Aktív témák
-
LucifeI2
őstag
Nem tudja valaki, hogy a teljes kiörlésű töknölybúzaliszt-nek pontosan mekkora a fehérje és a szénhidrát tartalma? Sehol se találom. Vagyis a szénhidrát tartalmát megtaláltam, bár nem tűnt valami megbízható forrásnak.
-
LucifeI2
őstag
válasz BÁ Nutrition #8447 üzenetére
De bele akarom. Rizs,csirke,zabpehely,tojás kaják néha kikészítenek. Vinni akarok az étrendembe vmi változatosságot ( de olyan kajákból, amiket szintén egyszerű elkészíteni). Csináltam most ebből a lisztből palacsintát, azt ettem túróval. Ki akartam számolni pontosan mennyi van benne. Most csak úgy számoltam vele mintha teljeskiörlésű kenyér lenne, az meg amint írták 7-8g szokott lenni. De olvastam, hogy a töknölybúzslisztnek nagyobb a fehérje tartalma. A palacsinta amúgy finom volt, egyszerű is elkészíteni.
-
LucifeI2
őstag
-
LucifeI2
őstag
Hal meg krumpli is rajta van az étlapomon, csak azokat ritkábban eszem. Tulajdonképpen olyasmi "receptekre" lennék kíváncsi, mint a teljeskiörlésű kenyér + tonhal + majonéz, vagy barbecue-szósszal leönteni a tonhal konzervet. Amit rettentő egyszerű elkészíteni de mégis finom. Úgy készít ki, hogy szinte fél éve ugyan azt eszem minden nap, és mostanában egyre nehezebben megy le egy két kaja. Többniyre csirkemellet eszek, de néha csirgecombot sütöttem (fő a változatosság ), bőrét rajtahagytam mert szerettem, de most már undorodom tőle, konkrétan hányingerem van tőle ha megérzem az ízét.
Tésztából amúgy milyet ajánlotok? Tésztákat elég ritkán eszek. Abból is valami olyan kéne ami teljes kiörlésű gondolom.
Amúgy elég jól haladok, igaz rettentően vékony voltam, azért "nőttem" ennyit. 193 cm vagyok és 57 kilo voltam, mint egy csontváz úgy néztem ki, most 78 kilo vagyok fél évvel később és emberibb alakom van. 93 a célom, de valószínű nem fogom ott abbahagyni, mert nagyon megtetszett a gyúrás. Egy hét után már hiányzik, ha nem edzhetek...
-
LucifeI2
őstag
Találtam olcsó csirkemellet 1090 Ft. / kg áron. Be is vásároltam 30 kilot. Eddig tescos szart vettem, ami 1499 volt, igaz most akciósan 1200 a tescoban, ez viszont házi csirke 1090-ért.
Ti mennyiért veszitek a csirkét? Mert én ennél olcsóbbat nem találtam sehol se.
-
LucifeI2
őstag
válasz adequate_cou #9496 üzenetére
Jah, az lesz következőre, csak most nem én rendeltem, mert ismerősöm említette nekem ezt a húsboltot és ő rendelte nekem, én csak elmentem érte.
-
LucifeI2
őstag
Lehet kapni kókuszolajat gyógyszertárban?
-
LucifeI2
őstag
Szétrepedt a bőr a bicepszemen, vagy megnyúlt( igazából nem tudom, mi ennek a megnevezése). Azon kívül, hogy szedem a vitaminokat és kenem kókusz olajjal, tudok még valami mást csinálni? El fog tünni valaha is, vagy ott marad örökre? Esetleg halványul?
-
LucifeI2
őstag
válasz BÁ Nutrition #12319 üzenetére
szedek
-
LucifeI2
őstag
-
LucifeI2
őstag
válasz nepszter1 #14207 üzenetére
Ez nem mind gyúros, de én gyűjtögettem egy párat. Inkább motiváló idézetek. Az összes angol Nekem ezek a kedvenceim:
Mirrors don't show progress, they just show how much work is left to do.
Eat everything that is dead and kill the stuff that is still alive, then eat it.
If you don’t squat, you’re gay.
"The mind is the limit. As long as the mind can envision the fact that you can do something, you can do it, as long as you really believe 100 percent." -Arnold
"If it is important to you, you will find a way. If not, you'll find an excuse."
"I hated every minute of training, but I said, don't quit. Suffer now and live the rest of your life a champion." - Muhammad Ali
"Pain is only weakness leaving the body"
Quit? You know, once I was thinking about quitting when I was diagnosed with brain, lung and testicular cancer all at the same time, but with the love and support of my friends and family, I got back on the bike and won the Tour de France five times in a row. But I'm sure you have a good reason to quit.
