- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz desolator #40800 üzenetére
Mi akadályoz meg abban, hogy az eredeti kábelt kiszedd a csatlakozókból és helyükre rögzítsd az újat? Ha netán a vastagsága zavar, vagdoss le bátran a szálakból annyit, hogy beleférjen.
(#40794) Kikiri7
Már hogy a bánatba ne jönne ki, hogy 6 vagy 16 centis membránokból érkezik a hang?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ghiro
csendes tag
Sziasztok!
Hosszas vekengés után (és mivel folyamatosan ezen kattogott az agyam és a munkáim se haladtak) döntöttem. Rendeltem egy Dali Concept 6 5.0 szettet és egy Marantz 6005 -ös erősítőt. A Dali már megjött a Marantz majd holnap. 400-ból megvan az egész ez volt az eredeti terv is.
A bejáratással kapcsolatban szeretném kérni a tanácsaitokat, valamint ajánlást kérek hangfalkábelre. Valamilyen belépő szintű kábelre lenne szükségem amit később szívfájdalom nélkül tudok lecserélni.
A háttér sugárzókhoz saccra 8-8m kábel fog menni.
Üdv!
-
erdoke
titán
válasz Kikiri7 #40794 üzenetére
Ha a Concept 5.0 mellé még raksz egy jófajta subot, azért filmnél is fogod hallani a különbséget. Talán egy Acoustimass 15-höz képest már nem akkora a differencia, de még annál is jobb lenne az említett kombináció, nemhogy a 6-hoz viszonyítva.
Ha van helyed, akkor inkább a nagyobb. Én is lecserélném a 10 éves Bose-t, ha bármi jobb elférne a régi szekrényeken...[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
robi0604
őstag
Nincs értelme alsó-kategóriás kábelekkel bajlódnod.
Nézz szét használtan és a kácsától is kérhetsz segítséget, majd próbára kábeleket.
A meghallgatás saját rendszerben itt lehetőség szerint ugyan olyan fontos, mint más elemnél.Minek veszel Ferrarit, ha 50-nel közlekedsz...
-
törölt tag
Bejáratás: végülis semmi különös,csak alacsonyabb hangerőn folyamatosan járatod,mintegy "háttérrádiózol" és csak lassan növeled a hangerőt, és ezt kb. 120-150 órát(egy-két hét alatt megvan).
Menj a Kácsaaudióban ott tuti fognak jót ajánlani. És minek veenél belépőt? Olcsobb minőségit vegyél.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
A Conceptnél legalább egy kategóriával magasabb hangdobozok illenek a Marantz 6005-höz. Mi Quadral Aurummal és Ikon MK2-vel teszteltük, azok passzolnak hozzá.
1:2 helyett 1:1 lesz az arányod, adtál a kakinak egy pofont!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
robi0604
őstag
válasz bajnokpityu #40811 üzenetére
Ebben Dorian biztos megerősít.
Minek veszel Ferrarit, ha 50-nel közlekedsz...
-
BBéci
legenda
válasz bajnokpityu #40811 üzenetére
Komoly, szakszerű tuning sokat javíthat rajta, de akkor sem vennék Conceptet egy Marantz SR-6005 mellé. Meglepően jó hangú erősítő, sajnálom, hogy nem kötöttük be, meglepődtél volna!
Nemsokára kapom az utódját.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ghiro
csendes tag
Sajnos /ha csak a Dalit vesszük alapul/ a magasabb kategóriás pl: Ikon jelentősebben drága.
A concept-hez meg csak azért hogy meglegyen a 2:1 arány nem akartam 100 ft-os erősítőt.
Minden esetre ez már így van ebből kéne kihozni a legjobbat úgyhogy vissza az eredeti pontra:Bejáratás: hogyan?
Kábel tippek?Köszi
-
Széna Tom
csendes tag
Segítsetek lszi, mert nem találom a választ sehol. Mediaplayer hdmi-vel van az erősítőre kötve. Hallgatom a zenét. Minden nóta végén látom az erősítőn, hogy elveszti a jelet, majd az új szám kezdetekor újra kapja és küldi is a hangfalakra. A baj csak az, hogy így a számból az első 1-2 másodperc mindig lemarad. Kérdés, hogy ez hdmi sajátosság, vagy az erősítőben keressem a hibát? (Nem igazán tesztelgettem még coax, optikaival, mert elég macera mindig kibontogatni az erősítőt a helyéről, de ha az segíthet, akkor kénytelen leszek átkötögetni)
köszi
-
BBéci
legenda
válasz Kikiri7 #40817 üzenetére
Szívből ajánlom az MJ Acoustic Xeno szettet, amennyiben fontos a kis dobozméret.
