Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sanyek2

    senior tag

    Sziasztok!
    Tapasztalatlan vagyok kerékügyekben, tájékozódni próbáltam, de nem tudom a választ a kérdéseimre.
    2004-es (módosítás nélküli) Mazda 6-ra szeretnék téli kerékgarnitúrát venni.
    Két kérdésem lenne:
    1. Lemez, vagy alufelni? Alufelnire gondoltam, méghozzá a gyárira, de nem tudom, hogy érdemes-e? Felénk rettenetesen sózzák az utakat télen.
    2. Mekkora, az akkora? Jelenleg 195/65 R15-ös van lemezfelnire szerelve. A lemezfelni régi és elhasználódott. A gumik közül elöregedés(5év) miatt kettőt mindenképp cserélni kell, de a kopás kaotikussága miatt inkább teljes garnitúrát veszek.
    Azért nem tudom megállapítani, hogy mekkorára van szükségem, mert a nyári szettem 215/45ZR17-es. Méreténél fogva kicsit rázós, de határozottan jó! A téli viszont kényelmes de oldalirányban nagy az elmozdulása az autónak a kanyarban. Ezért gondoltam 16-os gyári alufelnire, de nem tudom, hogy télre mi az ideális? 15 vagy 16? Továbbá konkrét gumitípusra szeretnék tippet kérni. Télen is számít, hogy szimmetrikus, vagy aszimmetrikus a bordázat?
    Mit javasoltok, mit vegyek télre?

    Illetve mégvalami... A nyári alufelnihez műanyag, vagy fém gyűrűt kell vennem, ha eltört kettő? Nem tudom létezik-e fém, egyszerűen arra gondoltam, talán erősebb anyagból kellene, ha a műanyag eltörik. (Törötten került hozzám)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák