Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SunMount3r

    Topikgazda

    válasz WaterWave #7269 üzenetére

    Pont azt írtam, hogy azokat a pluszokat soroljad, de persze nem muszáj. Az e-ARC-ot még meg-megértem, az még jól is jöhet. Bár csak 1 kábellel kell több nélküle. Engem pl. a streaming szolgáltatók hidegen hagynak és a TV-ből sem tudom elképzelni, hogy mikor fog olyan csatorna lenni, ahol többcsatornás HD hangokkal mennének a műsorok (meg egyáltalán milyen műsorok? :D ).

    A HDMI 2.1 egyéb előnyei viszont érdekesek, pl. az adaptív frekvencia és késleltetés nélküli freki váltás. Az előbbi csak játékoknál (ha lesz ezt támogató konzol és videokártya, majd kitudja mikor) lesz érdekes, de az is kérdés, hogy mennyire, mert a TV nem monitor, a max 60Hz/fps ameddig fel lehet menni, azt meg azért egy modern játékgép fixen tudja hozni. Szóval nem tudom, hogy a gyakorlatban ez mennyire lesz majd előnyös, vagy lesz e egyáltalán valami látszatja. Az azonnali freki váltás viszont a média lejátszásnál is jól jön, de azzal a mostani pár másodperc sötét képernyővel még simán együtt tud élni egy komolyabb házimozis is. Viszont ha sok és rövid videót pörget az ember egymás után akkor hasznos lehet. Szóval a használattól függ. Többet így hírtelem nem is tudok, hogy mi lenne még... Nyitott kérdés, megéri e most még várni és majd kifizetni a felárat a HDMI 2.1-es erősítőkre/ért.

    Bt-n, vagy Wi-Fi-n átküldeni a telóról rá a hangot? Ok, mondjuk jó ficsőr, de csak amolyan "alkalmi", a minőségi zenéhez nem sok köze van. Telós távvezérlő app-ja már szinte mindegyik AVR-nek van, ez szinte alap, ez biztos jó ficsőr, de szintén nem elengedhetetlen. Konfigurálni szerintem elég egyszer a dolgokat, max akkor megint, ha valami változás van a láncban. Azt már írtam, hogy streaming app-ok hidegen hagynak, mást meg mit kellene tudnia egy AVR rendszerének? Az SMB-s hálózati zene lejátszás a másik dolog amit jó ha tud, de nem elengedhetetlen, hiszen a média player-ből, vagy a a HTPC-ről pl. épp KODI alól is ugyan úgy rá lehet küldeni a passthrough PCM-et és akkor nem is kell a saját app-jával szenvedni.

    De kíváncsi vagyok te mit tartanál még olyan fontosnak...

Új hozzászólás Aktív témák