(#40818) ghiro
Bejáratásra Sanci válaszolt, kábelekre is írtak tippeket a fiúk.
A tuningot feltétlenül ajánlom!!![ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #09634560 #40823 üzenetére
Igazad van, de a Lektor 110000 forinttal drágább lett volna, az már nem fér a keretbe, ahogy az általam javasolt Ikon sem.
[ Szerkesztve ]
-
robi0604
őstag
válasz Széna Tom #40826 üzenetére
Milyen erősítőd van?
Akkor szokott ez problémát jelenteni, ha az adott forrásra az "AVR select" beállítás van eszközölve.
Ez leegyszerűsítve azért van, mert nem tud olyan gyorsan váltani az optimálisra, de némelyik még sztereóban is csinálja.Minek veszel Ferrarit, ha 50-nel közlekedsz...
-
erdoke
titán
válasz robi0604 #40830 üzenetére
Erről jut eszembe, néha lekapcsol a kép a TV felé az SR6006-ból, ha a UPC- STB-ból jön a jel (azaz tévézünk). Állítgattam rajta, és már sokkal ritkábban csinálja, de még előfordul néha. A hang ilyenkor is rendben van, a kép viszont csak feketeség, amire kiírja a tévé a bemenetet. Mitől lehet? Az biztos, hogy nem képernyővédő, vagy energiatakarékossági funkció. A legfrissebb FW van az erősítőn.
Szerk: Ha bármelyik eszközt ki-bekapcsolom, vagy a tévén bemenetet váltok, majd vissza, akkor meggyógyul.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
BBéci
legenda
válasz Kikiri7 #40836 üzenetére
Szerintem a Chorus zeneibb, finomabb, lágyabb, részletezőbb.
Ízlés dolga, neked kell dönteni. Én gondolkodás nélkül a Focalt választanám, nem véletlenül van az autómban Utopia szett.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Jamboo529
senior tag
Belépő szintű erősítő vétele.
Tegyük fel mindkettő megkímélt, ugyanannyira használt állapotban van.
Árban is kb. egyformák.
Melyiket választanátok?Denon AVR-1908
vagy
Onkyo TX-SR-605[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Kikiri7 #40838 üzenetére
A Focal, korábban JM Lab, a világ egyik legelismertebb, legnevesebb gyártója, Utopia nevű csúcsmodelljeiket szinte mindenhol etalonnak tekintik, azoknál jobb nem létezik, csak ugyanolyan, vagy hasonlóan de másképpen jó. Az abban alkalmazott újítások, különleges technikai megoldások, persze egyszerűsített, gazdaságosabb változatban, beköltöznek az olcsóbb modellekbe is.
A Chorus nyilván nem hasonlítható az Utopiához,de hangjában felfedezhetőek azok a jegyek, amik a nagy testvér(ek) sikerességét, kedveltségét eredményezik. Ha meghallgatod, számodra is egyértelmű lesz, miért azt ajánlom, többé rá sem fogsz nézni Dalikra.(#40843) Jamboo529
A Denont választanám.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Ez az 1:2 arány ökölszabályként működik, működhet csak, hiszen mindenki tudja, hogy árkategóriákon belül léteznek árát érő, rossz és jó vételek.
Marantz 6005-höz nem tökéletesen ideális a Concept, viszont szerintem kifejezetten jó vétel, (hát még amikor 140ezer volt belőle az 5.0 szett) mert a 6-os eléggé tuningbarát (értsd, átlagnál nagyobb javulást okoz) így jelentős pénz spórolható kisebb kompromisszum árán. Denon 2809 erősítőm a 6000-es Marantzok szintjén van, (tehát eredeti ár szerint túlméretezett a Concepthez) mégis amikor lecseréltem rá a Marantz 4001-et (ár szerint ez a kategória való a Conceptekhez) nagyon nagy mértékben javult a hang-élmény.A Focal Chorus természtesen jóval magasabb kategória a Concepteknél, ez egyértelmű. Ugyan még nem hallottam, csak az Utopiat, de az aztán maradandó élményeket okozott
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Jamboo529
senior tag
Kösz, és ehhez passzolna egy Proson Event 1 szett, egy ilyen SUB-bal?
Mindenki monda, hogy hallgatózni, de nekem se időm se lehetőségem Pestre menni, "csak" emiatt.
Valószínűleg csak mások véleménye alapján fogom megvenni.Ja és javarészt mozira lenne!!
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest