- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bagira01
veterán
Szerintetek ez a gummancs jó lenne 2000-es évjáratú 1.0 Suzuki swift GL-re? Tudom h a gyári 155/70 r13, de hátha ez is felmenne Illetve h nem éri-e meg jobban most így nyár vége felé inkább téligumit venni
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
GumisPeter
senior tag
-
Bagira01
veterán
-
Xmodule
őstag
Hali.
Olyan gondom van, hogy nem tudom erre az alu felnire milyen meretu gumit lehetne venni. A felnin csak ezt az adatot talaltam. 0Jx14H. Google el keresgettem es kiegeszult 6,0Jx14H ra. Viszont igy sem tudom milyen gumit lehetne ra tenni. Mostani gumi adatai 185/65R14. Csak azert kerdezem mert ha megyek gumit venni nem szeretnek teljesen butanak tunni mert fogalmam sincs.Ja ha szamit a kocsi egy 1990 es Toyota Carina II.
[ Szerkesztve ]
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
GumisPeter
senior tag
válasz Xmodule #2555 üzenetére
Szia
Méret rendben, azt teheted rá nyugodtan.
Az ujabb carina e is 6*14 és 185/65R14 mérettel van szerelve.
Ezen a felnin a 195/60r14 is okés, bár drágább és kicsit alacsonyabb is.
Szal maradj a 185/65R14 méretnél ha lehet.Üdv
Gumik Felnik Adás-Vétel ***0630-326-3600 *** SmartCar 1025 Bp Kapy út 33.
-
Xmodule
őstag
válasz GumisPeter #2556 üzenetére
Rendben van. Köszi szepen. Kicsit feltem attol, hogy nem kapok valaszt holnapig, mert ahogy lattam nem tegnap volt itt az utolso hozzaszolas. De most megnyugodtam. Köszi megegyszer.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Xmodule
őstag
válasz GumisPeter #2558 üzenetére
Holnap csak elmegyek a gumi szervizbe megerdeklödni milyen gumi van akkor ebben a meretben. Amugy negyevszakosat szeretnek, mert annyira sokat nem hasznalom a kocsit, hogy kulon kelljen nyari meg teli. Csak most meg egy olyan gondom van, hogy nem tudom a felnivel mit csinaljak mert hasznaltan vettem es kicsit rossz allapotban van. Bar ez nem a megfelelö topik szerintem de hatha neked van valami tipped mit lehetne vele csinalni hazilag. igy nez ki ilyen regi lakk van rajta ami pattog lefele. felni
-
GumisPeter
senior tag
válasz Xmodule #2559 üzenetére
4 évszakossal csak sírni fogsz.
Inkább majd télen egy használt szettet vegyél, jobban jársz.A felnit vagy hagyod, vagy ráköltesz nem keveset.
Ha ilyet akarsz, akkor elöször tejles homokolás, majd festés,polirozás és lakkozás.
8-12k/db.
Ennyit nem ér.
Esetleg sima fényezés, de az is vagy 7-8k/db.Kerékanyákat kaptál a felnihez?
A gyári tuti nem lesz jó hozzá.Üdv
-
Integra
titán
válasz GumisPeter #2560 üzenetére
215/55r17 yokohama geolander mit érhet szerinted 15e km-rel?
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Xmodule
őstag
válasz GumisPeter #2560 üzenetére
Ertem. Akkor lehet igy hagyom ahogy van majd meglatom. Amugy azert gondolkoztam 4 evszakosban, mert tenyleg nagyon keveset jarok a kocsival. Nem munka eszköz csak ugy hobbi szinten van. Meg ha valahova meszebb kell menni ahova bicikli nem eleg. Kaptam hozza valo anyakat.
-
Xmodule
őstag
válasz GumisPeter #2563 üzenetére
Ma voltam megerdeklödni a gumit azt mondta a csoka 185/65R14 es 4 evszakos 25ezer FT / darab. Ebben benne van a felrakas es a centirozas is. Szoval a munkadij is. Fogalmam sincs ez most jo ar e de nekem kicsit soknak tunik.
-
Integra
titán
válasz GumisPeter #2563 üzenetére
novicsento állapotú, apám alatt fut, úgyhogy az állapota tényleg újszerű.
hulladék egy gumi ez a 4 évszakos......egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
hghagor
csendes tag
Tisztelt Urak!
Keresek Bridgestone TURANZA ER300 195/65 R15 91V -bol 1db-ot 80-90% kozotti allapotu erdekelne.
Ajanlatokat a fenykepezogep kukac freemail pont hu -ra kernek.
Kosznettel: Gabor
-
Xmodule
őstag
Nemreg esett szo homokfuvasrol, az lenne a kerdesem hogy itt csak olyan homok van aminek az a neve, hogy aluminiumsilikat. Nem tudom, hogy ez jo e lehet. Valakinek valami tapasztalat?
-
zsolt1129
addikt
válasz GumisPeter #2569 üzenetére
Szia Péter!
Egy fontos kérdésem lenne. Mivan akkor,ha egy Megane2 gyári felni 4x100x60 ET 45 helyett csak ET 43-as lenne a többi paraméter ugyan az. Azt hiszem az utóbbi az 1-es Megane felnije. Lenne valamilyen változás vagy ez megoldható? Vagy inkáb nem nagyon ajánlott. -
zsolt1129
addikt
válasz GumisPeter #2569 üzenetére
Ezer bocsi már ne fért bele a Mod-ba,de még eszembe jutott valami.
A kinézett felni: 6 x 15 4x100x60mm, ET: 43,0 -as.
Ami a 2-es Megane-ra kell az meg: 6.5x 15 4x100x60 Et 45,0 -ás.Ez már gondolom nem nagyon fér bele a tűréshatárba .
-
GumisPeter
senior tag
válasz zsolt1129 #2571 üzenetére
Szeva.
99% hogy jó rá, de a puding próbája az evés.
Néhány mm a difi, de mivel a gyári felnik eléggé nagy ET-vel vannak, meg kell nézni, hogy a gumi mennyire kerül közel a gólyalábhoz.
Szinte biztos hogy jó rá, de erre adja áldását egy gumis, aki érti is a szakmáját.
A nem gyári felnik, mind kisebb ET-vel jönnek ki, mivel ott ugye az optika előrébb van, mint a futómű optimális terhelésének kerékkel történő megoldása.
Ezért az ilyen irányú katalógusok böngészése nem sok eredményt hoz.
Pl: Borbet 6,5x15 et 35 gyárt az 1es megane-ra.Tehát marad próba.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt1129
addikt
válasz GumisPeter #2572 üzenetére
Köszi a segítséget. Gondolom a futóművet is jobban terheli. Lehet inkább maradok a gyárinál,egyenlőre még nem sürgős,majd csak a késő ősszel lesz esedékes,csak mondom láttam eggyet jó áron és elgondolkodtam. Esetleg neked nincsen valami használt Megane felnid a gyári paraméterekkel?
-
Snakeiboy
aktív tag
Szia Peter!
Az egyik haverom akr teli gumikat venni az Octavia II 1.6-os autojara. Ket kerdesem lenne, elsoszor is erdemes most teli gumit venni vagy meg inkabb varni a szezonig mert akkor esetleg olcsobb lesz.
A masodik kerdes pedig hogy az alabiak kozul melyiket ajanlanal?Barum Polaris 2
Uniroyal MS plus 66
Debica Frigo 2
Kleber Krisalp HP2
Fulda Kristall Montero 2
Firestone Winterhawk 2
Firestone WinterhawkEseltleg ha ezek kozul mind sz*r akkor ha van valami titkos fegyvered akkor megkoszonom. Elvarasok a gumival szemben ne legyan tul draga (max 18k HUF), csendes es hosszu futasteljesitmeny ja es persze ne a legocskabb legyen a havas uton. Az autoval napi szinten 80km van leautozva ha ez is segit valamiben. Koszi elore is.
Miert?????
-
GumisPeter
senior tag
válasz Snakeiboy #2574 üzenetére
Szia
Most vagy 2 hónap mulva, mivel addigra derűl ki mi maradt meg raktáron a gumisoknál.
Ami árak már most vannak, azok nemig fognak változni 1-2 hónapon belűl, hacsak valaki nem vesz x vagon gumit jóárasitva....Ezek jók a listádból:
Uniroyal MS plus 66
Kleber Krisalp HP2
Fulda Kristall Montero 2 de inkább a 3 az új
Firestone Winterhawk 2
Árakat hétfőn irok, akkor kapom meg a listáim maradékát.Gumik Felnik Adás-Vétel ***0630-326-3600 *** SmartCar 1025 Bp Kapy út 33.
-
Snakeiboy
aktív tag
-
Xmodule
őstag
Szerintetek a maxxis gumik milyenek? milyen maga a marka? 4 evszakosat szeretnek venni meg mindig.
-
Xmodule
őstag
válasz GumisPeter #2578 üzenetére
akkor mar csak a Hankook W440 maradt elfogadhato arban. erre mit mondtok?
googleztam kicsi es eleg jokat irnak rola.munkadijjal egyutt 17800:- ra jön ki/db.
[ Szerkesztve ]
-
Manitou
veterán
válasz GumisPeter #2578 üzenetére
Meg mtb gumikban is eléggé ott vannak a szeren
-
GumisPeter
senior tag
válasz GumisPeter #2575 üzenetére
Snakeiboy
195/65R15
Dayton DW510 T 12400-
GT Radial WT Plus65 T 15650-
Fulda Kristall Montero 3 T 15800-
Falken HS 439 H 17250-
Firestone WH2 15100-
Pirelli Sottozero T 16650-
Yokohama V902A T 16400-Üdv
[ Szerkesztve ]
-
GumisPeter
senior tag
Bridgestone Akció a készlet erejéig!!!
195/65R15 Bridgestone LM25 T
14800-/db!!!!!
Lehet kettesével is vinni!
0630-326-3600
[ Szerkesztve ]
-
neduddki
nagyúr
válasz GumisPeter #2583 üzenetére
HI!
huhh ha nem volna teli gumim:- )
mas: esmerosom alacsony tco-ju gumit keresett es kikotott a hankook ventus prime-nal, utannaolvassgattam es igencsak meglepodtem , Neked is ennyire jok a tapasztalataid?
/mar csak azert erdekes, mert jovo tavasszal en is gumivadasztaba kezdek, eddig a michelin enrgy saver-ban gondolodtam, de lehet hogy atgondolom, foleg a vizes tul okan/koszi
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
GumisPeter
senior tag
válasz neduddki #2584 üzenetére
Szeva
A Hankook állitólag nem rossz, főleg a sportosabb abroncsai, de eddigi tapasztalataim szerint kb feleannyit mennek el, mint egy Michelin abroncs.
Persze kivételek lehetnek, de én jobban hiszek a Michelinnek.Gumik Felnik Adás-Vétel ***0630-326-3600 *** SmartCar 1025 Bp Kapy út 33.
-
neduddki
nagyúr
válasz GumisPeter #2586 üzenetére
HI!
koszi, mitchein futasokal sosem volt gondom:- ))) /gyun eszembe er300-rol mik a benyomasaid?/
ug7est is koszi
megnezem mi van a lemezfelniken /mintha pirelli 190 lenne(talan???)/ es eleht hogy en is cserelk ts800/ug7-reudv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
mindfreak
őstag
Hali!
Téli gumit szeretnék 175/65R14-es méretben. Neked melyekről vannak jó tapasztalataid?
Michelin ALPIN A3 és GoodYear UG7+ról jókat olvastam, ezek jók lennének?
[ Szerkesztve ]
-
-
GumisPeter
senior tag
válasz mindfreak #2589 üzenetére
Szia.
Amiket merek ajánlani, mert jók és :
175/65R14 T
Készlet erejéig EXTRA AKCIÓS árak:
Pirelli w190C2 (vadonat új minta, de mivel Pirelli tuti jó) 14800-
Bridgestone LM20 12600-
Bridgestone LM30 12900-
Falken HS439 13200-Michelin A3 és UG7+ is remek választás, de amennyivel többe kerül, azt nem nagyon veszed észre.
Üdv
-
GumisPeter
senior tag
Üdv
Készlet erejéig EXTRA AKCIÓS árak:
175/65R14 T
Pirelli w190C2 (vadonat új minta, de mivel Pirelli tuti jó) 14800-
Bridgestone LM20 12600-
Bridgestone LM30 12900-
Falken HS439 13200-
---------------------------------185/65R15 T
Good Year UG7 16200-
Pirelli Snowcontrol 16800-
------------------------------------------195/65R15 T
Good Year UG7 15900-
Bridgestone LM25 14300-
Dunlop Winter 3D 15300-
-----------------------------------------------205/55R16 T
Good Year UG7 23800-
Bridgestone LM25 23600-
Pirelli w190C2 23700-
-----------------------------------205/55R16 H
Dunlop 3D 25300-
------------------------------205/55R16 V
Good Year Performance 27200-
--------------------------------------------------215/55R16 H
Good Year Performance 31000-
-------------------------------------------------Gumik Felnik Adás-Vétel ***0630-326-3600 *** SmartCar 1025 Bp Kapy út 33.
-
mindfreak
őstag
válasz GumisPeter #2591 üzenetére
Köszönöm az ajánlásokat, ami fontos lenne, hogy a gördülési zaj lehetőleg alacsony legyen.
Még annyi, hogy ezeket el tudod juttatni vidékre is, vagy csak személyesen tudom átvenni?
[ Szerkesztve ]
-
GumisPeter
senior tag
válasz mindfreak #2593 üzenetére
Szia.
Ezeknek a gördölési zaja a lehető legalacsonyabb.
Minden gyártó igyekszik a lehető legalacsonyabb zajszintre törekedni, és azért valljuk be, ezek a kis/középkategóriás autók nem a gumizajtól lesznek hangosak, hanem az egyéb zajoktól, mint szélzaj, motor-váltó, stb...Sajnos postázni nem szeretnék, volt pár negatív élményem, amellett macerás is.
Futár meg drága.
Ha van ismerős, aki jár pesten, akár hétvégén is át tudom adni, ha ezt elötte lebeszéljük pontosan.Üdv
-
neduddki
nagyúr
válasz GumisPeter #2590 üzenetére
HI!
hat akkor az az en gumim:- )))
kosziudv
neduddki
mod: csak hogy ercsd: a 90es evekben kivalonelvoltam a 405on ecocontact ep-n /kesobb 2dn-on elszallt a legzaro regetg, akkoriban cotibajvolt/ ill. a carinan-n is elvagyok telen a krisalp3-val:- )))
[ Szerkesztve ]
-
Killer01
őstag
Üdv, egy kis segítség kéne gumi ügyben: mik a tapasztalatok a BF goodrich g-grip gumijáról? Vagy egyáltalán a BF goodrich-ról, mint gyártóról, nem igazán ismerem. 15 rugó körül jutnék hozzá darabonként (195/65/R15).
-
GumisPeter
senior tag
válasz Killer01 #2596 üzenetére
Szia
A BF Goodrich a Michelin másodvonalasnak mondott márkája.
Nem rossz gumi, bár a forgásirányos gumiknál számolni kell a zajával, ami a kopással egyenes arányban nőhet.Falken SN828 kb azonos szint 13500-
Kicsit többér most akciós az új Pirelli Cinturato P6.
38,000 helyett 16800-.
Ez azért már felső kategória, többet is elszalad és azt sokkal csendesebben teszi, mivel aszimmetrikus mintázat.És a felzajosodás sem áll fenn, mint a forgásirányos gumiknál általában.Üdv
-
Killer01
őstag
válasz GumisPeter #2597 üzenetére
Köszi a gyors választ Igazából ennél több pénzt nem akarok rákölteni, egy golf 5-ön cserélném le a gyári bridgestone papucsokat.
Ezeket kínálták nekem "jó áron":
Barum Brillantis 12990,-
BFGOODRICH g-GRIP 15240,-
CONTINENTAL PREMIUMCONTACT2 17240,-
DEBICA Passio 2 11200,-
Matador MP42 12900,-
Matador MP44 12900,-
Michelin Energy Saver 18500,-
Nokian NRe 16400,-Mivel vidéken lakom (értsd: messze vagyok a fővárostól), ezekből "kell" választanom
-
Killer01
őstag
válasz GumisPeter #2599 üzenetére
Ejha...
Mi a gond a Continental és a Nokian cuccokkal? "elméletileg" nem rossz márkák...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Autós topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Kupon kunyeráló
- LEGO klub
- Tőzsde és gazdaság
- alza vélemények - tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik