- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Tartalomjegyzék:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagy Tibor66
csendes tag
Most tötöttem le egy filmet (1080p felbontású), ami Kodi alatt nem megy, MediaCenter alatt igen. Ez miért van? De már korábban is tapasztaltam más filmeknél, hogy Kodi alatt nincs kép, csak hang, a MediaCenter alatt megy minden.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz Nagy Tibor66 #9201 üzenetére
Hogy érted, a KODI lejátszójával nem megy, vagy a Wrapper-el?
-
Nagy Tibor66
csendes tag
V17.0 Kodi van fent és az alatt indítom a filmet, de csak pár másodpercig van hangja, utána elsötétü minden, és feketeség csönddel keverve. A számlálón úgy látszik megy a film, de semmi nem történik.
-
Nagy Tibor66
csendes tag
válasz SunMount3r #9202 üzenetére
Megtaláltam a hibát, köszi.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz Nagy Tibor66 #9203 üzenetére
Mi a lejátszó típusa pontosan, melyik firmware verzió van fönt? Az összefoglalót elolvastad?Mert ajánlnám és rávilágosodnál mi lehet a gond. Ha mindenképp KODI-zni akarsz akkor, ezt rakd fel: kodi-20191121-1ab74b82-shitty-armeabi-v7a.apk, de ez sem olyan jó, mint a HiMedia saját lejátszója Wrapper-el KODI alól indítva (összefoglaló, hogy miért nem). Röviden: Válaszd inkább a Wrapper-ezést és a KODI mint média tár megmarad, de a lejátszás a gyárival fog menni.
Van aztán további opció is KODI-ra (patch telepíthetős), ha nagyon az kell, akkor majd írom azt is, de ismét: a gyári lejátszó a legjobb, a KODI csak médiatárnak/tallózónak és ezek ko-operának a Wrapper segítségével.
[ Szerkesztve ]
-
Nagy Tibor66
csendes tag
válasz SunMount3r #9205 üzenetére
Himedia Q10 pro 2.1.1 firmware verzió van fönt (de még 2018.12.24. dátumú).
Kodi alatt megy a lejátszás Wrapperrel úgy, ahogy az összefoglalóban van.[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
válasz SunMount3r #9205 üzenetére
Ez milyen Kodi, valami mókolt?
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz Nagy Tibor66 #9206 üzenetére
Akkor olvashattad mik a KODI limitációi (általános kb. mindegyik Androdi-os Box-on).
(#9207) embe : Igen, valami módosított fajta, elvileg annyival jobb, mint az "eredeti" fork, hogy megy vele a DD és DTS passthrough a HiMedia Box-okon is (de a HD hangok ezzel sem mennek és a kadencia helyes freki váltáshoz még ezt is külön patch-elni kell). Ide szokták felrakni a frissebb verziókat belőle és a "shitty" (hogy miért ez azt ne tőlem kérdezd ) elnevezésű lesz az.
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
válasz SunMount3r #9208 üzenetére
Köszi! Na meglesem majd.
-
szasanyi
félisten
Májusban jelent meg a 2.1.4 FW azóta semmi. Van arról vmi infó, hogy lesz újabb (jobb) FW kiadás a Q10 Pro-hoz?
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz szasanyi #9210 üzenetére
Amúgy a kínai HiMedai weblapon van fent egy 2.1.5-ös FW a kínai verziójú Box-okhoz 2019-12-10-es dátummal, de ez a fentiek fényében szerintem nekünk nem sokat fog már jelenteni.
Esetleg pcristi csinál majd belőle egy CFW-t az International Box-okra is, ha valaki ezeket is szereti. Mert amúgy nagyon úgy fest, hogy ennyi volt. -
szasanyi
félisten
válasz SunMount3r #9211 üzenetére
Ez nem jó hír, de köszi. Pedig lenne még mit javítani ill. hosszabb távon - további támogatás hiányában - használhatatlanná válhat az eszköz. És ebből adódik is a kérdés: akkor mi lesz/legyen helyette?
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz szasanyi #9212 üzenetére
Jaj, ezt is kérdezték már, de azért ne temessük még full el a lejátszóinkat. Ráér mindenki akkor váltani, amikor konkrét gondba ütközik már (gondom itt az Android-os app-ok kompatibilitására gondoltál főleg). Tehát a kérdésre a válasz ez: [link] Persze csak akkor, ha ragaszkodsz a HiMedia-hoz. A képességeiről sokkal többet nem tudunk egyelőre, de volt itt már róla társalgás, hogy kb. mit tudhat majd és mit nem a processzor hivatalos spec sheet-je alapján. Ha pedig elenged a dolgot, akkor máris vannak jobb lehetőségek más gyártóktól. Én biztos nem vennék HiMedia-t legközelebb, nálam a szupport-jukkal leszerepeltek. Az egyetlen amivel tényleg kimagaslik a jelenlegi mezőnyből az képminősége.
Amúgy ha te is úgy gondolod, akkor a linkelt hsz.-ben leírt "kiskaput" még te is bepróbálhatod és írhatsz egy mail-t a gyártónak, hogy kérnéd a lejátszó(k) támogatásának folytatását. Lehet semmit sem ér, még ha tucatnyian írunk se, de a próbát azért megérné.
[ Szerkesztve ]
-
Nagy Tibor66
csendes tag
válasz SunMount3r #9208 üzenetére
A Kodi alatti Wrapperezés azt jelenti, hogy a lejátszás szempontjából (kép- és hangminőség) mindegy melyik Kodi verzió van fent?
-
embe
nagyúr
válasz Nagy Tibor66 #9214 üzenetére
Tulajdonképpen igen. Szerintem. Hisz itt a player lejátszója fogja lejátszani.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz Nagy Tibor66 #9214 üzenetére
Igen.
-
szasanyi
félisten
válasz SunMount3r #9213 üzenetére
Értem. Hát az aligha érdekel, mert 8K irreleváns számomra és valszeg nem olyan ára lesz ami miatt meggondolnám magam.
No, majd látjuk tavasz körül mik jelentek meg és milyen áron, hogy azok között lesz-e amiben egyáltalán érdemes gondolkodni (ha nem is azonnal, de talán még idén). -
Nagy Tibor66
csendes tag
válasz SunMount3r #9216 üzenetére
Köszönöm, már okosabb lettem.
Azt viszont nem tudom , hogy ha a film lejátszása előtt kiválasztom a 720p, 1080p vagy nagyobb felbontást, milyen Hz értéket kell választanom hozzá.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz Nagy Tibor66 #9218 üzenetére
A felbontást ha 4K-s TV-d van akkor 2160p-re, ha FHD akkor 1080p-re. Tehát a felbontást a TV-d felbontásához állítod és 24Hz mode-ot bekapcsolod a Settings->Playback menüben. Automatikusan fog frekvenciát váltani a filmhez igazítva (kivéve, ha interlaced videót nézel: lásd. összefoglaló) a felbontás pedig a TV-d hez lesz igazítva. Átlag 23.976fps-es (Hz-es) videókkal ennyi. Ha 4K-s TV-d van akkor ajánlom azért jobban átbújni az összefoglalót, mert ott az ajánlott (fix) frekvencia 30Hz. FHD TV esetén mindegy, de a legjobb a 60Hz.
-
kezo0
addikt
válasz SunMount3r #9219 üzenetére
Azért azt jegyezzük meg, hogy a 2160p-re történő felskálázást a tévére is rá lehet bízni, mert lehet, hogy egy jó tévé azt jobban végzi, mint a lejátszó. Ezt mindenki döntse el a saját szeme/ízlése alapján. (A legtöbb esetben az átlagos szemlélő nem fog látványos különbséget érzékelni.)
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
aelfwine
tag
válasz szasanyi #9212 üzenetére
A lejátszó tökéletesen játszik le x264 -el kódolt tartalmakat (majdnem, mert a 10bit -et nem viszi, de azt szinte semmi) és tökéletesen x265 -el kódoltakat. Van dd+, dtshd és HDR. Van frissíthető Kodi. Van 3rd party video player támogatás, mint pl MX Player. Beszéli az NFS -t és SMB1 -et. Tehát amíg nem terjed el újabb A/V encoder nem látom hogy válhatna használhatatlanná az eszköz.
Én 2.0.3 -al használom napi szinten 2 és fél éve a lejátszót (2016 -ban vettem 1.0.0 -val). Hibátlanul működik és visz mindent (avi -tól DVD-n át, FLAC -os x265 -ig). Nem szoktam kikapcsolni, ha mégis, boot -kor magától mountolja egy belső könyvtár alá NAS -ról NFS -en a megosztásaimat. Onnan Kodi (16.1 -et használom még mindig) local folderként -t felnyalja őket. A Kodi wrappert pedig úgy állítottam be, hogy mindent MX Playerrel nyit meg. A DVD -ket MakeMKV -vel kitolom mkv -ba, reencode nélkül, ami nekem is kényelmesebb, mint ISO -val vesződni, a menü amúgy se érdekel.
Így végül is semmit nem használok, ami HiMedia software, sőt amit lehetett kikapcsoltam, vagy kigyomláltam az OS alól hogy a háttérbe se fusson, szal pont nem érdekel mit rontanak el / nem javítanak a programjaikon mivel nekem ez a 3 dolog kell:
1. NFS protokolt beszéljen (pipa)
2. Kodi induljon (pipa)
3. MX Player támogassa a hw -t (pipa)[ Szerkesztve ]
-
emre33
addikt
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz aelfwine #9224 üzenetére
Akkor ne is nagyon frissíts. Én próbáltam berakni az MX Player-t azt hiszem a csak SD videókhoz a playercore-ba, de sehogyan se működött. Valami el van kavarodva vagy az újabb KODI-kkal, vagy a Wrapper-el az újabb FW-ekben. Viszont a gyári lejátszó képminősége azért láthatóan fejlődött azóta.
(#9223) emre33: Nekem egy másik Box-al meg épp az a bajom, hogy látszólag nincs rajta semmilyen DLNA, vagy UPNP, vagy hasonló. A Bubble UPNP és Yatse app-ok sem látják a hálózaton.
[ Szerkesztve ]
-
aelfwine
tag
Ez engem is érdekel. Én odáig jutottam, hogy ezeket töröltem + uninstall:
com.hisilicon.dlna.dmp
com.hisilicon.dlna.dmr
com.hisilicon.dlna.dms
com.hisilicon.miracast
com.hisilicon.android.hiRMService
De még mindig fut innen: /system/bin/dlnaserver
Ha kézzel kilövöm (kill) valami mindig elindítja:
01-04 11:38:06.872 1699 1699 I ServiceManager: service 'dlna.service' died
01-04 11:38:06.966 12783 12783 D DlnaService: DlnaService bind Construct
Amúgy a service list paranccsal látom is a szervizt:
dlna.service: [IDlnaService]
De ha kézzel megpróbálom lelőni azt mondja nem is fut:
am stopservice dlna.service
Stopping service: Intent { act=android.intent.action.MAIN cat=[android.intent.category.LAUNCHER] pkg=dlna.service }
Service not stopped: was not running.
Kb idáig jutottam. Sajna annyira nem értek az androidhoz, hogy értsem miért fut miközben mégse és hogyan kell maradandóan lelőni méginkább letiltani.
De én is kívnácsi lennék az ötletekre.
-
super dríve
csendes tag
Sziasztok! A kérdésem az volna, hogy a q10 pro kezeli és látja e a 3.0 aktív USB hubokat? Szeretném bővíteni a rácsatlakoztathatő eszközöket, de sajnos csak egy 3.0 usb port van. Ezt szeretném bővíteni! Ki is néztem egyet amelyet be is linkelnék...
Néhány táp nélküli vinyót és nagyobb pendrívot tennék rá...
Esetleg használ valaki ilyet vagy hasonlót? Ha van tapasztalat vagy vélemény szívesen meghallgatom!
https://www.rufusz.hu/USB-HUB/TP-Link-USB-3-0-HUB-7-portos-aktiv--C2099720-p59635.html -
sebgutkopf
őstag
válasz super dríve #9227 üzenetére
Latja. Kisebb fogyasztasu eszlozok eseten a tap nelkuliek is mennek.
-
magicbox
senior tag
Elköszönök. Elment a Q5 Pro-m. Nekem már kevés és lassú volt. Helyette egy komolyabb HTPC-s projekt lett, ami iszonyat pénz és szoftveres szívás, de a végeredmény és a teljes körű szabadság miatt megérte. Igazi geekeknek való szórakozás , de SunMount3r tudja a legjobban mert ott is aktív tag Köszönöm mindenkinek a topikban nyújtott segítséget.
iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M4 (2024), Apple Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex
-
papaizmir531
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Himedia Q 10 Pro és passziv 3D LG tv párossal hogyan tudom az .mk3D kiterjesztésű fájlokat 3D-ben látni? A Q 10 saját lejátszója nem látja videó fájlként, a Kodi elindítja de nem 3D-ben?
Mi van rosszul beállítva? ( Az ISO, SBS, OU fájlok tökéletesen mennek.)
Kösz előre is! -
SunMount3r
Topikgazda
válasz papaizmir531 #9230 üzenetére
Hanyas FW verzión vagy? Az mk3D csak a legutolsó 2.1.4-es FW-ben támogatott (elvileg). De át lehet könnyen konvertálni őket 3D BD iso-ba is TSMuxer-el és azt bármelyik FW viszi, vagy szerezd be az eleve 3D BD sio változatot belőle. Ja és mindehhez csak a gyári lejátszó jó a KODI nem.
-
papaizmir531
csendes tag
Kösz!
Az FW 2.1.4-es. A TSMuxer-t kipróbálom. A Kodi alól a gyári lejátszóval hajtom. -
SunMount3r
Topikgazda
válasz papaizmir531 #9232 üzenetére
És szimplán a Media Center-ből próbáltad betallózni és lejátszani az mk3d-ket? (Mert lehet ez is egy KODI/Wrapper probléma).
-
papaizmir531
csendes tag
válasz SunMount3r #9233 üzenetére
Igen, ezt próbáltam azzal leírni, hogy a lejátszó nem ismeri fel videó fájlként. (Én is a Kodi/Wrapper körben próbálok kutakodni, csak azért kérdeztem, hátha van valaki aki már túl jutott rajta.)
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz papaizmir531 #9234 üzenetére
Ha a Media Centerből nem megy, akkor szerintem Wrapper-el sem fog. Talán valami file kezelőt lehetne megpróbálni még (ES vagy Solid Explorer, Total Commander LAN Plugin-al), hogy onnan betallózni és a HiMedia lejátszóját kiválasztani hozzá (azt hiszem "Video Player" a neve.) Amúgy hálózatról böngésznéd be, vagy közvetlen winyóról? Még ez utóbbit próbálnám meg, hogy onnan látja e. Amúgy fura, mert a changelog-ban benne van az .mk3D támogatás, így elvileg mennie kellene.
Még 1 megoldási lehetőség: nevezd át a kiterjesztést .m2ts-re, .ssif-re, vagy .ts-re.
Vagy esetleg még, hogy nagybetűvel legyen: .MK3D -
papaizmir531
csendes tag
válasz SunMount3r #9235 üzenetére
Köszönöm, hogy ennyi időt fordítasz a problémámra. Tovább kutakodok, ha esetleg megoldom, akkor jelentkezem. Mégegyszer kösz!
-
papaizmir531
csendes tag
válasz papaizmir531 #9236 üzenetére
Néha az ember nem azt látja ami a szeme előtt van, hanem amit látni szeretne.
Vagyis az FW2.1.1 nem az FW2.1.4.
Upgradolva 2.1.4-re a Media Center felismeri a .mk3D fájlokat videó fájlként, és le is játssza. De a TV-n továbbra sem jelenik meg a 3D-re utaló jelzés(bal felső sarok), illetve a kép sem adja a mélységérzetet, szemüveggel sem.
A kutatás tovább folyik. -
SunMount3r
Topikgazda
válasz papaizmir531 #9237 üzenetére
Egy utalást találtam a Futeko-n erre és pont ez volt a panasz. Sima 2D-ben játszotta le őket valakinek. Esetleg lejátszás közben a menü-ből a 3D opciókat próbálgasd végig. Amúgy ha sima 2D a kép az azért eléggé látszik és felismerhető, hogy nem 3D-s (szemüveg nélkül ugyebár ilyenkor olyan "szellemképesnek" kellene lennie).
-
papaizmir531
csendes tag
válasz SunMount3r #9238 üzenetére
Hát igen, éppen ez az, hogy nincs "szellemkép". Tiszta, kontúros a kép, s a szemüveggel sem jelenik meg a nagyobb mélység. Persze ha átkapcsolom SBS vagy UO formára akkor mindez "elromlik". A 2D-3D átkapcsolásnál én nem látok változást, szemüveggel sem.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz papaizmir531 #9239 üzenetére
A framerate adaptation be van amúgy kapcsolva?
Mondanám, hogy ránézek a file-ra, de nekem a 2.1.1-es FW van fent.
-
papaizmir531
csendes tag
válasz SunMount3r #9240 üzenetére
"A framerate adaptation be van amúgy kapcsolva?"
Ez melyik menüpont? in Hungarian language? -
papaizmir531
csendes tag
válasz papaizmir531 #9241 üzenetére
Bocs! Megvan! Nem volt bekapcsolva, de a TV most foglalt! Majd jelenkezem!
-
sinci01
aktív tag
Üdv. Jelenleg a 2.0.6 fw van a masinán, és a 17.6-os KODI-t használom. Sok esetben ha beletekerek egy fájlba a 4x-es gyorsításnál hirtelen előreugrik 1-2 perecet. z akkor zavaró, ha egy reklámot tekernék el a felvételből, de jóval többet előreugrik. Lehet ezt orvosolni valahogy? Más is tapasztalta ezt a jelenséget? Köszi!
A 2.0.6-ról tudok frissíteni 2.1.4-re, vagy kell előtte másik verziót felraknom?
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz sinci01 #9243 üzenetére
Akkor most a HiMedia saját lejátszóját használod lejátszásra, vagy a KODI-ét?
A HiPlayer sajnos ilyen egy ideje, elég kezelhetetlen a "tekerője". 2.1.1-en most úgy van, hogy piciket nyomva sokat egymásután lehet rövideket tekergetni, de ez 1 perc felett már idegesítő. Vagy ha hosszan rányomok akkor meg mint a malomkő "ki tudja hol áll meg", mert kontrollálhatatlan, hogy meddig teker bele.
Chapter-eket (ha van a videókban), akkor a gyári táv felső gombjaival lehetne elvileg ugrani, de lehet ez FW függő, hogy épp mit aktivál.
Más távokon (légegereken) szokott lenni külön tekerő gomb is, de még nem nagyon próbáltam a Box-on. Ma este filmezek, úgyhogy megnézem ez hogyan funkcionál (ha egyáltalán).Van még egy megoldás, ezzel a gyári táv alsó gombjait lehet átprogramozni pl. tekerésre is: [link] Kicsit mókolós, de nem olyan bonyolult. Ezt sem próbáltam milyen, mert ritkán használom ezeket a funkciókat.
A KODI lejátszóját pedig inkább ne használd komolyabb videózásra ezeken a Box-okon.
A 2.0.6-ra mehet egyből a 2.1.4. Ajánlom még átolvasni az összefoglalót a plusz beállítások (trükkök) miatt. De amivel kezd: lejátszás közben a gyári lejátszó menü-jében kapcsold be a Framerate adaptation-t.
[ Szerkesztve ]
-
sinci01
aktív tag
válasz SunMount3r #9244 üzenetére
Mindkettő lejátszónál jelentkezik. Az általad linkelt fórum szerint át van programozva a táv, így tudok gombnyomásra tekerni, de ezzel a módszerrel ugrik 1-2 percet, de csak ha 4x-es sebességre kapcsolom. Ha 2x-es akkor szépen teker, de amint megnyomom a 2-es gombot, hogy váltson 4x-es vagy nagyobb sebességre, már ugrik is.
Ha a KODI nem jó, akkor milyen lejátszót használjak?[ Szerkesztve ]
-
Nagy Tibor66
csendes tag
HiMedia Q 10 Prom van, és a múltkor a TV résznél jártam, azóta minden bekapcsolás után ezt írja ki:
PVR ügyfelek: ARGUS TV client
Kiegészítő betöltése sikertelen.
Ismeretlen hiba lépett fel.
OK.
Hogyan lehet ezt eltüntetni? -
SunMount3r
Topikgazda
válasz Nagy Tibor66 #9247 üzenetére
és a múltkor a TV résznél jártam-> Ez mit jelent pontosan, milyen "TV résznél"? Ahogy nézem a Kodi alatti valamilyen IPTV kiegészítőről van szó, vagy valami Android-od app?
-
Csigaciusz
csendes tag
Egy kérdésem lenne? Meg lehet-e oldani a gyári lejátszó használata mellet a hang időzítését? Optikai csatlakozót használok, nincs az erősítőn hdmi. Más lejátszó progikkal működik, de azok gyengébb minőséget nyújtanak. Előre is köszi.(HiMedia Q5 Pro. FW. 2.1.4)
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz Csigaciusz #9249 üzenetére
Valóban a gyári lejátszó a legjobb, de ezt sajnos nem lehet benne. Gondolom csúszik a képhez képest? Az is fura, hogy miért, elvileg nem kellene. Mik a hang kimenet beállítások pontosan a Settings->Playback-ben?
Amúgy ha másik lejátszót használsz, akkor azzal is csúszik? MXPlayer-el nézd meg, meg esetleg a KODI saját lejátszójával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- ASUS routerek
- Elektromos autók - motorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Játék télapó sapkáért, csak PH! segítőknek. (2024) Ha nem vagy segítő, ne írj bele!
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest