Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    válasz szuszinho #27687 üzenetére

    Premium Gold 2.0 esetén devizaszámláról (EUR) jól értelmezem, hogy az utalás külföldre ingyenes, belföldre meg nem?!
    A Gold 2.0 forintalapú számla, azon deviza nem tárolható. A Gold 2.0 esetében a SEPA utalás díja valóban nulla. A SEPA jellegéből fakadóan a nemzetközi utalás Euróban, kizárólag az EGT országai irányába. Viszont SEPA utalás esetében az utalás díja nulla, de a forintot a Rafi váltja át, valamint a bank konverziós díjat is felszámít. Lásd Gold 2.0 kondíviós lista, 11. oldal. Belföldre a Gold 2.0-ról devizát nem tudsz utalni. Forintot utalhatsz egy hazai devizaszámlára, és akkor a fogadó bank fogja átváltani a forintodat.
    Nyithatsz a Rafinál devizaszámlát is, a Gold 2.0-val párhuzamosan. Viszont a 2 számlának semmi köze nem lesz egymáshoz, csak a tulajdonos lesz közös. A standard devizaszámla díjait ebben a kondíciós listában találod, 17. oldaltól. Ennél akár belföldi, akár SEPA, akár normál nemzetközi az utalás fizetni kell.

    Írtam már korábban, hogy mire kell figyelni a bankok kondíciós listáinak értelmezésénél. Keresd ki, én keresésben gyenge vagyok. Ha azt elolvasod, akkor még érthetőbb lesz, amit most írtam.

Új hozzászólás Aktív témák