-Lance ArmstrongThe last three or four reps is what makes the muscle grow. This area of pain divides the champion from someone else who is not a champion. That's what most people lack, having the guts to go on and just say they'll go through the pain no matter what happens. -Arnold Schwarzenegger
-
LucifeI2
őstag
Buzi eső miatt beázott a pince, venni kellett egy szivattyút, hogy tudjak edzeni... Megpróbáltam bokáig érő vízben gugolni gumicsizmával, de nem volt az igazi.
-
LucifeI2
őstag
Igazából kezdő szakaszban a teljes testedzés nem csak az első hónapban jó, én ezt a saját bőrömön tapasztaltam. 7 hónapja csinálom és 19 kilot nőttem ettől az edzéstervtől. Előtte másikat csináltam, azzal együtt 10 hónap alatt nőttem 27 kilot, ami szerintem nem rossz teljesítmény. Igaz rettentő vékony voltam (57 kilo ), azért volt ilyen gyors a növekedésem, meg magas is vagyok a 193 centimmel.
-
LucifeI2
őstag
válasz peetmaster #18848 üzenetére
Én se vagyok Scitec ellenes, de azt kell mondjam tényleg nem valami jó, legalábbis nekem nem jött be. Eddig 3 féle tömegnövelőt próbáltam és abból 2 Scitec-es volt (Volumass 35, Jumbo). Most vettem egy Dymatize Mega Gainert és azt kell mondjam sokkal jobb. Az íze ennek se a legjobb, de ha ezt megiszom, akkor fél óra után már tudok enni, míg a Jumbo és a VM35 annyira felkavarta a gyomrom, hogy 2 óráig nem tudtam kajára se ránézni. Másban nem hiszem, hogy van akkora különbség a tömegnövelők között, de ez nekem nagyon fontos volt.
-
LucifeI2
őstag
válasz Snoop-y #22502 üzenetére
Nekem is a guggolás a mániám, most léptem át a bűvös 100-as határt. Nagyon jó érzés volt. 2 hónapja váltottam edzéstervet, akkor 80 kiloval guggoltam, most 2 hónap után ment a 100-ba 5 ismétlés. Én az elején, ha jól emlékszem akkor 50 kiloval kezdtem 8 hónapja és teljesen nulla edzés múlttal.
Mennyivel guggolnak az emberek átlag egy év után? Én itthon edzek ezért nincs nagyon viszonyítási alapom.
-
LucifeI2
őstag
Nincs valami olyan tömegnövelő, aminek "semlegesebb" íze van? Úgy értem, hogy nincs halálra cukrozva, egyszerűen annyira rossz az összes, hogy szenvedés meginni.
-
LucifeI2
őstag
válasz PókerFész^^ #28598 üzenetére
Nekem volt egy málnás Volumass-om, annyira rossz volt, hogy odaadtam az egész vödröt ajándékba egy haveromnak, de még ő se bírta meginni, a végén a kukába kötött ki. Konkrétan hányás íze volt.
-
-
LucifeI2
őstag
válasz mocsanisi #29127 üzenetére
Az inkább a lényeg, hogy a kezdők nagy része rossz dolgokra fókuszál. A lényeg az lenne, hogy az elején csináld az alap gyakorlatokat pl. fekvenyomás, guggolás, felhúzás és ezeken emeld a súlyt. Egyél, igyál eleget és aludj napi 8 órát.
De a legtöbben úgy kezdik, hogy elmennek vesznek jumbot, isszák két pofára meg minden szirszar tápkieget, aztán 1 hónap múlva nézik hogy a tricepsz alsó harmadának a negyede egy kicsit le van maradva a többi résztől, ezért keresnek rá valami tricepszalsóharmadnövelő gyakorlatot. Közben az egész testük le van maradva, szimplán nincs izomtömeg rajtuk, totálisan felesleges fókuszálni külön az izmaidra amíg nincs valamilyen alap izomtömeged.
-
LucifeI2
őstag
Esetleg nem tudja valaki, hogy hol tudnék beszerezni olimpiai méretű(44-45cm átmérő) 20 kg-os tárcsákat, ami rámegy 50mm-es olimpiai rúdra?
-
LucifeI2
őstag
válasz PazsitZ #29474 üzenetére
5 max. nyomás bicepsz az nem éppen reális, mert aki erőre megy általában leszarja mennyivel tud bicepsz curlt csinálni, mivel nőni fog a bicepsze a többi gyakorlattól, de ha mégis növeszteni akarja akkor 8-12 ismétlést szoktak javasolni. Az én edzéstervem pl. úgy épül fel, hogy piramisba megyek fel és a legvégén van egyetlen egy darab 5 ismétlés max-os szetem. Így néz ki valahogy:
Hétfő:
guggolás: piramisba 4x5 aztán 1x5 a végén (pl. 60,70,80,90,100)
fekvenyomás: piramisba 1x5 maxig
barbel row: (ennek nem tudom a magyar nevét): piramisba 1x5 maxigSzerda:
guggolás: ugyan az a súly amint hétfőn használok, de a csak 4 set van és a 4-nél a a súly ugyan az amit a harmadiknál használtam.
Fekvenyomás ferde padon: 4 set, de ugyan úgy a végén 5 ismétlés max.
Felhúzás: 4 set, a végén 5 ismétlés max.Péntek:
Ugyan az, mint hétfőn, de az 5. set most nem 1x5 hanem 1x3 és a súly-t amit használtam hétfőn az 5-ös maxomhoz, azt emelem 2.5%-kal. Majd jövő hét hétfőn ezt a súlyt fogom használni az 1x5-ös sethez. Minden gyakorlat után van még egy 8 ismétléses set, ahol a súly ugyan az amit a 3. setnél használtam. Van még tolódzkodás és felhúzás kiegészítő gyakorlatként.
Szóval röviden a lényeg, hogy a súlyok 2.5%-kal mennek fel minden héten.
Az edzésterv amúgy itt megtalálható angolul.
[ Szerkesztve ]
-
LucifeI2
őstag
válasz Manitou #29479 üzenetére
Nem tudom, hogy van-e úgy értelme. A szerdai edzés segít a regenerációban és felkészít a péntekire. Én sose hagytam még ki egy edzést sem, úgy hogy nem tudom mik a következményei. Azt viszont tudom, hogy nem érdemes nagyon faszkodni a programmal. Én pl. kipróbáltam, hogy felhúzásból 2*8-at csináltam, és annyira leterhelt, hogy nem tudtam regenerálódni, minden gyakorlatba megakadtam és vissza kellett vennem őket. Igazából csak úgy tudod meg, ha kipróbálod.
Egy izomcsoportra heti 3 edzés van itt, de a szerdai az elég könnyű nap. Habár a felhúzás engem úgy szét szokott gyilkolni, hogy utána le kell feküdnöm egy órára aludni, mert nincs életerőm De azt szerintem el lehet hagyni, vagy átteni hétfőre.
Attól függ mennyivel vagy lemaradva a gyakorlatban. Én pl. a felhúzást elhanyagoltam eddig, ezért most az utóbbi hetekben sokkal több súlyt tudtam emelni. Én se emelek még nagy súlyokat, de guggolásnál meg fekvenyomásnál nem tudtam már edzésenként rápakolni a súlyokat. Felhúzásba most pl. így mentek a súlyok:
hét1: 90
hét2: 97.5
hét3: 105
hét4: 110Ez még mindig kevés, mert ennyivel guggolok, és általában a felhúzás több szokott lenni, mint a guggolás, úgy hogy következő héten, megint 5-öt pakolok rá úgy néz ki.
Nekem is az volt a bajom, hogy túl hamar váltottam erre az edzésterve, simán tudtam volna még egy kezdő edzéstervet használni és azzal felmenni a mostani erőszintemre, mert ezzel sokkal lassab volt. Viszont nagyon jó edzésterv, én imádom. A súlyok mennek felfele és ha kajálsz rendesen a súlyod is megy felfele.
-
LucifeI2
őstag
Nem, mert felesleges. Intermediate-nek számítok. Az intermediate szintet kb. 6 hónap alatt el lehet érni, és ez a szint utána kb. 2 évig bőven tart. Az intermediate annyit jelent, hogy már nem tudsz minden edzésen súlyt tenni a rúdra, hanem hetente tudsz csak emelni, röviden.
becso13
Mellről nyomást be lehet tenni szerdára, tetszés szerint a ferde pados gyakorlat helyett. Hátszélesításre ott a húzodszkodáss és a barbell row (asszem döntött törzsű evezés a neve).
[ Szerkesztve ]
-
LucifeI2
őstag
válasz Woodslave #29513 üzenetére
Ha elolvasod amit írtam, akkor látod hogy az van lemaradva, és azt máshogy csinálom jelenleg, hogy felzárkózzak. Itt meg tudod nézni a táblázatokat, hogy kb. ki hova sorolható be. Én testsúlyom alapján a többi gyakorlatban mind az intermediate-ba tartozok, semmi varázslatos dolog nincs ebben. A legtöbben akik edzenek ebbe a kategóriába tartoznak.
Jojo5
Szerintem meg amíg nem próbáltál ki valamit, addig felesleges elítélni. Mennek felfele a súlyok, és közben az én súlyom is megy felfele. Ennél többet én nem várok el egy edzéstervtől, amíg ez működik, hülye lennék változtatni. Nyílvánvalóan egy profi testépítő jobban fog fókuszálni, az egyéni izmokra, hogy itt ott behozza a lemaradást. De én jelenleg nem rendelkezem akkora izomtömeggel, hogy ennek bármi értelme is legyen.
-
LucifeI2
őstag
Nekem az tűnik logikusnak, hogy ha nagyobb súlyokat tudsz mozgatni akkor növekedni fog az a potenciális izom tömeg amit építhetsz szteroidok nélkül, szóval kell egy alap erőnlét. Én ezt el szeretném érni mielőtt bármi féle testépítő edzéstervet csinálnék.
Habár jelenleg annyira megtetszett ez a mostani, hogy lehet sose fogok csinálni 5x5-ön kívül mást. A legjobb benne, hogy folyamatosan van motiváció, mert tudod, hogy most több súlyt kell emelned, mint múlthéten, és ezért számomra nem tud unalmassá válni ez az edzés.
-
LucifeI2
őstag
válasz kovsol #29526 üzenetére
Igen és itt egy calculator, hogy átszámold kg-ba.
1RM = 1 Repitition Maximum
[ Szerkesztve ]
-
LucifeI2
őstag
válasz Manitou #29565 üzenetére
Ennél a programnál amúgy is jobb alacsonyabban kezdeni az elején és kb. 4 hét alatt feltronászni magad a jelenlegi 5 rep maxodra. Utána pedig már minden héten új rekord lesz. Én amikor váltottam erre egy olyan programról ahol 8-12 ismétlést csináltam, nagyon szokatlan volt az elején, hogy sokkal nagyobb súlyokkal kell dolgozni.
-
LucifeI2
őstag
Az ilyen guggolás sűrű jelenség az edzőtermekben? Vagyis inkább guggantás vagy én nem tudom, hogy mi ez, de nem nevezném guggolásnak.
[ Szerkesztve ]
-
LucifeI2
őstag
válasz macikos #30103 üzenetére
Én nem értem ezeket az embereket, ez a fél guggolás még a térdre is káros lehet. Egy guggolásnak kb. így kéne kinéznie, innentől kezdődik, ami ez felett van az nem guggolás.
Böngészés közben találtam még pár gyöngyszemet. Itt van feri mester. Ez meg no comment, nem is néztem a guggolást az elején, csak a spottert. Nem értem, hogy szedné le róla így a súlyt, ha nem bírna felállni vele, az a 180 kilo pedig már nem kevés. Én nem is mernék igazából erőkereten kívül guggolni nagy súlyokkal.
Azt nem értem mi a farncnak teszik fel ezeket youtube-ra? Azt hiszi az ilyen, hogy ő 200 kiloval guggol? Szerintem a 130 kilo is nehezen menne neki, ha lemenne normálisan.
-
LucifeI2
őstag
válasz God Vazzeg #30122 üzenetére
Nem is nagyon tudok foglalkozni vele, mert itthon edzek. Ezért is volt annyira meglepő számomra, hogy létezik ilyen fajta guggolás is. Inkább viccesnek találtam, ezért kerestem még pár ilyen videót. Pedig nem szép dolog mást kinevetni.
-
LucifeI2
őstag
válasz macikos #30280 üzenetére
A mostani testépítők lába pl. szerintem aránytalanul nagy, és nem nyújt szép látványt. Itt van Coleman vs. Arnold képe. Egyszerűen Arnold szerintem mérföldekkel jobban néz ki, Coleman lába meg bele visszataszító.
-
LucifeI2
őstag
válasz macikos #30282 üzenetére
Igazából nem vagyok otthon testépítésben, de akiket láttam mostanában, azoknak mind ilyen visszataszító lábuk volt. Nem pont a nagy láb ellen vagyok, hanem ami ennyire nagy, mint Coleman. Számomra csak esztétikusabbnak tűnik a kisebb és arányosabb láb. Mondjuk nekem a túl nagy kar sem tetszik annyira, úgy hogy nekem ilyen elfuserált ízlésem van. Aki eddig a legjobban tetszett nekem az Frank Zane, neki volt a legarányosabb fizikuma azok közül akiket eddig láttam, de mint mondtam annyira nem vagyok otthon a témában, nem ismerek olyan sok testépítőt.
-
LucifeI2
őstag
válasz God Vazzeg #30300 üzenetére
Én nem bíráltam más munkáját, csak leírtam a véleményemet róla, attól még nem ítélek el senkit, mert neki hatalmas lába van, szimplán számomra nem túl esztétikus.
-
LucifeI2
őstag
válasz Woodslave #31129 üzenetére
Íme:
"Thanks for bringing this up. Squat depth is critically important, but so is correct form. ATG-level depth most usually requires that the lumbar muscles relax the lordosis and that the hamstrings relax before extreme depth can be reached. It doesn't sound like a good idea to me that anything be relaxed in a deep squat, since doing this kills your good controlled rebound out of the bottom and risks your intervertebral discs. Those rare individuals that can obtain ass-to-ankles depth without relaxing anything might be able to get away with it, but as a general rule you should squat as deep as you can with a hard-arched lower back and tight hamstings and adductors. This depth will be below parallel, but it will not usually be "ATG".
-Mark Rippetoe
"ATG = ass to grass.
De igazából érezni is lehet, én is ha lentebb megyek, a derekam egyből sokkal lazább lesz, nagy súlynál nem bírom feszesen/egyenesen tartani. A lényeg, hogy nem éri meg lentebb menni ha az az ára, hogy az izmaid ellazulnak, és tényleg nagyon ritka aki teljesen bele tud ülni úgy hogy mindene feszes marad.
-
LucifeI2
őstag
Most telt el egy év amióta elkezdtem edzeni. Leírom az eredményeimet.
Számomra a legnehezebb ebben az egész sportban a kajálás. Sosem voltam nagy evő, nem szeretek enni. Más csaló napokat tart, hogy bármit ehet amit lát, én olyan csaló napot tartok, hogy csak napi kétszer eszek. 193 centi magas vagyok, így mondhatni az elején nem 0-ról kezdtem, hanem még az alól. Még mindig nagyon vékonynak látom magam, úgy hogy messze még a vége ennek.
Úgy érzem többet is hízhattam volna, ha jobban bírom a kajálást, de így is meg vagyok elégedve az eredményeimmel. Most napi 4500 kalória körül járok. (olyan 500g CH és 230-240 g fehérje)
Az első 6 hónapban nem igazán volt célom, hogy minél nagyobb súlyokat emeljek, az utóbbi hónapokban kezdtem el ezt a fajta edzéstervet.
2010-es eredmények:
testsúly: 57 kg-ról 87 kg-ra.
Fekvenyomás: 40 kg x 5 -> 86 kg x 4Szerettem volna elérni a 100-at, de az utolsó héten megbetegedtem és sajnos így a legjobb eredményem 97.5 kg x 1 lett.
Guggolás: 50 kg x 5 -> 122.5 kg x 5
Felhúzás: 134 kg x 4Ezt a gyakorlatot nem olyan rég kezdtem el komolyan csinálni, nem tudom mennyi lehetett előtte.
2011-es célok:
testsúly: 93 kg (régóta ez a célom, de valószínű amint elérem ez változni fog és 100 lesz a cél)
fekvenyomás: 135 kg x 1
guggolás: 175 kg x 1
felhúzás: 200 kg x 1 -
LucifeI2
őstag
válasz SzalaiG #32378 üzenetére
Egy van, de azon már 65 kilo vagyok. Ahol 57 kilo vagyok azt majd csak akkor teszem fel, ha mellé tudok rakni egy 100 kg-osat, habár 65 kilosan sem vagyok valami szép. Mostani 87 kilos nincsen, nem csinálok képet magamról amíg el nem érem a 93 kilot.
Második kép az edzés után van, úgy hogy egy kicsit csapzott vagyok. Nem a legjobb képek de azért látszik a változás valamennyire.
Nem hittem volna, hogy ennyit kell híznom, hogy ne nézzek ki vékonynak. Még az elején én hülye azt hittem, hogy a 80 kilo az jajdejó lesz. Közben kis cingár vagyok még mindig. 100-on remélem jól fogok már kinézni.
[ Szerkesztve ]
-
LucifeI2
őstag
válasz becso13 #34715 üzenetére
Itt van egy kalkulátor, általában elég pontos. Nekem szinte azonos az 1 ismétlés maxom azzal amit ez a kalkulátor ír, az 5 ismétlés maxom alapján.
Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Láncfűrész topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest