik (megnézem azt a fuji lapost pár év múlva, amikor kinyírja a hő.az anyagminősége nem kiemelkedő, de ezért az árért bőven jó, normális használat mellett a büdös életben szét nem esik. a bill-je a szokott kis fasza hp-s, semmi occsítás, hullámzás.
nagyobb esélyekkel indul az a lapos, h a diplomaosztón is ott legyen veled, mint a többi szóban forgó.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Gabriel Dawn #12467 üzenetére
ki kellene deríteni, milyen ssd... 1,8", 2,5", pata, sata.
ennek függvényében beletenni... tippem szerint 2,5" és sata. remélhetőleg így van, mert ez a legszerencsésebb.
rrápakolni oprendszernek meg a trim miatt win7-et érdemes. trim nélküli ssd-t szerintem ma már nem szabad megvenni. kérdás, driver mennyire szopó alá, meg mennyire benne a ram.[ Szerkesztve ]
-
vorik
tag
Nála nézz körül, én már vásároltam tőle
Mármint lámpa ügyben
[ Szerkesztve ]
-
vorik
tag
Esetleg valakinek valami megoldás a kérdéseimre?
-
törölt tag
válasz Gabriel Dawn #12480 üzenetére
ezek alapján:
http://h18000.www1.hp.com/products/quickspecs/12906_div/12906_div.PDF
http://tim.id.au/laptops/hp/hp%20compaq%206720t%20mobile%20thin%20client.pdf
valami ilyesmi van benne:
http://www.markit.eu/hu/hu/solid-state-disk-1gb-flash-modul-ide-44pin/v2p363162c23
őszintén szólva, nekem fogalmam sincs, h elfér-e ott, egy pata ssd, támogatja-e...
elvileg lehet beletenni 2-őt is flash driveból.
szerintem ezt valami komolyabb szaktudású helyen érdeklődd meg. esetleg szedd szét - ha tudod - és nézd meg.
vagy még talán egy cf kártya átalakítóval.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Szerintem jól tetted, hogy olyan gépet vettél, ami neked tetszik és megfelel a céljaidra. Ne hallgass másokra, mert nem biztos, hogy tudják, mik az elvárásaid. Persze mindig lesznek olyanok, akik okoskodnak. Ha Paviliont vettél volna, akkor most azt szidnák, ezt itt a fórumon is láthatod, ha visszalapozol jó sokat
Fusitól az ég óvjon, aki egy HP helyett fusit ajánl, annak a véleménye egy kalap sz rt sem ér, mert tök hülye a notebook-okhoz.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
spyduck
nagyúr
válasz SeniorTilla #12482 üzenetére
Nagyon nem értek veled egyet!!
Ott a Fusi Lifebook széria ami minőségben és szolgáltatásban is sokkal jobb egy Pavilionnál.
Szerinted miért jobb egy Pavilion DV5 vagy DV6 mint egy Pi3560?
Mindegyik gép konzumer a maga konzumer (0) szolgáltatásaival, ugyan úgy lakkos külső-belsővel rendelkeznek és fényes a kijelzőjük.
Elárulom neked, h a PI3560 kevésbé melegszik mint a tüzes DV5-ös széria. Az egyetlen dolog amiben jobb egy Pavilion az a design és csak is emiatt van nagy vevőköre. Nekem is nagyon tetszik az tény de semmivel sem jobb mint bármelyik konzumer gép!Fusitól az ég óvjon, aki egy HP helyett fusit ajánl, annak a véleménye egy kalap sz rt sem ér, mert tök hülye a notebook-okhoz.
Mikor láttál te 60-70-80ft-ért Paviliont? Csak mert az ilyen olcsó és ez által minőségileg egyenes arányos Amilo széria mitt van rossz híre a FUSI-nak. A számok törvényéről és a sokszorta nagyobb vevőkörröl meg ne is beszéljünk, amikor a szerviz statisztika x%-a USER error vagy OS error-ból kifolyólag növekszik. -
spyduck
nagyúr
Nem csináltá egyáltalán rossz vételt!
Az viszont tény, h ha nekem 150k-m lett volna akkor inkább ezen típusok közül válogattam volna:HP 6930p, 6910p, 8510w, 8710w
DELL E6400, E6500Sajnos ezeket már csak használtan lehet megkapni de viszont mindig vannak szinte új, alig használt állapotban lévők a használt piacon.
Én a Pi3560-ast csak abban az esetben tartom jó vételnek ha játszol! -
kacsyx
aktív tag
Ha frappáns választ szeretnél adni nekik, emeld fel az asztalról a 6730b-t és dobd le a földre. Utána rakd vissza az asztalra és dolgozz tovább, majd ne felejtsd el őket megkérdezni, meg merik-e tenni ezt a Pavilion-al, vagy az Amilo-val. Rögtön visszavennének, biztos lehetsz benne!
Légy nyugodt, ez a noti akkor is noti lesz mikor a haverjaidé szétkopva, lehasználva csak aprópénzt fognak érni.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz spyduck #12483 üzenetére
Ki beszélt itt Pavilionról? Legfeljebb Te. Én a HP notikról beszéltem, azokról is, amiket Te árulsz. Pont a lényeget nem vetted észre az írásomban (talán az elvakult Pavilion gyűlöleted miatt), azt mondtam, jól tette, hogy nem vett Paviliont, ha neki a 6730b tetszik.
Látod, pont az ilyen hozzáállás miatt írtam azt, amit. Csípőből válaszolsz ahelyett, hogy rendesen elolvasnál valamit.
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
-
adm
őstag
válasz SeniorTilla #12487 üzenetére
elitebook demo.
mod: ejtés 2:17-től.[ Szerkesztve ]
16core - 32thread - 64gb
-
-
törölt tag
válasz Gabriel Dawn #12489 üzenetére
soha nem volt szerencsétlenségem embeddedhez.
ha kísérletezős vagy, esetleg herélj ki nlite-al vagy szerezz vmi neten keringő kiherélt verziót és tedd fel azt. előtte azért ghostold le valami külső drive-ra a rendszert, h ha valami nem sikerül, vissza tudd rakni.
vagy valamelyik topikban olvastam optikai meghajtó helyére rakható hdd keretről. -
veterán
Arra gondoltam inkább, hogy egy ilyen gépre biztosan nagyon vigyáz mindenki. Nem azért veszi, hogy a földre dobálja, vagy hagyja leesni.
-
adam3
aktív tag
Köszönök minden hozzászólást
-
vorik
tag
Khm... nem szeretnék beleszólni a vitába, valamit tapasztalatom sincs hogy melyik laptop a jobb, de esetleg valami ötlet a kérdéseimre?
(Ez most OFF volt?)
-
rekid
addikt
Ne hallgass rájuk. Legegyszerűbb ha mondjuk mostanában kiülsz velük a szabadba a csilli villi consumerükkel hamar rajönnek mik az előnyei egy business gépnek. (kijelző)
Az hogy hogy néz ki totalisan izles kerdese én pl gyűlölöm a csilliviliii gépeket az ujjlenyomatgyűjtő felületeikkel. Az pedig régen rossz ha valaki a laptopot azert veszi meg mert a videokartyajaval nagy jatekos tervei vannak ráadasul ha emiatt ad tanacsot olyan embernek akinek nincs is ra szuksége.Gyáva népnek nincs hazája!
-
erdomester2
tag
Sziasztok,
barátnőm laptopja utóbbi időben eléggé melegszik (forrósodik) és búg ezerrel. HP Compaq 6720s a típusa. Megmértem a hőjét, a proci magok terhelés alatt 70 fokosak, bekapcsoláskor 50. (most 64 és nincs terhelés, msn youtube megy összesen, búg a gép). Winchester 44 fokos jelenleg.Mit lehet tenni ez ellen? Fújassuk ki, vegyünk porfújót? Ez mit takar, szereljem le a hátsó lapokat és oda fújjak be?
Milyen hűtőt ajánlotok lehetőleg nem túl drágán?
-
rekid
addikt
válasz erdomester2 #12496 üzenetére
Amennyiben garis vidd vissza hogy pucoljak ki mert melegszik. Pikk pakk megvan. Ahhoz hogy rendesen kifujd szet kell szedni elegge tehat ha nagyon nem vagy jaratos benne nem ajánlom. Itt leirjak hogy lehet szetszedni pontosan.
Gyáva népnek nincs hazája!
-
veterán
Szívesen megnéznék egy statisztikát, hol használják többet a gépeket: beltérben vagy kültérben. Tud valaki ilyet? Én pl. mindig szobai körülmények között használom, itt bent viszont egy fényes kijelzőnek sokkal szebb a képe.
Ha nem szereted az ujjlenyomatokat, de fényes lakkozású gépet akarsz, akkor a fehér (moonlight white) remek választás. Sokkal kevésbé látszanak rajta, és a színe is nagyon szép.
Szerintem örök vita marad az is, hogy játékra vegyél PC-t. Van, aki szerint így van, szerintem viszont nem állapot, ha egyszerre két vagy több gépen kell jelen lenned. Pont azért jó egy hordozható gép, mert mindig ott van veled, ha szükséged van rá, és nem kell folyton az asztali PC-del szinkronizálni. Ha pedig erre van szükséged, nem árt, ha játszani is tudsz vele szabadidődben. Nem rossz dolog az, ha kiülsz a télikertbe vagy a sörsátor alá a haverral és egész éjszaka nyomjátok a GAME-t. Ezt asztali PC-vel nem tudod megcsinálni.
-
Imafett
aktív tag
válasz erdomester2 #12496 üzenetére
ha kifujatod jo lesz havernak is az volt a baj tele volt porral és ezért hangos a venti teker 1000rel de igy se hűti amugy az a 70fok nem veszélyes laptopnál és az 50 se sok terheletlenül ugyhogy ha elviszed valahova szépen ki fogják neked takaritani ha nem értesz hozzá ne mókulj mint azt az elöttem szóló is mondta
SeniorTilla: én 70% beltér 30% kültér
[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
válasz SeniorTilla #12498 üzenetére
"Szívesen megnéznék egy statisztikát, hol használják többet a gépeket: beltérben vagy kültérben."
Ö elég egy besütő nap a szobába nem kell kimenni. (Viszont ha nappal van nem szeretek sötétben ülni).
A feher megoldásod jo ötlet feltéve ha tetszik a delikvensnek.
Természetesen igazad van jo dolog kiülni hülyulni. Csak kérdés hogy ezert mennyit áldozol és mi a fontos. Nekem pl sokkal fontosabb hogy halk legyen a gépem minimális melegedéssel mint hogy uj jatekokkal zökkenőmentesen jatszak (föleg hogy megvagyok nelkülük is). Van aki nembánja ha egy radiator lesz a gépéből csak hordozható legyen és tudjon jatszani. Elég nagy a kontraszt a két tábor között sok alternatívával így ezért is írtam hogy egy adott tulajdonság miatt (mondjuk vga) a többi -felhasználó szempontot, igényt figyelmen kívül hagyva butaság minősíteni egy laptopot mint ahogy a srác barátai tették.
Nekem ugye nem tetszenek a csillogos laposok megsem mondom senkinek hogy ne vegyel olyat mert nekem nem tetszik és én mast vennék. Ha neki ez nem hátrány akkor miért ne. Ugyan ez vice versa.Gyáva népnek nincs hazája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobb2
újonc
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Szeptemberben vettem egy laptopot. Hp 15s-fq5011nh.
Amióta bekapcsoltam a proci venti iszonyú hangos.
Amikor bekapcsolom a gépet hangja sincsen, mintha nem is lenne benne venti.
Majd amikor elkezdem használni, pl megnyitom az operát, a venti sebessége össze-vissza kezd változni. Van hogy kimaxolja magát egy pár percre, és utána visszamegy nullára. Elvittem megnézetni, a fickó frissítette a bioszt meg a drivereket és azt mondta hogy jó lesz, és hogy nem vesz rajta semmi furát észre. De amikor hazahoztam ugyanúgy megbolondult a venti pár perc után. Szinte semmi megterhelés alatt is hangos. Szerintem csak egy hibás hőmérséklet érzékelő lehet. Szerintetek mi lehet a baj?
Köszi.
Hirdetés
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest