Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Jozsó

    tag

    válasz Brogyi #3043 üzenetére

    Azért nem rakok egyelőre össze egy másik szervert mert a két proci két olyan alaplapban van, ami eléggé rossznak nézett ki, mikor kiszereltem őket a helyükről. Vagyis, ha arrafelé megyek, akkor valószínű kell egy alaplap.

    A torrent egyértelműen processzor limitált ebben a sebességben. Először egy 2GHz-es celeron volt abban az alaplapban, az olyan 150-160 megabit-ig bírta. A P4-gyel tudtam felmenni 180-190-re.

    Azt nem tudom, hogy a több mag segítene-e, hogy vajon a transmission nekiállna-e használni.

    A vincsi valóban kérdéses lesz, mert samba-n keresztűl nem igazán tudtam még 350-380 megabit fölé menni, de azt nem tudtam eldönteni, hogy itt meg nem az alaplap korlátjába ütközök-e.

    Egyébként van még jópár dolog a szerveren (samba, ftp, apache stb), de csak a torrent tudja megizzasztani.

    Az asztali gépemben egy i5 van, az simán viszi a 200 megabitet, ott ahogy nézem a terheléseket menne az 500 is. Mondjuk SSD-t nem raknék torrent alá, mert érzésre nem lenne túl hosszú életű.

    (egyébként tisztában vagyok vele, hogy ez mennyire "first world problem", csak mindig úgy voltam vele, hogyha van vmekkora sávszélességem, akkor azt tudjam már kihasználni. Diginél meg nincs lényeges különbség árban 200 és 500 megabit között. az 1000 sem olyan drága, de azt már biztosan csak SSD-vel lehetne kihajtani, és még ott sem teljesen, mert 800-900 körül beleütköznék a router korlátjába)

Új hozzászólás Aktív témák