Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz tvamos #36188 üzenetére

    Műszaki szempontból minél kevésbé lobog, annál jobban szól. A labirint nem nagyon értelmezhető dolog, ha nagyon sok részre bontott TL, akkor értelmetlen frekvenciákon rezonál, ha nagyon hosszú reflexnyílás akkor meg túl alacsony frekvenciára hangol, és olyan mintha zárt doboz lenne. Ha csillapítod, és akusztikus mocsár szerűséget csinálsz, akkor is.
    Normálisan méretezett b-reflex doboz általában jobban működik ezektől (csővel vagy dobozból kialakított nyílással is megoldható, de utóbbi bonyolultabb).

    A 300mm-es autós mélyhangszórók többnyire maximum 60 literben működőképesek, és a harminc Hz f3 megcélozható velük, de cserébe nem túl érzékenyek. Hogy ebből mennyit fogsz hallani, az nagyrészt a környezet hatásaitól függ.

    #36189 bkercso
    Jó, de kezdjük ott, hogy jó TL-t a topikbol senki nem tud csinálni, de tervezni sem.
    Nagyon sok lehetőség egyébként nincs, 40-80 liter, 28-35Hz közötti hangolás bármelyik ma kapható 300mm-es hangszóróhoz jó. Körülbelül.
    Nem néztem meg az xls-t, mutat ez diagramot a főbb jellemzőkről legalább? Meg mennyire paraméterezhető normálisan? Ha nem elég részletes, akkor ott az unibox vagy winisd, vagy valami hasonlóan pontos szoftvert érdemes keresni.

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák