Hirdetés

Aktív témák

  • VinoRosso

    veterán

    válasz knifemaster #26140 üzenetére

    Nagyon egyszerű a képlet pedig. Van egy mérleg, amire felteszed a dolgokat. Pl fixálod az árat 10k-ban. Ezért kapsz mondjuk egy 2140/60-as procit, amit lazán felhúzol 3,0Ghz-re. Megnézel n db benchmarkot, amik mérik a teljesítményét, fogyasztását. Aztán ugyanezt megteszed egy olyan AMD-vel, amit ugyanennyi pénzért megkapsz. Aztán átlagolsz, és mérlegre teszed a mérési eredményeket, és amelyik többet nyom a latba, azt veszed.
    Ha kizárólag az ár/érték arányt nézzük, akkor az intel tagadhatatlanul jobb az AMDnél. Aki ezt nem hiszi, az járjon utána. K9től kezdve az AMD elég harmatos processzorokat gyárt az intelhez képest, gyakolatilag nincs olyan piaci szegmens amiben meg tudná szorongatni az Intelt. Ez az eshetőség kizárólag az objektíven mérhető jellemzőkre vonatkozik. Ennek ellenére természetesen mindig akad olyan, aki AMD-t vesz, amihez szive joga, mert megveheti a gyengébbet, ha az neki szimpatikusabb valamiért, vagy mert nem érdekli, hogy mit kap a pénzéért. Ebben az esetben viszont nem érdemes arról beszélni, hogy melyik a jobb, mert ha valakinek a K6 Cyrix vagy a VIA a zsárere, akkor hiába jössz neki a K10-el nem fogja érdekelni, mert nem racionálisan gondolkodik, hanem szimpátia alapján dönt. Mondjuk én az utóbbi kategóriát soha nem fogom felfogni, hogy miért van az, ha van valami, ami jobban ellát egy bizonyos funkciót, kevésbé vonzó egyesek számára, mint amelyik gyengébben látja el ugyanazt ugyanannyiért. Lehet valami Mercedes, vagy BMW, ha a LADA jobban ellátja azt a funkciót, amit egy autónak el kell látni, és jobb áron van, akkor egyértelmű hogy azt veszem. Nem fogok csak azért mást venni, mert egy szépen csillogó jel van rajta. K8 idejében AMD-m volt, C2D óta viszont C2D-m van, mert az jobb. Ilyen egyszerű ez.

    (#26145) Borokafa: Azt értem, hogy ez a véleményed, és saját egyéni jogod ezt gondolni, csak nem értem mire alapozod? 50%-ot elég nehéz letornászni, még úgy sem tudták hosszú évek alatt, hogy diszkrét VGA-kat is gyártanak, sőt még az NVIDA-t se tudták befogni, annak ellenérte, hogy high endben elég rendesen előretörtek, az NVIDIA növellte a piaci részesedését az ATI kárára. Ha összeadjuk az AMD-ATI + NVIDA részesedését, akkor jön ki kb az Intelé, aki mindezt csak kizárólag chipsetes VGA-k eladásából fedezi. Aztán még azt meg se merem említeni, hogy idén jön a Larabee 64 db tualtin maggal egy chipben, ami valszeg ütni fog mint a buszkerék. Lehet valakinek az a véleménye, hogy majd az AMD fog előre törni, de aki racionálisan gondolkodik ezek ismeretében, annak szerintem joggal lehet az a véleménye erről, hogy marhaság.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák